Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αισιόδοξος για το μέλλον ο Σγουρόπουλος: «Θα τα πάω το ίδιο καλά και στην εφηβική κατηγορία»

Evropaiko Neon_Sgouros-Stankevi

Evropaiko Neon_Sgouros-StankeviΜε τα καλά πλασαρίσματα να είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά στις συμμετοχές των τελευταίων χρόνων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων, η ελληνική αποστολή επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από την Μπρατισλάβα. Είχε την 9η θέση των παίδων και την πανηγυρική άνοδο στην Α’ κατηγορία του θεσμού, τις υψηλές θέσεις του Γιάννη Σγουρόπουλου στο διπλό (5-8) και στο απλό παίδων (9-16), όπως και το πλασάρισμα της Έλλης Φίσερ στη 16άδα του διπλού μικτού παίδων. Δεν εκπληρώθηκε όμως, ο πόθος της κατάκτησης μεταλλίου και αυτό άφησε δυσάρεστη γεύση στο τέλος, καθώς η ελληνική παρουσία ολοκληρώθηκε με τον καθοριστικό χαμένο προημιτελικό στο διπλό παίδων. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που αποτελούσε τη μεγάλη ελπίδα για διάκριση, αναμφίβολα πρωταγωνίστησε στη φετινή προσπάθεια. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή στην Αθήνα μίλησε για την πορεία του στα ατομικά αγωνίσματα και, παρά τη στεναχώρια για την κατάληξη του διπλού, ανέδειξε άμεσα τη θετική του σκέψη και τόνισε ότι θα θέσει το ίδιο υψηλούς στόχους και στην εφηβική κατηγορία, στην οποία μπαίνει τη νέα χρονιά.

«Στα ατομικά αγωνίσματα έπαιξα αρκετά καλά, όμως πιστεύω πως δεν με βοήθησε πολύ η κλήρωση. Ωστόσο, στον γύρο των «16» με τον Ρουμάνο Σίπος προσπάθησα όσο πιο πολύ μπορούσα. Απλά ο αντίπαλος έκανε πιο λίγα λάθη από μένα κι έτσι με κέρδισε. Παρόλα αυτά έκανα θετική εμφάνιση. Καλά τα πήγαινα και στο διπλό με τον Στανκεβίτσιους, αλλά δυστυχώς στον προημιτελικό ήμουν αρκετά αγχωμένος. Δεν είχα καλή συγκέντρωση και αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο 15χρονος πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Η γεύση, που μου άφησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πιστεύω πως ήταν πολύ καλή γενικά. Έχω την ικανοποίηση ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, ωστόσο είμαι στεναχωρημένος, που δεν κατάφερα να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου».

Ο Σγουρόπουλος έχει ως τελευταίο στόχο στην κατηγορία των παίδων να μετάσχει στο φετινό Τοπ 10 της Ευρώπης και από τη σεζόν 2015-2016 λογίζεται ως έφηβος. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει πλέον στο διεθνές στερέωμα, αλλά ο Ελευσίνιος αθλητής εκτιμά ότι με την κατάλληλη δουλειά θα καταφέρει να εμφανιστεί πολύ ανταγωνιστικός και στη νέα ηλικιακή κατηγορία. «Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι έκανα. Θα πάρω μέρος σε κάποια διεθνή όπεν και πιστεύω ότι θα βελτιωθώ κι άλλο στο μέλλον και θα πάω το ίδιο καλά και στους εφήβους», υπογράμμισε.

Ένα σχόλιο για τη χαμένη ευκαιρία στο διπλό έκανε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που από τον πάγκο είχε ακόμα πιο καλή εικόνα για τον αγώνα.  «Πρέπει να παραδεχτούμε την ανωτερότητα των Ρώσων, οι οποίοι εφάρμοσαν πολύ καλή τακτική, όμως πραγματικά ήταν μεγάλη η ευκαιρία για το μετάλλιο. Θεωρώ ότι φτάσαμε πολύ κοντά στο να το κατακτήσουμε, όμως οι αντίπαλοι παρουσίασαν ένα πιο δεμένο ζευγάρι. Είναι και από την ίδια χώρα, γνωρίζονται καλά και αυτό μετράει στο κομμάτι της συνεργασίας. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, ο Γιάννης ήταν νευρικός και δεν είχε καλή απόδοση και μοιραία ήρθε η ήττα. Συνεχίζουμε όμως. Είχαμε πολύ καιρό να εμφανίσουμε τέτοιο απολογισμό συνολικά σε Ευρωπαϊκό νέων και είμαστε ικανοποιημένοι. Απλά νιώσαμε αυτή την πικρία στο τέλος», δήλωσε ο Κώστας Βατσακλής και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «για την αποδοτική συνεργασία τους υπόλοιπους προπονητές στην Μπρατισλάβα, Σωτήρη Ζήκο, Μαρία Καλογιάννη, Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και ειδικά τους δύο τελευταίους, που πρόσφεραν εθελοντικά».

 

* Φωτό: Κάθε λόγο να είναι χαμογελαστός από τη συνολική του εμφάνιση στην Μπρατισλάβα έχει ο Γιάννης Σγουρόπουλος (αριστερά) κι ας είχε στο τέλος την άτυχη στιγμή με την ήττα στον προημιτελικό του διπλού με τον συμπαίκτη του Μεντάρντας Στανκεβίτσιους (δεξιά).

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ