Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οκτώ Έλληνες αθλητές στη συγκέντρωση προετοιμασίας στη Βαρκελώνη

Panagopoulos X._rever

Panagopoulos X._reverΤην ευκαιρία να πάρουν μέρος στο καθιερωμένο προπονητικό καμπ της Βαρκελώνης, να δουλέψουν σε ιδανικές συνθήκες για την Taousaniαγωνιστική τους βελτίωση και να συλλέξουν πολύτιμες εμπειρίες θα έχουν σε λίγες ημέρες οκτώ νεαροί επίλεκτοι αθλητές. Η αγωνιστική εκδήλωση θα γίνει από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου κι έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Ξάνθος Παναγόπουλος του Α.Ο. Ελληνικού, ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης του Π.Κ.Δ. Ταύρου, ο Γιώργος Πασχαλέρης, η Χριστίνα Ταουσάνη και η Θεοδώρα-Μαρία Ζήσου του Α.Σ.Ε.Α Καβάλας, ο Φώτης Αρβανίτης του Α.Ο. Ηράκλειο 2001 και οι πιο μικροί της παρέας, τα αδέρφια Ελσαμί από τον Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας, ο 10χρονος Ιωσήφ και ο 8άχρονος Ζαχαρίας. Τέσσερα από αυτά τα παιδιά κατέχουν υψηλές θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Ο Παναγόπουλος είναι 16 ετών και νούμερο 15 στους νέους. Ο Λυκοστράτης από τη Βέροια 15 ετών και νούμερο 6 στους παίδες. Η Ταουσάνη, επίσης 15 ετών είναι στην 8η θέση των κορασίδων και η συνομήλική της Ζήσου στο νούμερο 20 της ίδιας κατηγορίας. Επικεφαλής του προπονητικού τιμ στη Βαρκελώνη, που είχε και πέρσι ελληνική παρουσία, είναι ο πασίγνωστος Τσέχος βετεράνος άσος Πετρ Κόρμπελ, ο οποίος, μεταξύ άλλων διακρίσεων, ήταν 4ος στο ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 1996.

Η συγκέντρωση προετοιμασίας στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας οργανώνεται από την εταιρεία ειδών πινγκ πονγκ Butterfly. Συγκεντρώνει μέχρι 35 αθλητές κι αθλήτριες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και αφορά στις ηλικιακές κατηγορίες νέων, παίδων και παμπαίδων (ο Αρβανίτης είναι 16 ετών και ο Πασχαλέρης 14). Τον περασμένο Αύγουστο είχαν πάρει μέρος πέντε δυνατοί παίδες (Σγουρόπουλος, Δαμιανής, Σταματούρος, Κορδούτης και Σωτηρίου), είχαν πρωταγωνιστήσει σε εσωτερικά τουρνουά και ο Στράτος Δαμιανής είχε εξασφαλίσει ως έπαθλο δωρεάν συμμετοχή για φέτος. Μαζί του θα δήλωναν συμμετοχή κι άλλοι νεαροί, όμως αδυνατούσαν να πάνε στο καμπ σε αυτές τις ημερομηνίες. Παρόλα αυτά οι Ισπανοί διοργανωτές έδωσαν 8 θέσεις για την Ελλάδα και τελικά με την έγκριση της Βutterfly Hellas εκδήλωσαν ενδιαφέρον και θα πάνε στη Βαρκελώνη οι οκτώ προαναφερόμενοι αθλητές. Μαζί τους θα είναι ο προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γιάννης Σταύρου, όπως ήταν πέρσι υπεύθυνος τεχνικός από την Ελλάδα ο Χρήστος Λάμης. Το πολύωρο πρόγραμμα περιλαμβάνει μέχρι και τρεις προπονήσεις την ημέρα, ενώ προβλέπεται και φέτος διεξαγωγή τουρνουά. 

 

* Φωτό: Ο Παναγόπουλος αριστερά και η Ταουσάνη δεξιά σε φάσεις από αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στον μεγάλο τελικό των οποίων μετείχαν φέτος, όπως επίσης ο Αρβανίτης και ο Λυκοστράτης (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ