Περισσότεροι Έλληνες αθλητές σε ευρωπαϊκά κλαμπ αυτή τη σεζόν!

Σημαντικά περισσότεροι θα είναι την προσεχή σεζόν οι Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θ’ αγωνιστούν σε ομάδες του εξωτερικού! Προς το παρόν έχουν κλείσει πέντε νέες μετακινήσεις πρωταθλητών, ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα ορισμένες ακόμα περιπτώσεις, καθώς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος! Αυτή είναι και η κύρια είδηση, που προέκυψε από τις φετινές μεταγραφές και πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη δεδομένου ότι μετά την τροποποίηση κανονισμών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μπορεί Έλληνας αθλητής ν’ αγωνίζεται ταυτόχρονα σε σωματείο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στον σχετικό πίνακα αναφέρονται συνολικά οκτώ διεθνείς αθλητές, που μετακινούνται σε ευρωπαϊκά κλαμπ (με τη σημείωση της ελληνικής ομοσπονδίας ότι αυτά ίσχυαν μέχρι την προχτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταγραφών) και την ίδια στιγμή δεν καταγράφηκαν εντυπωσιακές κινήσεις στο εσωτερικό.

Μετά τους Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικο Κρεάνγκα και Δημήτρη Παπαδημητρίου, που από καιρό ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τη γαλλική Ανζέ (Α΄κατηγορία), την επίσης γαλλική Ενεμπόν (Α΄κατηγορία) και τη γερμανική Κολωνία αντίστοιχα (Β΄κατηγορία), τη νέα χρονιά θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό τρεις ακόμα άνδρες και δύο γυναίκες:

Ο Τάσος Ρηνιώτης, που μετακινήθηκε στη γαλλική Μετς της Β΄κατηγορίας και μετά τη Γερμανία παλαιότερα και την Ιταλία πρόπερσι θα παίξει και σε τρίτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα επιστρέφει στον Ολυμπιακό από τον Α.Ο. Αμφιθέας, στον οποίο αγωνίστηκε πέρσι. Οι Γάλλοι έχουν τον ίδιο κανονισμό με την Ελλάδα, αρκεί όμως να μην ανήκουν και οι δύο ομάδες ενός αθλητή στην 1η εθνική κατηγορία.

Ο Κώστας Λαγογιάννης, που υπέγραψε στη γαλλική Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ Λεβιγέν, ομάδα Β΄κατηγορίας και θα τεστάρει ξανά τις ικανότητες του στο εξωτερικό ύστερα από δέκα χρόνια (σ.σ. ήταν στη γερμανική Ελζ). Παράλληλα έχει το δικαίωμα να συνεχίσει στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

Ο Γιώργος Φραγκούλης, που έκανε διετές συμβόλαιο με τη γαλλική Μπαγιάρ Αρζεντάν και θ’ αγωνιστεί πρώτη φορά σε ξένο σωματείο. Η συμφωνία είναι να μετέχει με την Αρζεντάν 2 στο πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας (National 1), συνεπώς έχει το δικαίωμα να δίνει αγώνες και με τον Α.Ο. Ταταύλα στην Α1.

Η Μαρία Χριστοφοράκη, η οποία έκλεισε σε δύο ευρωπαϊκές ομάδες και θα πηγαίνει πότε στη Σουηδία για τη Στόρφορ της Α΄κατηγορίας και πότε στη Γαλλία για την Ελανκούρ της Β΄κατηγορίας. Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών μπορούσε να δημιουργήσει αυτό το…διπλό αγωνιστικό μέτωπο εφόσον επέλεξε χώρες, που έχουν τον ίδιο κανονισμό με την Ελλάδα και ομάδες, που δεν είναι στην ίδια διασυλλογική κατηγορία.  

Η Φιλαρέτη Εξάρχου, που υπέγραψε επίσης στη σουηδική Στόρφορ, αλλά έκανε μεταγραφή και στο εσωτερικό. Πήγε σε χαμηλότερη κατηγορία, εφόσον μπαίνει αυτός ο όρος από τους Σκανδιναβούς, και με υποσχετική από το Π.Κ.Δ. Ταύρου μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό της Α2 κατηγορίας. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του Φοίνικα Πειραιά. Και τα δύο κορίτσια θα ζήσουν πρώτη φορά την εμπειρία ξένου πρωταθλήματος.

Στην Ελλάδα το…δούναι και λαβείν των σωματείων δεν επιφύλαξε κάτι ιδιαίτερο, αλλά σαφώς υπάρχουν αλλαγές, στις οποίες χρειάζεται να σταθεί κάποιος. Ο πρώην διεθνής Ντανιέλ Τσιόκας θα επανεμφανιστεί στην Α1 εθνική κατηγορία ύστερα από 16 χρόνια όταν έφυγε από το Α.Κ. Ζωγράφου για ν’ αρχίσει τη διεθνή καριέρα. Νέα του ομάδα ο Α.Ο. Ταταύλα. Τα τελευταία χρόνια ήταν στην Ε.Α. Βόχας.

Ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών Γιάννης Βλοτινός δεν γνωρίζει ακόμα αν θα συνεχιστεί η συνεργασία του με τη γαλλική Σαρτρ, αλλά στο μεταξύ έκανε δελτίο σε σωματείο της γενέτειράς του. Ο Μυτιληνιός πρωταθλητής, που από πέρσι έχει αρχίσει στο Πέρα Αθηνών την προπονητική του διαδρομή, μετακινήθηκε στον Γ.Α.Σ. Λέσβου της τοπικής Β΄Εθνικής με υποσχετική από τον Αρίωνα Μυτιλήνης όπου ανήκει.

Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας των νεαρών ηλικιών Στεφάν-Τζον Μανουσώφ έφυγε από τον Α.Ο. Ταταύλα και θα ενισχύσει τον νεοφώτιστο στην Α1 εθνική κατηγορία Α.Ο. Παγώνα Πάτρας. Θυμίζουμε ότι από πέρσι παίζει ως ξένος επειδή κράτησε στο άθλημα την αμερικανική υπηκοότητα. Στην Παγώνα πήγε με υποσχετική από τον Ο.Α. Χανίων και ο πρώην διεθνής Αντώνης Μαλινάκης, ο οποίος την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Φιλίας Ορεστιάδας.

Οι επίλεκτοι νεαροί Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Νταλιάνης και Γιώργος Κανάσης θα συγκροτήσουν με υποσχετική από τον Α.Ο. Πεύκης τη βασική τριάδα του Α.Ο. Αμφιθέας.

Στις γυναίκες η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Μαρία Μοίρου «πέρασε» με υποσχετική από τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών στον Α.Σ. Πέρα 2005, που ανέβηκε στην Α1 κατηγορία.

Η παλιά διεθνής αθλήτρια Διάνα Ζέρδιλα και η κόρη της Θάλεια Κορδούτη, φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού κορασίδων, μετακινήθηκαν στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά, που δεν θα έχει φέτος ούτε τη Χριστοφοράκη, ούτε την Εξάρχου.

* Πέντε ξένοι θα είναι αυτή τη σεζόν στα ελληνικά πρωταθλήματα. Πέραν του Στέφανου Μανουσώφ είναι ο Σέρβος Μίλαν Ιγκνάτοβιτς (μετά τον ΑΣΕΑ Χίος θα παίξει στον Παναθηναϊκό Α.Ο.), ο Λούμπομιρ Γκεοργκίεφ και η Ντετελίνα Πέτροβα από τη Βουλγαρία (στην Ε.Α. Βόχας και τον ΟΕΑ Έδεσσας αντίστοιχα) και ο Γερμανός Ράινερ Φινοτσιάρο (Αθηναϊκός Α.Σ.)

* Τρεις αθλητές έκλεισαν συμφωνία με ομάδες της Κύπρου. Ο Νίκος Τσίτρας και ο Γιάννης Τσίτρας θα παίξουν αυτή τη σεζόν στον Άρη Λεμεσού και ο Σωκράτης Κανάρης στον Α.Σ. Πολεμίδια Κύπρου. Τα δύο αδέρφια ανήκουν στον Φ.Ο. Καρδίτσας και ο Νίκος έπαιξε και πέρσι στη Μεγαλόνησο. Ο Κανάρης από την Καβάλα σπουδάζει στην Κύπρο και αγωνίστηκε και πέρσι εκεί.

* Αναλυτικά το πρακτικό των φετινών μεταγραφών «ανέβασε» στην ιστοσελίδα της η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr).

                                                         

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped