Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιστροφή Τοπικού Κυπέλλου στο νέο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Magoufana apo_pano

Magoufana apo_panoΗ επαναφορά του Τοπικού Κυπέλλου είναι η είδηση, που προκύπτει από το εσωτερικό πρόγραμμα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Το Κύπελλο Ελλάδας διεξήχθη τελευταία φορά τη σεζόν 2010-2011 και με τη μορφή προκριματικών εντάσσονταν μέχρι τότε, στο δικό του πλαίσιο, οι αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου. Στη συνέχεια η ομοσπονδία δεν μπόρεσε να διεξάγει για οικονομικούς λόγους τη δεύτερη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση και σύντομα την απέσυρε κι από το καλεντάρι, πάντα λόγω κόστους. Ωστόσο, πραγματοποίησε ξανά αγώνες Κυπέλλου σε τοπικό επίπεδο και η τελευταία φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012. Φέτος επανέρχεται τουλάχιστον το συγκεκριμένο event με βασικό σκοπό να δώσει τη δυνατότητα για επιπλέον αγώνες στους αθλητές και τις αθλήτριες των μεγάλων ηλικιακών κατηγοριών, οι οποίοι έως τώρα ολοκλήρωναν πιο γρήγορα τις δραστηριότητές τους σε μία σεζόν κι έμεναν πολλούς μήνες σε απραξία. Γι’ αυτό η διοργάνωση τοποθετήθηκε προς το τέλος του προγράμματος, στις 4-5 Ιουνίου, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αποφασίστηκε να οριστεί μία εβδομάδα πριν (28-29 Μαΐου) και το ανοιχτό πρωτάθλημα για αθλητές κι αθλήτριες άνω των 18 ετών.

Το Τοπικό Κύπελλο πρόκειται να διεξαχθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και θα είναι η τελευταία επίσημη αθλητική εκδήλωση πριν από τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων ομαδικού και ατομικού, που θα κλείσουν τη σεζόν στις 20 Ιουνίου. Η δράση θ’ αρχίσει στις 5-6 Σεπτεμβρίου με το ανοιχτό τουρνουά μικρών ηλικιών του Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

Την προσεχή χρονιά τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα είναι 14 και αυτά που έρχονται ως καινούργια είναι της Κοζάνης, των Χανίων, της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Ο μεγάλος τελικός των συγκεκριμένων όπεν θα γίνει στις 16 και 17 Απριλίου σε τόπο που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας κάνουν πρεμιέρα το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 26-27 Μαρτίου. Η τελική φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών ορίστηκε για τις 19 και 20 Μαρτίου.

* Βλέποντας ενδιαφέρον από την περιφέρεια οι υπεύθυνοι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πιστεύουν ότι φέτος έστω ένα από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών θα γίνει εκτός Αττικής. Θα ρωτήσουν σχετικά και θα δουν ποιες περιοχές μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια διοργάνωση.

* Σημαντικό επίσης, ότι πρώτη φορά η ομοσπονδία ενέταξε στο καλεντάρι της το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων (21-22 Μαΐου) και ίσως το συνδιοργανώσει με τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Προ καιρού έγινε στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνάντηση σε καλό κλίμα μεταξύ εκπροσώπων των δύο διοικήσεων και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης της συνεργασίας.  

* Εξάλλου, για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου προγραμματίστηκε το καθιερωμένο τουρνουά εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, αλλά φυσικά αν χρειαστεί θα τοποθετηθεί σε άλλη ημερομηνία.

* Στο εξωαγωνιστικό πρόγραμμα κανονίστηκαν και δύο σχολές διαιτησίας για τον Σεπτέμβριο. Ολόκληρο το καλεντάρι έχει «ανέβει» στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διεύθυνση httf.gr.

* Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (στην ενότητα των  ανακοινώσεων) τα ονόματα των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών στα τουρνουά μικρών ηλικιών, που σύμφωνα με τον Κανονισμό Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων, κατέκτησαν το δικαίωμα να λάβουν ως έπαθλο συμμετοχή σε διεθνή ανοικτά πρωταθλήματα εντός Ευρώπης. Εκτός από το πίνακα όσων δικαιούνται έπαθλο υπάρχει εκεί και η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας για πράγματα, που πρέπει να λάβουν υπόψη όλοι οι αθλητές.

* Επίσης, από την κεντρική σελίδα του httf.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις προκηρύξεις των εσωτερικών διοργανώσεων για την περίοδο 2015-2016.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ