Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Πρώτη» χτες στην κοινή προετοιμασία των «μικρών» εθνικών ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

P6303181

P6303181Άρχισε χτες επίσημα στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η κοινή μίνι προετοιμασία των εθνικών ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών, οι οποίες θα πάρουν μέρος στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Εδώ και 15 ημέρες πολλά παιδιά έκαναν προπονήσεις και στο φαληρικό στάδιο υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των σωματειακών προπονητών Κωνσταντίνου Κωστόπουλου (Άρη Βούλας) και Μαρίας Καλογιάννη (Τελαμώνα Σαλαμίνας), όσα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα προπονούνταν έτσι κι αλλιώς στα σωματεία τους, όμως όλοι μαζί οι διεθνείς είχαν το πρώτο ραντεβού τη Δευτέρα. Τα συγκροτήματα των νέων, των νεανίδων, των παίδων και των κορασίδων θα προετοιμαστούν στο Σ.Ε.Φ. για οκτώ ακόμα ημέρες και την άλλη Πέμπτη θ’ αναχωρήσουν για την Μπρατισλάβα, που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση από τις 10 ως τις 19 Ιουλίου.

Τους αθλητές και τις αθλήτριες υποδέχτηκαν και αυτή τη φορά στο ομοσπονδιακό προπονητήριο ο Κωστόπουλος και η Καλογιάννη, που στη Σλοβακία θ’ αναλάβουν τις κορασίδες και τις νεάνιδες αντίστοιχα. Ο προπονητής των εθνικών μας ομάδων ανδρών-γυναικών Κώστας Βατσακλής και ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην Πάτρα Σωτήρης Ζήκος θα ενσωματωθούν στην πορεία στην προετοιμασία στο Σ.Ε.Φ. Θυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι υπεύθυνοι για τις ομάδες των παίδων και των νέων αντίστοιχα. Μέχρι τη Δευτέρα η προετοιμασία των παιδιών περιλάμβανε κατά βάση μόνο απογευματινές προπονήσεις, απλά κάποια από αυτά έκαναν και στα σωματεία τους το πρωί. Πλέον, ακολουθείται πρόγραμμα και με διπλές προπονήσεις. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν τρεις διπλές.

Η Καλογιάννη και ο Κωστόπουλος καλωσόρισαν στην έναρξη της κοινής προετοιμασίας τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία και τους ανέλυσαν το πρόγραμμα των επόμενων προπονήσεων. Βεβαίως, τους εξήγησαν παράλληλα ορισμένα πράγματα για τις γνωστές δυσκολίες των τελευταίων ημερών στη χώρα με τις οικονομικές συναλλαγές, αφού η συγκυρία επηρεάζει και το θέμα εξοπλισμού τους ενόψει Μπρατισλάβας (με λάστιχα κυρίως).      

Οι εθνικές ομάδες αποτελούνται από τους εξής αθλητές: Τους εφήβους Νίκο Αντωνιάδη (αθλητή του Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας), Στράτο Δαμιανή (Γ.Σ. Άρης Βούλας), Γιώργο Σταματούρο (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) και Δημήτρη Κορδούτη (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας). Τις νεάνιδες Ιφιγένια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών) και Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών). Τους παίδες Γιάννη Σγουρόπουλο (Γ.Σ. Άρης Βούλας), Βασίλη Αντωνιάδη (Α.Ο. Καρέα) και Νίκο Βλαχάκη (Α.Ο. Καρέα) και τις κορασίδες Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006), Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006) και Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας).

Το αγώνισμα του ομαδικού ανοίγει κλασικά το αγωνιστικό πρόγραμμα και θυμίζουμε τους αντιπάλους για τα ελληνικά χρώματα, τα οποία θα είναι και φέτος στη 2η κατηγορία της διοργάνωσης. Στους νέους η εθνική μας έχει κληρωθεί στο γκρουπ G (το 3ο της κατηγορίας) και θα συναντήσει την Ιταλία (επικεφαλής), την Εσθονία και το Κόσοβο.

Στις νεάνιδες είναι στο γκρουπ F με επικεφαλής την Αγγλία και ακόμα την Ελβετία, τη Φινλανδία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Στους παίδες η ελληνική τριάδα είναι επικεφαλής στο γκρουπ F και θα κοντράρει στην πρώτη φάση τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Φινλανδία και την Αρμενία.

Οι κορασίδες τέλος, είναι επίσης επικεφαλής στο γκρουπ F και θα βρουν μπροστά τους τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Ιρλανδία και το Μαυροβούνιο.

* Λήγει σήμερα η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα και σε λίγες ημέρες θ’ ανακοινωθεί επίσημα από την επιτροπή μεταγραφών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το …δούναι και λαβείν των σωματείων. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο, καθώς στις κορυφαίες διασυλλογικές κατηγορίες θα κάνουν την εμφάνισή τους και αρκετά νέα πρόσωπα.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ