Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Κοσίμπα για την εμπειρία στη Βέροια: «Καλή εβδομάδα προετοιμασίας σε εξαιρετικές συνθήκες»

Veroia camp_Kosiba

Veroia camp_KosibaΤο προπονητικό καμπ των εθνικών ομάδων, που είναι σε εξέλιξη για 7η ημέρα στη Βέροια, είχε και τη συμμετοχή δύο εγνωσμένης αξίας ξένων αθλητών, δύο εν ενεργεία διεθνών. Του Ούγγρου Ντανιέλ Κοσίμπα και του Φινλανδού Μπένεντεκ Όλαχ, οι οποίοι μετείχαν στη συγκέντρωση προετοιμασίας από την αρχή κι έκαναν την τελευταία τους προπόνηση χτες το πρωί. Επέλεξαν το ελληνικό έδαφος για ένα βασικό στάδιο δουλειάς εν όψει της έναρξης της νέας σεζόν, βοηθήθηκαν δίπλα στους διεθνείς μας και παράλληλα συνέβαλαν στην υψηλή ποιότητα των προπονήσεων. Πήραν χτες τον δρόμο της επιστροφής για την Ουγγαρία όπου θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους (σ.σ. εκεί έχει ρίζες και ο Όλαχ) και λίγες ώρες πριν ο Κοσίμπα έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τις εντυπώσεις του από το καμπ. Μιλώντας εκ μέρους και του Όλαχ ο 24χρονος άσος, που αγωνίζεται στη Λινζ της Αυστρίας, ομάδα Α’ κατηγορίας, έδειξε ενθουσιασμένος από την παρουσία του στο καμπ κι έκανε λόγο για εποικοδομητική δουλειά και συνεργασία.

«Ήταν μία πραγματικά καλή εβδομάδα όσον αφορά και στην προπόνηση και στον χρόνο ξεκούρασης. Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ ευγενική και εξυπηρετική προς εμάς. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλές, ενώ μας άρεσε ιδιαίτερα, που κάθε μέρα είχαμε στην εξέδρα αρκετά παιδιά, που έρχονταν να δουν την προπόνηση. Θέλουμε να πούμε «ευχαριστώ» γι’ αυτή την όμορφη εβδομάδα σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής και τους υπεύθυνους από την πόλη», επισήμανε ο Κοσίμπα, που έχει πλουσιότερο βιογραφικό από τον Όλαχ και εμπειρία από περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις. Αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2009 στο διπλό μικτό νέων, δευτεραθλητής κόσμου στο ίδιο αγώνισμα και την ίδια χρονιά, 3ος στο απλό νέων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2008 και του 2009, ενώ σε ομαδικό επίπεδο έχει με την παλιά πρωταθλήτρια κόσμου την 8η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 και την 9η στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011.

Ο Ούγγρος επιθετικός ρωτήθηκε αν ξεχώρισε από την εθνική μας ομάδα κάποιον νεαρό αθλητή και στάθηκε στον Σγουρόπουλο. «Θεωρώ ότι αυτός ο 15χρονος αθλητής, ο Σγουρόπουλος, είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης», σχολίασε, ενώ για τις προσωπικές του φιλοδοξίες την επόμενη χρονιά ανέφερε: «Ο μεγάλος στόχος μου είναι να φτάσω στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι επίσης πρέπει να είμαι στους 100 καλύτερους αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ. αυτόν τον μήνα είναι στο νούμερο 106)».

Να σημειωθεί ότι μικρό ρεπορτάζ για το ταξίδι του Κοσίμπα στη Βέροια δημοσίευσε χτες και η ιστοσελίδα της ουγγρικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης βάζοντας μάλιστα και μεγάλη φωτογραφία του πρωταθλητή από το «Φιλίππειο» γυμναστήριο με όλη την αποστολή. Το ρεπορτάζ είχε τον τίτλο «Ο Κοσίμπα τρέχει στα ελληνικά βουνά» κι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο διεθνής παίκτης είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να προετοιμάζεται με τους Έλληνες αθλητές στα 1.500 μέτρα στο βουνό, να κάνει καθημερινά διπλές προπονήσεις. Εκτός από τον Kαλλίνικο Κρεάνγκα είναι παρούσα στη Βέροια ολόκληρη η ελληνική ομάδα».

* Τοπικοί φωτορεπόρτερ πρόκειται να βρεθούν στην αυριανή πρωινή προπόνηση στο «Φιλίππειο» για να έχουν υλικό από τους διεθνείς. Στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής θα πάνε στο δημαρχείο, ενώ ο δήμος και τα τοπικά σωματεία θα οργανώσουν μικρή δεξίωση προς τιμήν τους. Εκεί, ίσως γίνουν και δηλώσεις.

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Αγγελίνα Παπαδάκη δεν θα είναι παρόντες σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ο Γκιώνης φεύγει απόψε για την Αθήνα διότι την Τετάρτη πρέπει να βρίσκεται στο Ντίσελντορφ για τους πρώτους φετινούς αγώνες με την Μπορούσια. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας υποδέχονται την Παρασκευή την πολωνική Μπογκόρια στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την επόμενη κιόλας ημέρα, το Σάββατο, τη Μουλχάουζεν για την 1η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Η Παπαδάκη αφήνει αύριο τη Βέροια γιατί έχει κλείσει συμμετοχή σε τουρνουά ιδιωτών, που θα διεξαχθεί σε μία άλλη γερμανική πόλη, το Μπίμπεραχ, από τις 19 έως τις 21 του μήνα.

* Χτες αναχώρησε από την πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, που βρέθηκε για τρεις ημέρες κοντά στους διεθνείς. Το προπονητικό καμπ των εθνικών μας ομάδων λήγει το μεσημέρι της Τετάρτης. 

 

* Ο Κοσίμπα με τον Γκιώνη και ολόκληρη η αποστολή της Βέροιας σε απαρτία πριν από προπόνηση. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ