Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αρχηγοί των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων μιλούν για το καμπ στη Βέροια

Veroia camp_koritsia_me_Vatsakli

Veroia camp_koritsia_me_VatsakliΜε πρωινό χαλάρωμα στο «Φιλίππειο» γυμναστήριο ολοκληρώθηκε το 9ήμερο προπονητικό καμπ των εθνικών ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Βέροια. Η αποστολή αναχώρησε το μεσημέρι και αναμένεται απόψε στην Αθήνα «γεμάτη» από την πολύτιμη εμπειρία και την ικανοποίηση ότι έκανε ποιοτική δουλειά και χωρίς απρόοπτα. Λίγο πριν αφήσουν την πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα οι αρχηγοί τους Κώστας Παπαγεωργίου και Φιλαρέτη Εξάρχου μίλησαν για τις εντυπώσεις τους. Τόνισαν ότι με τέτοια προετοιμασία μπαίνουν οι κατάλληλες βάσεις για αποδοτική σεζόν και αναφέρθηκαν στους επόμενους στόχους. Βεβαίως, πριν αρχίσουν τις δηλώσεις δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά τον δήμο της Βέροιας, τα τοπικά σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και γενικά όλους όσοι ασχολούνταν με την καθημερινότητά τους στο γυμναστήριο ή το καταφύγιο για τη μεγάλη βοήθειά τους ώστε να έχει η αποστολή όλα αυτά που χρειαζόταν.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ»

Ο πολύπειρος και από προετοιμασίες στην περιφέρεια Κώστας Παπαγεωργίου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του και απλά επισήμανε ως μοναδική …ατέλεια την κάπως μεγάλη απόσταση από το κατάλυμα στο Σέλι έως το γυμναστήριο των προπονήσεων. «Όλα κύλησαν πάρα πολύ καλά. Οι συνθήκες ήταν σχεδόν τέλειες και λέω σχεδόν γιατί το μόνο αρνητικό είναι ότι υπήρχε σχετικά μεγάλη απόσταση από το μέρος όπου μέναμε μέχρι το γυμναστήριο και χανόταν εκεί αρκετός χρόνος. Ευτυχώς αυτός ο χρόνος κυλούσε πιο γρήγορα και ευχάριστα χάρη στη βοήθεια ενός πολύ καλού και απόλυτα εξυπηρετικού οδηγού, που έγινε φίλος», σημείωσε ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και συμπλήρωσε: «Η παρουσία των δύο ξένων αθλητών Κοσίμπα και Όλαχ έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα. Είναι σημαντικό να έχεις δυνατούς αντιπάλους στην προετοιμασία γιατί παίζει ρόλο στο ν’ αποκτήσεις μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Δώσαμε έμφαση στη φυσική κατάσταση, όπως έπρεπε δηλαδή, αφού είμαστε στην αρχή της χρονιάς και βρεθήκαμε σε υψόμετρο και τώρα η δουλειά θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και διαφορετικό πρόγραμμα στο Σ.Ε.Φ».

Veroia sto_vouno_oloiΤα στελέχη της εθνικής ανδρών περιμένει μία πολύ γεμάτη χρονιά και ο αρχηγός υπογραμμίζει ότι οφείλουν να κοιτάνε έναν-έναν τους στόχους. «Αρχίζοντας από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας, αλλά έχοντας στο μυαλό μας και την προοπτική της πρόκρισης στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά! Μία καλή θέση στο Εκατερίνμπουργκ θα μας βοηθήσει και βαθμολογικά, αφού τα περισσότερα για τα 16 εισιτήρια του Ρίο θα κριθούν από τον ειδικό πίνακα αξιολόγησης των εθνικών ομάδων. Σαφώς οι προκρίσεις ομαδικού θα εξαρτηθούν και από το τι θα γίνει στα ατομικά Προολυμπιακά τουρνουά, όμως επειδή θα είναι πολλές οι χώρες, που θα προκρίνουν δύο αθλητές, οι τελικές επιλογές θα γίνουν ανάμεσα στις εθνικές ομάδες, οι οποίες θα είναι ψηλά στον πίνακα αξιολόγησης. Τώρα βρισκόμαστε στη 16η θέση κι έτσι όπως τα έχουμε υπολογίσει (με βάση την απευθείας συμμετοχή της διοργανώτριας Βραζιλίας και τη δεδομένη παρουσία τουλάχιστον μίας εκπροσώπου από κάθε ήπειρο), αν ανέβουμε στη 12η μπορούμε να εξασφαλίσουμε το πολυπόθητο εισιτήριο. Συνεπώς, κάθε καλό αποτέλεσμα θα μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης και κάθε κακό θα μας απομακρύνει. Χρονικά έρχεται πρώτο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι σ’ έναν μήνα κιόλας, όμως οφείλουμε να φτιάξουμε το πρόγραμμα έτσι ώστε να παρουσιαστούμε φορμαρισμένοι. Δεν θα έχουμε πολλούς αγώνες έως τότε, αλλά μπορούμε να εμφανιστούμε έτοιμοι και να πάμε για το καλύτερο. Δεν θέλουμε να κάνουμε λόγο για μετάλλιο -άλλωστε δεν έχει γίνει ακόμα η σχετική κλήρωση. Θα κοιτάμε έναν-έναν τους αγώνες κι έχουμε αποδείξει ότι εκτός από τη Γερμανία μπορούμε να «χτυπήσουμε» οποιαδήποτε ομάδα στην καλή μας ημέρα».

ΕΞΑΡΧΟΥ: «ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ»

Οι πέντε αθλήτριες της εθνικής γυναικών έδειξαν πραγματικά ενθουσιασμένες με το καμπ στη Βέροια και η Φιλαρέτη Εξάρχου εξήγησε τους λόγους: «Η τελευταία προετοιμασία μας εκτός Αττικής ήταν στο Λουτράκι πριν από 5-6 χρόνια με προπονητή τον Γιώργο Καρύτσα. Αυτό που κυρίως πρέπει να επισημάνω όμως, είναι ότι εμείς δεν έχουμε ξανακάνει προετοιμασία στο βουνό! Προσωπικά έχω πάει από πιτσιρίκα σε αρκετές τέτοιες εκδηλώσεις και πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τρέξιμο και ανάβαση σε υψόμετρο. Αν θυμάμαι καλά μόνο μία φορά είχαν προετοιμαστεί σε βουνό η Ντουλάκη και η Φίλη στην Ιταλία. Μόνο από αυτό το στοιχείο λοιπόν, η φετινή προετοιμασία μάς αφήνει πάρα πολύ ευχαριστημένες. Παρότι ήταν βαρύ το πρόγραμμα και περιλάμβανε πολλές μετακινήσεις όλα πήγαν εξαιρετικά. Δουλέψαμε αρκετά στη φυσική κατάσταση, αναπνεύσαμε καθαρό αέρα, ξεκουραζόμασταν επαρκώς με καλό ύπνο και φυσικά «δεθήκαμε» περισσότερο μεταξύ μας, αφού είχαμε καιρό να βρεθούμε όλοι μαζί για τόσες ημέρες», ανέφερε η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αρχίσαμε δυναμικά! Στην αρχή δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε, αλλά εν τέλει ήταν κάτι διαφορετικό και πολύ ποιοτικό, το οποίο μας άρεσε και μας ανανέωσε. Κάναμε αρκετή προπόνηση και παράλληλα «ζοριστήκαμε» στον στίβο. Το πρόγραμμα πήγε αρκετά καλά και για τη Ζαβιτσάνου και τη Χριστοφοράκη, που προέρχονται από τραυματισμούς και χρειάστηκε να κάνουν κάποιες επιπλέον ασκήσεις».

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2012 στο απλό γυναικών τόνισε ότι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας το βάρος έπεσε στη φυσική κατάσταση. «Είχαμε πει από την Αθήνα ότι επειδή η συγκεκριμένη προετοιμασία θα γινόταν σε υψόμετρο το βάρος θα έπεφτε στη φυσική κατάσταση και την αντοχή. Είναι άλλωστε, οι πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας μας. Εστιάσαμε λοιπόν, στις αντοχές, στις ανάσες και ήταν πολύ χρήσιμο. Από δω και μπρος θα δουλέψουμε περισσότερο στο τραπέζι, θα κάνουμε τακτική, σερβίς και πρώτη μπαλιά. Δεν ξέρω πόσο καλά αποτελέσματα θα φέρουμε, όμως αν δουλέψουμε όπως δουλέψαμε αυτές τις ημέρες στη Βέροια, τότε αισιοδοξώ ότι θα έχουμε θετική παρουσία αρχής γενομένης από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας».

* Οι εθνικές ομάδες έχουν ρεπό αύριο κι επανέρχονται από Παρασκευή στο φαληρικό στάδιο με δύο προπονήσεις.

* Στην επικοινωνία από το διαδίκτυο ο Μπένεντεκ Όλαχ έκανε με κάποιες ημέρες καθυστέρηση τις δηλώσεις του προς το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την εμπειρία του από το προπονητικό καμπ της Βέροιας. Ο Φινλανδός διεθνής, που αγωνίζεται στην Α΄κατηγορία της Ουγγαρίας με τη Szerva Xa Szécsény, έγραψε σήμερα σχετικά, οπότε παραθέτουμε τώρα κι εμείς τις εντυπώσεις του: «Στην αρχή δεν ήταν πρόβλημα να υιοθετήσω τα μεγαλύτερα υψόμετρα και τις μετακινήσεις στην αίθουσα, αλλά αργότερα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ένιωσα μερικές φορές λίγο αδύναμος. Στην πραγματικότητα όμως, δεν ήταν τίποτα σοβαρό. Το ξενοδοχείο ήταν ωραίο και το τοπίο στο σαλέ καταπληκτικό. Βουνά και γαλήνια φύση. Αυτό που είχε τη μεγαλύτερη επίδραση πάνω μου ήταν ότι οι παίκτες και οι προπονητές από την Ελλάδα συμπεριφέρθηκαν σαν μια μεγάλη οικογένεια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Έτσι υπήρχαν και οι στιγμές της διασκέδασης, όμως την ίδια ώρα όλοι οι παίκτες έδιναν το εκατό τοις εκατό της ενεργείας τους στις προπονήσεις και υπήρχε ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους. Ήταν πολύ ωραίο να προετοιμαστείς εκεί, επομένως και πολλές άλλες χώρες πρέπει να μάθουν από εσάς. Το επίπεδο των νεότερων παικτών ήταν καλό. Εργάζονται σκληρά στην προπόνηση και παίζουν δυνατά… Μερικές φορές πολύ δυνατά… Εξεπλάγην όταν έμαθα πόσο χρονών είναι αυτά τα παιδιά. Οι προσωπικοί μου στόχοι για την επόμενη σεζόν είναι να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά πρέπει να βελτιωθώ βαθμολογικά στην παγκόσμια κατάταξη κατά 80 θέσεις σε 8 μήνες».

 

* Φωτό 1: Σε διάλειμμα στο τρέξιμο στο βουνό οι αθλήτριες της εθνικής γυναικών Παπαδάκη, Τόλιου, Ζαβιτσάνου, Χριστοφοράκη και Εξάρχου με τον προπονητή τους Κώστα Βατσακλή  

* Φωτό 2: Οι αθλητές και οι αθλήτριες σε ύψωμα στο Σέλι σε μία ακόμα κοπιαστική προπόνηση φυσικής κατάστασης

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ