Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δήλωσε συμμετοχή στο E.T.T.U. Cup γυναικών η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH agonas_ETTU_Cup_2

XANTH agonas_ETTU_Cup_2Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης είναι και φέτος το μοναδικό ελληνικό σωματείο, που δήλωσε συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στα μέσα Ιουλίου θα είναι στην κλήρωση για την  πρώτη φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup), όπως είχε γίνει και την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Τότε μάλιστα, πραγματοποίησε πολύ θετική πορεία όταν προχώρησε στη δεύτερη φάση των γκρουπ και διεκδίκησε την πρόκριση στην τρίτη. Παρά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία για τον τόπο ο ιστορικός σύλλογος της συμπρωτεύουσας αποφάσισε να επιβραβεύσει ξανά με ευρωπαϊκή συμμετοχή την καλή παρουσία της γυναικείας ομάδας στην Α1 εθνική κατηγορία «αρκεί βέβαια, να μην πάνε ακόμα χειρότερα τα πράγματα στη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη του.

Το E.T.T.U. Cup είναι η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και διεξάγεται από τη σεζόν 1964-1965. Η κλήρωση των ομίλων της πρώτης φάσης θα γίνει στις 15 Ιουλίου στην Μπρατισλάβα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων. Η έναρξη της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  

XANTH gia_thanato_kopelasΣτο μεταξύ, η Χ.Α.Ν.Θ. αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία με πολύ δυσάρεστη αφορμή πραγματοποίησε την Κυριακή μία ακόμα εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ευαισθητοποιημένη από τον πρόωρο και αναπάντεχο θάνατο αθλήτριας, που ήταν στην Ακαδημία ενηλίκων του συλλόγου κι έπαιζε πινγκ πονγκ από χόμπι, οργάνωσε τουρνουά για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Η προσπάθεια είχε σημαντική ανταπόκριση και όχι μόνο από τους συμμετέχοντες και συγκεντρώθηκαν 540 ευρώ. Σχηματίστηκαν δύο γκρουπ, το πρώτο είχε κυρίως εν ενεργεία αθλητές και το δεύτερο ανεξάρτητους. Τους αγώνες οργάνωσε ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος, απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια, ενώ δόθηκε αναμνηστικό μπλουζάκι με υπογραφές των αθλητών στον σύζυγο της εκλιπούσας, ο οποίος επίσης παίζει ερασιτεχνικά πινγκ πονγκ στον θεσσαλονικιώτικο σύλλογο.

Οι άνθρωποι της Χ.Α.Ν.Θ. έγραψαν στο σχετικό ρεπορτάζ: «Πραγματοποιήθηκε το τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στη μνήμη της Άννας Χαρσούλα-Λιβέρη, μέλους των ακαδημιών ενηλίκων της Χ.Α.Ν.Θ., που «έφυγε» από κοντά μας πριν από δύο μήνες. Παρουσία του συζύγου της, αθλητή μας και φίλου, Αλέξανδρου Λιβέρη, στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης «Μίμης Τσικίνας» και σε 7 αγωνιστικά τραπέζια, 60 αθλητές, μικροί και μεγάλοι, έζησαν μια εμπειρία μοναδική, ίσως αξέχαστη, από αυτές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Για περισσότερες από 6 ώρες και για πάνω από 100 ματς, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε αναμετρήσεις σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πάνω απ’ όλα αθλητές να δίνουν τον καλύτερό εαυτό τους σε εξαιρετικό κλίμα, με διάθεση αγάπης, προσφοράς και πάνω από όλα φιλανθρωπίας. Τα έσοδα παρέλαβε κατά τη διάρκεια του τουρνουά ο ταμίας του συλλόγου «Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης», ενώ όλοι οι συμμετέχοντες αφιέρωσαν στον Αλέξανδρο μια μπλούζα με τις υπογραφές τους.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία και την προσφορά τους και ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ σ’ αυτούς που συνέβαλαν οικονομικά, παρόλο που λόγω απόστασης δεν ήταν εφικτό να δώσουν το «παρών». Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Καρδιακό για τη συγκινητική προσφορά του, στον Γιώργο Καρύτσα και στους κυρίους Γιαλούρη, Κατσαβριά και Ζάρρο. Τεράστια ήταν η βοήθεια του διευθυντή αθλητισμού και Αθλητικού Κέντρου της Χ.Α.Ν.Θ., Γιώργου Πετρίδη, του εφόρου του τμήματος πινγκ πονγκ και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ., Νίκου Λογοθέτη, του Ιωάννη Αργυράκη και της Βάνιας Ζάνεβα.

Να αναφέρουμε για την ιστορία και τους νικητές των δυο γκρουπ:

Γκρουπ A

1. Ιωάννης Κελιαφάνος

2. Ρόζα Χοβσεπιάν

3. Ιωάννης Αργυράκης, Χρήστος Ξανθόπουλος

Γκρουπ B

1. Δημήτρης Ανυφαντάκης

2. Ανδρέας Καρυοφύλλης

3. Νίκος Ραμπότας, Ερμής Καραουλάνης» 

 

Φωτό 1: Αγωνιστικό στιγμιότυπο από τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας της Χ.Α.Ν.Θ. στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της προπερασμένης περιόδου

Φωτό 2: Κολάζ φωτογραφιών από την εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που πραγματοποίησε το σωματείο, στη μνήμη της αθλήτριάς του από την Ακαδημία ενηλίκων 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ