Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σημαντικά νέα για «μεγάλες» και «μικρές» εθνικές ομάδες

P8190249

P8190249Σημαντικά νέα για τις εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης προέκυψαν τα τελευταία 24ωρα. Έχουν να κάνουν κυρίως με μία αλλαγή στη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των νέων, που θα πάει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβακίας, όπως και με τον τόπο διεξαγωγής της καλοκαιρινής προετοιμασίας των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών. Πριν από λίγες ημέρες έγιναν γνωστές οι συνθέσεις των τεσσάρων εθνικών ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων (Μπρατισλάβα, 10-19 Ιουλίου). Στους εφήβους ο Πάρις Ζώνιος του Α.Ο. Ταταύλα ήταν 4ος στον πίνακα των διεθνών, όμως γνωστοποίησε ότι ακυρώνει τη συμμετοχή του. Τη θέση του παίρνει ο Δημήτρης Κορδούτης από τον Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας. Εξάλλου, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποφάσισε να γίνει στη Βέροια τον Αύγουστο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών και ν’ ανταποκριθεί έτσι στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που έκανε ο δήμος.

Kordoutis Dim_3– Στην εθνική εφήβων ήταν 1ος αναπληρωματικός, βάσει της ειδικής βαθμολογίας, ο Ανδρέας Τσόπελας. Από τη στιγμή που ο Ζώνιος ανακοίνωσε ότι δεν πάει στην Μπρατισλάβα, αποκτούσε εκείνος το δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα. Γνωστοποίησε και ο αθλητής του Ολυμπιακού όμως, ότι δεν θέλει να μετάσχει στην αποστολή και τελικά εντάχθηκε στην εθνική ο Δημήτρης Κορδούτης ως 2ος και τελευταίος αναπληρωματικός. Αν αρνιόταν κι αυτός, τότε η ομάδα θ’ απαρτιζόταν από τρεις αθλητές.   

– Η κοινή προετοιμασία των αθλητών, που θα συγκροτήσουν τις εθνικές ομάδες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θ’ αρχίσει τη Δευτέρα 29 του μήνα στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

– Ο δήμος της Βέροιας προσκάλεσε τους διεθνείς μας στο Σέλι και θα έχει τη χαρά να τους υποδεχτεί τον Αύγουστο σε ημερομηνία, που θ’ ανακοινωθεί σύντομα. Η πολύ δραστήρια στο άθλημα και όμορφη πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας έκανε πρόταση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για να φιλοξενήσει τους αθλητές στο Σέλι και να τους παραχωρήσει το Φιλίππειο γυμναστήριο για τις προπονήσεις τους. Η απάντηση ήταν θετική και οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών θα έχουν μετά από τρία χρόνια ξανά την ευκαιρία (προηγήθηκε το Καρπενήσι το 2011 και το 2012) ν’ αλλάξουν παραστάσεις και κλιματολογικές συνθήκες και να πάνε για καλοκαιρινή προετοιμασία στην περιφέρεια. Εννοείται ότι έχει μεγάλη σημασία αυτή η εξέλιξη, άλλωστε ο πρώτος στόχος της σεζόν έρχεται γρήγορα και είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας (Εκατερίνμπουργκ, 25 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου). Οι προπονήσεις θα γίνονται στο Φιλίππειο, που έχει φιλοξενήσει και τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ ο δήμος εξασφαλίζει τη διαμονή και τη διατροφή των μελών της αποστολής σε δικούς του ξενώνες στο μαγευτικό Σέλι!

– Τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών, που θα προσκληθούν επίσημα στο προπονητικό καμπ της Βέροιας δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αλλά φυσικά θα συμπεριληφθούν σε αυτά και αρκετοί νεαροί αθλητές.

– Η εθνική ανδρών στο μεταξύ, προετοιμάζεται εντατικά για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Το νεότερο είναι ότι στην αποστολή θα βρίσκεται και ο 21χρονος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος ως βοηθός προπόνησης. Είχε αυτό το δικαίωμα το άθλημα εφόσον η διοργάνωση γίνεται στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετέχοντας στις προπονήσεις της εθνικής (Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου) ο νεαρός πρωταθλητής θα ζήσει τη σημαντική εμπειρία του νέου event.

– Η ομάδα θ’ αναχωρήσει για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα 8 Ιουνίου μαζί φυσικά με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης έχει ως γνωστόν, τη μεγάλη ευθύνη, αλλά και τιμή του αρχηγού της ελληνικής αποστολής για το Μπακού. Το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν από το Σάββατο 6 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες γίνονται από τις 12 έως τις 28 Ιουνίου, ενώ το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης λαμβάνει χώρα από τις 13 έως τις 19.

 

* Φωτό 1: Στιγμιότυπο από προπόνηση της εθνικής ανδρών στο καμπ, που είχε γίνει το 2011 στο “Μοντάνα” του Καρπενησίου.

* Φωτό 2: Ο Δημήτρης Κορδούτης 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ