Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Ψήφισε» για διπλούς αγώνες στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

European Championship_2012

European Championship_2012Τη διεξαγωγή διπλών αγώνων σε γκρουπ προτιμά η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ομαδικού ανδρών-γυναικών, που θα γίνουναπό το 2016. Ως γνωστόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) έχει αποφασίσει νέες αλλαγές σε διοργανώσεις και πριν από δύο μήνες παρουσίασε στις εθνικές ομοσπονδίες-μέλητης ερωτηματολόγιο βασισμένο στις προτάσεις της για τους τρόπους διεξαγωγής και τους ζήτησε να απαντήσουν σχετικά και να κάνουν τυχόν επισημάνσεις ή παρατηρήσεις. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έδειξε γενικά σύμφωνη με τις κατευθύνσεις της E.T.T.U. και αναφορικά με την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού (που συνιστά και τη σημαντικότερη αλλαγή καθότι πρόκειται για διοργάνωση, η οποία επιστρέφει στο αγωνιστικό πρόγραμμα ύστερα από τρία χρόνια) απάντησε θετικά για την πρώτη επιλογή. Ήτοι,τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα χωρισμένα σε γκρουπ των 3ων να δίνουν μεταξύ τους διπλά παιχνίδια μέσα-έξω και όχι να γίνει ένας γύρος, όπως ανέφερε η δεύτερη επιλογή της E.T.T.U.. Υπενθυμίζουμε ότι αφού ληφθούν υπόψη όλες οι απαντήσεις και τα σχόλια, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην επόμενη τακτική συνεδρίαση της Ένωσης στο Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015.

Η Ελλάδα αγωνίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στην Α’ ευρωπαϊκή κατηγορία των ανδρών και στη Β΄κατηγορία των γυναικών. Αυτό θα γίνει και το ερχόμενο φθινόπωρο στη Ρωσία (25 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου).Στα προκριματικά όμως, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά με τη νέα μορφή. Η E.T.T.U. δίνει τη δυνατότητα σε 30 εθνικές ομάδες να παίξουν για την πρόκριση στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 (Championships Division), οπότε μέσα σε αυτές θα είναι λογικά και το γυναικείο ελληνικό συγκρότημα. Άλλωστε, το δικαίωμα να μετάσχουν στη Championships Division των προκριματικών θα έχουν οι 29 καλύτερες εθνικές ομάδες της κατάταξης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015, συν τη νικήτρια από την 3η κατηγορία (Standard Division).

Η πρώτη επιλογή της Ένωσης για την προκριματική φάση προβλέπει ότι θα σχηματιστούν 10 γκρουπ των 3ων, οι ομάδες θα δώσουν δύο ματς μέσα και δύο έξω και οι νικήτριες θα προκριθούν στη Championships Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (σ.σ. το 2016 δεν θα διεξαχθεί το ομαδικό). Επίσης, οι 3ες ομάδες των 10 γκρουπ θα πάνε στη Challenge Division της διοργάνωσης, ενώ οι 2ες θα δώσουν παιχνίδια πλέι οφ. Οι 5 νικήτριες χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τη Championships Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017, ενώ οι 5 ηττημένες θα πάνε στην Challenge. Η οικοδέσποινα χώρα θα είναι αυτόματα τοποθετημένη στη Championships Division οπότε έτσι φτάνουμε πάλι στις 16 ομάδες.

Πιο κάτω επίσης, 6 ασθενέστερες χώρες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν πρόκριση στη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017 (Challenge Division). Θα δώσουν προκριματικά μεταξύ τους σ’ ένα γυμναστήριο και θα κυνηγήσουν μία διαθέσιμη θέση. Θα την πάρει η νικήτρια και οι υπόλοιπες χώρες θα παίξουν στη Standard Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απάντησε θετικά και για τη διεξαγωγή αυτού του γκρουπ, που ονομάζεται Challenge Division Qualification.

Η E.T.T.U. έχει από καιρό βάλει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα της σεζόν 2015-2016 προκριματικούς αγώνες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι έτσι για παράδειγμα η πρεμιέρα των γκρουπ θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου και η 2η αγωνιστική στις 29 Μαρτίου. Η διοργάνωση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017.

Ανάμεσα σε άλλες απαντήσεις, που έδωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προς την E.T.T.U., είναι ότι υποστηρίζει για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού του 2017 τη διατήρηση του ίδιου συστήματος με το Ευρωπαϊκό του 2014 στη Λισσαβώνα, ότι δέχεται την πρόταση να δηλώσει κάθε χώρα αριθμό των αθλητών/τριών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 ανάλογα με τη θέση της στο ομαδικό του 2015 κι ότι  συμφωνεί με την προτεινόμενη φόρμα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21.

Σημειώνεται τέλος ότι εξαιτίας της επανόδου των προκριματικών δεν θα προκύψουν άνοδοι ή υποβιβασμοί από το Ευρωπαϊκό του Εκατερίνμπουργκ. Δεκαέξι ομάδες θα μετάσχουν ξανά στη Championships Division, 16 στην Challenge Division και όλες οι υπόλοιπες στη Standard Division.

                                              

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ