Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χάθηκε η ευκαιρία του Σγουρόπουλου για ευρωπαϊκό μετάλλιο στο διπλό παίδων

Evropaiko 2015_qf_diplo_paidon

Evropaiko 2015_qf_diplo_paidonΟ Γιάννης Σγουρόπουλος και η ελληνική αποστολή στην Μπρατισλάβα έφτασαν κοντά στο πολυπόθητο, για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας μας, ευρωπαϊκό μετάλλιο, αλλά δεν πραγματοποίησαν το καθοριστικό βήμα. Στον προημιτελικό του διπλού παίδων ο Ελευσίνιος πρωταθλητής και ο Λιθουανός συμπαίκτης του Μεντάρντας Στανκεβίτσιους έχασαν το απόγευμα με 3-1 σετ από τους Ρώσους Βλαντιμίρ Σιντορένκο και Μαξίμ Γκρέμπνεφ. Έμειναν έτσι, στις θέσεις 5-8 κι έξω από την 4άδα, η οποία θα τους εξασφάλιζε θέση στο πόντιουμ των νικητών, αφού στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν προβλέπεται ματς για τις θέσεις 3-4. Ο Σγουρόπουλος και ο Στανκεβίτσιους ήταν 3ο φαβορί του αγωνίσματος, στον γύρο των «8» συνάντησαν δίδυμο με 13χρονους αθλητές, που ήταν στα μέτρα τους και σαφώς είχαν καλή ευκαιρία να πάρουν τη νίκη και να φτάσουν στη διάκριση. Νωρίτερα, ο πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία, είχε αποκλειστεί στη 16άδα του απλού με 4-0 σετ από τον πολύ δυνατό Ρουμάνο Ράρες Σίπος, πρωταθλητή Ευρώπης του αγωνίσματος το 2014. Αναμφίβολα πάντως, το πρόσημο από τη συνολική του παρουσία στη διοργάνωση είναι θετικό, διότι κυνήγησε όλους τους στόχους του και άφησε ξανά θετικότατες εντυπώσεις. Στο ομαδικό παίδων πανηγύρισε την άνοδο της χώρας μας στην Α’ κατηγορία κάνοντας ο ίδιος μόνο μία ήττα. Στο διπλό παίδων έφτασε μία ανάσα από το μετάλλιο, στο απλό προχώρησε πολύ κι αποκλείστηκε από τοπ αθλητή και στο διπλό μικτό με την Τσέχα Μπλάσκοβα έχασαν στις λεπτομέρειες την είσοδο στη 16άδα. Για την πορεία του όλες αυτές τις ημέρες αξίζουν συγχαρητήρια στον ίδιο, στον προπονητή του Κώστα Βατσακλή, στους γονείς του και σε όλους όσοι τον έχουν βοηθήσει να εξελιχθεί και είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο μεθοδικά και σκληρά τον περιμένουν νέα μεγάλα ραντεβού και νέες προκλήσεις.

Ο αγώνας της 8άδας έγινε στο τραπέζι 2 και μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από το laola1.tv. Το ζευγάρι από την Ελλάδα και τη Λιθουανία προερχόταν από τρεις νίκες με 3-0 σετ και θεωρητικά είχε τον πρώτο λόγο απέναντι και στους Σιντορένκο/Γκρέμπνεφ, οι οποίοι βρίσκονται στο νούμερο 25 και 64 αντίστοιχα της ευρωπαϊκής κατάταξης. Ωστόσο, φάνηκε από την αρχή ότι οι Ρώσοι συνέθεταν ένα πολύ καλό δίδυμο δεξιόχειρα με αριστερόχειρα αθλητή κι επιπλέον έπαιξαν με εξαιρετική τακτική, πιο ελεύθερα και με περισσότερο ενθουσιασμό. Ο Σγουρόπουλος έδειξε αγχωμένος και δεν έπιασε πολύ καλά στάνταρ απόδοσης, ενώ και ο υψηλόσωμος συμπαίκτης είχε σκαμπανεβάσματα κι εκεί που έδινε λύσεις, έχανε και αρκετές εύκολες μπάλες.

Στο 1ο σετ Σγουρόπουλος και Στανκεβίτσιους έμειναν πίσω 3-7 και δεν μπόρεσαν να καλύψουν το χάντικαπ. Το έκαναν στο 2ο όμως. Έχαναν 4-8 και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν σε 7-8 και μετά το τάιμ άουτ των αντιπάλων απέκτησαν δύο σετ μπολ με 10-8. Σε εκείνο το σημείο ο Σγουρόπουλος έχασε σερβίς, αλλά ευτυχώς δεν στοίχισε και στον επόμενο πόντο ήρθε η ισοφάριση. Εντυπωσιακές οι διακυμάνσεις στο 3ο σετ όπου οι Ρώσοι προηγήθηκαν 5-3, αργότερα οι Σγουρόπουλος/Στανκεβίτσιους πέρασαν μπροστά 8-6, όμως έχασαν τρεις πόντους στη σειρά (έγινε 8-9) και τελικά το σετ με «σόρι» των αντιπάλων στο 10-9!

Στο 4ο σετ το αρχικό προβάδισμα με 4-2 μετατράπηκε σε 4-5. Ο Κώστας Βατσακλής πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ, κυρίως για να βοηθήσει τους αθλητές να ηρεμήσουν και να συγκεντρωθούν ξανά, όμως η συνέχεια ήταν χειρότερη. Οι Σιντορένκο/Γκρέμπνεφ εκτόξευσαν τη διαφορά και πανηγύρισαν τη νίκη με συνολικά 9 σερί πόντους!!! Η εξέλιξη 5-11, 11-9, 9-11 και 4-11.

Το μεσημέρι, στον γύρο των «16», ο Σγουρόπουλος με τον Στανκεβίτσιους είχαν πετύχει επιβλητική νίκη με 3-0 εναντίον των Τόμας Κόλντας/Τόμας Ζίλερ από την Τσεχία και την Αυστρία αντίστοιχα. Συνεργάστηκαν πολύ αποτελεσματικά, επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί και με 11-6, 11-9, 11-6 πέρασαν στα προημιτελικά. Να σημειωθεί ότι η αμέσως προηγούμενη φορά, που τα ελληνικά χρώματα είχαν παίξει για ευρωπαϊκό μετάλλιο, ήταν το 2010 στην Κωνσταντινούπολη όταν οι Γιώργος Φραγκούλης/Γιώργος Κωνσταντινόπουλος αρκέστηκαν τελικά στην 8άδα του διπλού νέων, ενώ το τελευταίο μετάλλιο στον θεσμό για τα ελληνικά χρώματα καταγράφεται το 2000, στα μέρη όπου γίνεται και η φετινή διοργάνωση, στην Μπρατισλάβα, από την Κατερίνα Ντουλάκη. Είχε έρθει 3η στο διπλό νεανίδων με συμπαίκτρια την Εσθονή Τατιάνα Τσιστάκοβα.

Στον 4ο γύρο του απλού ο Σγουρόπουλος (νούμερο 10 του ταμπλό) ήξερε ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο, αφού θα συναντούσε αθλητή με καλύτερη θέση από αυτόν στα seeding. Ακόμα πιο …ζόρικη γινόταν η προσπάθειά του από το γεγονός ότι βρήκε μπροστά του τον Ράρες Σίπος, το νούμερο 3 της ευρωπαϊκής κατάταξης και των αγώνων. Έκανε βέβαια, το παιχνίδι του, πάλεψε για μία σπουδαία νίκη και τουλάχιστον την έκταση του σκορ μπορούσε κάλλιστα να την περιορίσει. Παρότι κάμφθηκε με 4-0 ήταν ανταγωνιστικός και είχε τις ευκαιρίες να πάρει σετ και να πιέσει περισσότερο το νούμερο 3 του ταμπλό. Στο 2ο σετ βρέθηκε μπροστά με 5-2, ενώ στο 3ο κάλυψε το κακό ξεκίνημα (0-5) και τελικά λύγισε στην παράταση. Η εξέλιξη 7-11, 9-11, 12-14 και 8-11.

Στους αγώνες «παρηγοριάς» οι τρεις Έλληνες διεθνείς, που είχαν προχωρήσει την Παρασκευή στον 3ο γύρο, γνώρισαν σήμερα την ήττα. Στους νέους ο Στράτος Δαμιανής κάμφθηκε στη 16άδα με 3-1 σετ από τον Αντεμίρ Μπάλαμπαν από το Λουξεμβούργο (4-11, 7-11, 11-6, 5-11). Επίσης στις θέσεις 9-16 του ταμπλό αρκέστηκαν η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, που έχασε 3-0 σετ από την Εσθονή Άιρι Αβαμέρι (2-11, 6-11, 10-12), όπως και η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, η οποία αποκλείστηκε από τη Σέρβα Ντανιέλ Καρκούσοβα με 3-1 σετ (11-8, 9-11, 9-11, 7-11).  

 

* Στιγμιότυπο από τον καθοριστικό προημιτελικό μέσα από τη μετάδοση στο ίντερνετ με τον Σγυρόπουλο να είναι έτοιμος να σερβίρει.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ