Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές μίλησαν στο πλαίσιο του καμπ σε τοπικά Μ.Μ.Ε. στο Καρπενήσι

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Καρπενήσι δείχνουν και φέτος ζωηρό ενδιαφέρον για το προπονητικό καμπ της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που είναι σε εξέλιξη από τη 1 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Hotel Spa Montana! Ένας λόγος παραπάνω το γεγονός ότι ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι σε αυτή τη συγκέντρωση προετοιμασίας μετέχουν δύο Σέρβοι και τρεις Αιγύπτιοι αθλητές, που επίσης θ’ αγωνιστούν στο Λονδίνο. Ανάμεσά τους ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού και του διπλού ανδρών Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς. Άνθρωποι από τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής λοιπόν, έχουν επισκεφτεί τρεις φορές τις εγκαταστάσεις και για ρεπορτάζ και για φωτογραφίες, ενώ το βράδυ της Πέμπτης οργανώθηκε από το ξενοδοχείο μίνι συνέντευξη Τύπου! Πέρα από τους δύο Έλληνες πρωταθλητές μίλησαν εκεί οι τρεις προπονητές της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Σερβίας, καθώς κι ένας αθλητής από την Αίγυπτο και την Σερβία.

Άπαντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες, που έχουν συναντήσει στις εγκαταστάσεις του Montana και στην πόλη, αλλά και για την ποιότητα δουλειάς στο καμπ. Αναφέρθηκαν επίσης στους στόχους τους στο Ολυμπιακό τουρνουά. Τον ρόλο του μεταφραστή στις δηλώσεις των Αιγυπτίων είχε ο φυσιοθεραπευτής των εθνικώς μας ομάδων Ναΐμ Ακρούτ, ο οποίος έχει ρίζες από την Τυνησία. Θα ξεχωρίσουμε εδώ ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου, πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις δηλώσεις από τους αθλητές και τους προπονητές στην ιστοσελίδα http://evrytaniasport.blogspot.com. Στον ίδιο ιστότοπο φιλοξενείται και φωτορεπορτάζ.

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ»

Καλλίνικος Κρεάνγκα (αθλητής εθνικής Ελλάδας): «Κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά, η αίθουσα, το ξενοδοχείο και οι συνθήκες είναι ιδανικές για μια. Σίγουρα αργήσαμε φέτος λόγω των γεγονότων να ξεκινήσουμε όλη την προετοιμασία, έπρεπε να ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα. Πάντως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, σε 20 μέρες ξεκινάνε οι αγώνες. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για το Λονδίνο. Είναι η 5η φορά που μετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τώρα έχω πάρει δυο φορές την 9η θέση. Πιστεύω να πάω το ίδιο καλά ή ακόμη καλύτερα».

Παναγιώτης Γκιώνης (αθλητής εθνικής Ελλάδας): «Βρισκόμαστε στις άψογες συνθήκες του Καρπενησίου στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας, 20 μέρες περίπου πριν αναχωρήσουμε για το Λονδίνο. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας, που έχουμε και κάποιους ξένους αθλητές, οι οποίοι μας βοηθάνε και βοηθάμε και εμείς αυτούς, καθώς βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας. Στο Λονδίνο θ’ αγωνιστώ στο απλό. Οι στόχοι που θέτει ένας αθλητής είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Νομίζω ότι σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως έχω περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό. Βέβαια παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, το πώς θα βρεθείς εκείνη την στιγμή, τι κλήρωση θα έχεις. Σίγουρα θέλω να κάνω κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες φορές, που είχα φτάσει μέχρι τους 32».

Κώστας Βατσακλής (προπονητής εθνικής Ελλάδας): «Αισθανόμαστε το Montanaσαν το δεύτερο σπίτι μας, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που είναι το τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι συνθήκες είναι ιδανικές και δεν μιλάω μόνο για τις ξενοδοχειακές, για το προσωπικό που είναι όλοι φίλοι, αλλά και για το κλίμα, την ατμόσφαιρα, τη θερμοκρασία. Όλα είναι ιδανικά. Προχωράμε κανονικά, δεν έχουμε τραυματισμούς. Θέλω να πιστεύω ότι στο Λονδίνο η επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπήσει επάξια όλο το ελληνικό έθνος και όλους τους Έλληνες. Το περσινό καλοκαίρι είχανε προστεθεί στο δικό μας δυναμικό στο Καρπενήσι δύο ξένοι αθλητές, ένας Κινέζος και ένας Γάλλος, οι οποίοι βοήθησαν με τη μεγάλη τους ποιότητα. Φέτος έχουν έρθει οι καλύτεροι αθλητές της Αιγύπτου, η οποία εκπροσωπεί την αφρικανική ήπειρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι καλύτεροι Σέρβοι αθλητές. Ασφαλώς το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, η προπόνηση κινείται σε επαγγελματική τροχιά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι το τέλος».

«ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ…»

Αλεξάντερ Καρακάσεβιτς (αθλητής εθνικής Σερβίας): «Προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα για τους Ολυμπιακούς. Είμαι πολύ χαρούμενος, που είμαι εδώ μαζί με την ελληνική εθνική ομάδα και ελπίζω να μην είναι η τελευταία φορά, που θα προετοιμαστούμε μαζί για κάποια διοργάνωση. Θέλω να πω ότι η φιλοξενία στο ξενοδοχείο είναι πραγματικά υπέροχη, καλύτερη ακόμη και από την Σερβία που ήμασταν. Φυσικά και θυμάμαι όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Την πρώτη φορά, που συμμετείχα, στην Ατλάντα, ήμουν πολύ μικρός και ήταν πολύ καλή εμπειρία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Αθήνα διότι για έναν πόντο έχασα το μετάλλιο στο διπλό (σ.σ. είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά, ενώ προβλεπόταν και αγώνας για τις θέσεις 3-4). Στο Λονδίνο ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο και να έχω ένα καλό αποτέλεσμα. Εξαρτάται όμως εάν θα έχω καλή κλήρωση, όλα εξαρτώνται από την κλήρωση. Στην Κίνα είχα μείνει ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα μου».

Μπόρις Βούκελιτς (ομοσπονδιακός προπονητής Σερβίας): Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εδώ. Όλοι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είναι ευγενικοί μαζί μας και μας κάνουν να νιώθουμε σαν να είμαστε σπίτι μας. Όλα εδώ είναι τέλεια και μπορώ να προετοιμάσω κατάλληλα τους παίκτες μου, για να εμφανιστούν στην κατάλληλη κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ»

Ομάρ Ασάρ (αθλητής εθνικής Αιγύπτου): «Επιλέξαμε το Καρπενήσι για την προετοιμασία μας, γιατί το υψόμετρο παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες σε υψόμετρο, οι μπαλιές δεν αλλάζονται τόσο εύκολα. Είναι από τα καλύτερα πέντε μέρη που έχουμε διαλέξει και μας άρεσε πάρα πολύ. Όλα κυλούν θαυμάσια στην προετοιμασία, γιατί έχουμε μαζί και Σέρβους και Έλληνες. Είχαμε ακούσει ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και μας βοηθάει αυτό, για να ανταγωνιζόμαστε και να πάμε πολύ καλά στην προετοιμασία μας».

Ασούρ Μετζέντ (ομοσπονδιακός προπονητής Αιγύπτου): «Διαλέξαμε αυτό το μέρος, επειδή είναι και το υψόμετρο και υπάρχει καλό κλίμα εδώ στην Ελλάδα και μας άρεσε πάρα πολύ. Ελπίζουμε να πάμε καλά στους αγώνες. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς στην αρχή, αλλά σιγά-σιγά υποχωρούνε και είμαστε σε καλό δρόμο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν νομίζω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε κάποιο μετάλλιο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ν’ ανταγωνιστούμε στο σημαντικότερο τουρνουά τους άλλους αθλητές».

Η προετοιμασία συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς με διπλές προπονήσεις, συν τη μία μέρα τρέξιμο και φυσική κατάσταση και την άλλη μέρα βάρη, που εναλλάξ κάνουν οι αθλητές. Υπενθυμίζουμε ότι στο καμπ παίρνουν επίσης μέρος οι Έλληνες διεθνείς Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης , Τάσος Ρηνιώτης ο Σέρβος Μάρκο Γέφτοβιτς και οι Αιγύπτιοι Ελ Σαΐντ Λασίν και Αχμέτ Σαλέχ. Από χτες το βράδυ είναι στο Καρπενήσι και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών μας ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης. Το πρωί της Πέμπτης ο Κώστας Βατσακλής είχε δώσει ρεπό στους αθλητές και μαζί με τον Ακρούτ προθυμοποιήθηκαν με χαρά για μικρή …ξενάγηση, καθώς μέλη των ξένων αποστολών ενδιαφέρθηκαν να επισκεφτούν όμορφα μέρη γύρω από το Καρπενήσι.

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ