Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυγουστιάτικες …βόλτες στην πλατεία για την επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ξυλόκαστρο

Xilokastro afisa

Xilokastro afisaΗ επιτραπέζια αντισφαίριση βγαίνει στις πλατείες, συστήνεται καλύτερα στον κόσμο και του δίνει την ευκαιρία ν’ αποκτήσει στενότερη επαφή μαζί της. Πού; Στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου κάθε βράδυ όλο τον Αύγουστο, το δημοφιλές άθλημα θα είναι στην πλατεία Αγίου Βλασίου. Το τμήμα πινγκ πονγκ του τοπικού Αθλητικού Ομίλου και η ομάδα βετεράνων και ανεξαρτήτων «Πευκιάς Ξυλοκάστρου» συνέλαβαν και υλοποιούν αυτή την ωραία ιδέα. Με σύνθημα “το πινγκ πονγκ πάει…πλατεία” θα οργανώνουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα αγώνες επίδειξης, ανοιχτά τουρνουά για μαθητές, αλλά θα κάνουν και εκμάθηση του αθλήματος δίνοντας στους επισκέπτες και τις απαραίτητες πληροφορίες.

Xilokastro me_Iliopoulou_GrammatopoulouΉδη, η αρχή έγινε τη Δευτέρα και μάλιστα με εκλεκτές παρουσίες, καθώς την παραθαλάσσια πόλη επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, τρεις διακεκριμένοι αθλητές σε πανελλήνιο επίπεδο: Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού εφήβων Νίκος Αντωνιάδης, που πρόσφατα αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων το 2014 Βασιλική Ηλιοπούλου και η διάδοχός της στον πανελλήνιο τίτλο το 2015  Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Μαζί τους και ταλαντούχοι αθλητές της Κορινθίας, όπως ο Νίκος και ο Κώστας Κορδαλής από τη Βόχα.

Xilokastro genikoΈδωσαν αγώνες επίδειξης, έπαιξαν με άλλα παιδιά, ενώ από τα συνολικά τρία τραπέζια, που έχουν στηθεί στην πλατεία, πέρασαν αθλητές απ’ όλες τις ομάδες των γύρω περιοχών (Κόρινθος, Ζευγολατιό, Βραχάτι). Μέσα στον μήνα αναμένεται να βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κι άλλοι γνωστοί αθλητές, αλλά φυσικά το πιο ουσιαστικό είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση έχει απήχηση, αρέσει σε ντόπιους και επισκέπτες και αποτελεί προβολή για το άθλημα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου και ο «Πευκιάς» καλούν όλους τους φίλους του αθλητισμού και ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες να γνωρίσουν το συναρπαστικό άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με βραδινές αυγουστιάτικες επισκέψεις στην πλατεία Αγ. Βλασίου. Σημειωτέον ότι ο τοπικός Α.Ο. λειτουργεί μόλις δύο χρόνια, το 2014 φιλοξένησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων-ανεξαρτήτων και το 2013 οργάνωσε όπεν για όλες τις ηλικίες.

Από τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει προπονητή τον Γιάννη Ξουρίδα και κύριο μέλημα να φτιάξει Ακαδημία. Γι’ αυτό μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στον ανοιχτό χώρο θα μεταφέρει το άθλημα στα σχολεία και θα κοιτάξει να βάλει τραπέζια και να διεξάγει μαθήματα μέσα στα σχολικά ωράρια. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ