Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ελληνικό χρώμα κάνει και φέτος πρεμιέρα το Τσάμπιονς Λιγκ

Gionis sproxti

Gionis sproxtiΕλληνική παρουσία θα έχει γι’ άλλη μια χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών, που κάνει πρεμιέρα σε λίγες ώρες για την αγωνιστική περίοδο Kreanga spin2015-2016. Οι κορυφαίοι πρεσβευτές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας, ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, θ’ αγωνιστούν και φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι ευελπιστούν να ζήσουν νέες διακρίσεις με την Μπορούσια Ντίσελντορφ και την Ενεμπόν αντίστοιχα. Ο Γκιώνης είχε τη χαρά και την τιμή να μετάσχει την περασμένη σεζόν στον διπλό τελικό όπου το γερμανικό κλαμπ κάμφθηκε στις λεπτομέρειες από τη ρωσική Όρενμπουργκ. Ο Κρεάνγκα είχε πάρει μέρος το 2009 στα ημιτελικά του θεσμού, όπου η γαλλική ομάδα είχε αποκλειστεί από τη γερμανική Οχσενχάουζεν. Και τα δύο σωματεία δίνουν αύριο τα πρώτα παιχνίδια τους με αρχικό στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά, την οποία κατακτούν οι ομάδες, που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των τεσσάρων γκρουπ.. Η Μπορούσια υποδέχεται για το γκρουπ D την πολωνική Μπογκόρια στις 20:30 ώρα Ελλάδας (19:30 τοπική), ενώ η Ενεμπόν αντιμετωπίζει για το γκρουπ Β τη UMMC στη μακρινή Βερκνάγια της Ρωσίας στις 17:00. Το διαδικτυακό Laola1.tv έχει προγραμματίσει να μεταδώσει ζωντανά και τους δύο αγώνες.

Η Μπορούσια Ντίσελντορφ είναι 2ο φαβορί της διοργάνωσης και τέθηκε επικεφαλής στο γκρουπ D. Έχει ακόμα αντιπάλους τη γαλλική Σαρτρ και την τσεχική Οστρόφ. Ξαναβρίσκει μπροστά της την Μπογκόρια για τρίτη σερί χρονιά, ενώ τη συναντά, όπως και το 2014, στην 1η αγωνιστική του γκρουπ και εντός έδρας. Τότε είχε επιβληθεί με 3-0. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας εμφανίζουν το ίδιο υψηλές βλέψεις με πέρσι και κρατούν την ίδια ομάδα. Εκτός από τον Γκιώνη δηλαδή, έχουν τους Γερμανούς Τίμο Μπολ, Πάτρικ Φρανζίσκα και τον Ινδό Σαράθ Καμάλ Ατσάντα. Να σημειωθεί όμως, ότι στο αρχικό στάδιο της περασμένης σεζόν είδαν να τραυματίζεται ο Φρανζίσκα και τώρα έχουν τραυματία τον Ατσάντα. Ο σπουδαίος αθλητής έπαθε υποτροπή στο πόδι, στο οποίο είχε χειρουργηθεί στις αρχές Μαΐου και οι γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα για να επιστρέψει στη δράση. Αυτός είναι και ο λόγος, που η Μπορούσια ενδέχεται να χρειαστεί σε αρκετά ματς σε Γερμανία και Ευρώπη και τον παίκτη-προπονητή της, τον Ολλανδό Ντάνι Χάιστερ.  

Η Μπογκόρια έχει μία πολύ σημαντική προσθήκη σε σχέση με πέρσι, αλλά δεν την …πήρε στη Γερμανία. Απέκτησε τον Κορεάτη Τζουν Γιουνγκ Σικ, ο οποίος φιγουράρει στο νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης και διάγει πολύ καλή περίοδο με πρωτιά, μεταξύ άλλων, στο WorldTour κατηγορίας SuperSeries, που έγινε στην πατρίδα του τον Ιούλιο! Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ όμως, δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του. Η Μπογκόρια πήγε στο Ντίσελντορφ με επικεφαλής τον άλλο Κορεάτη του ρόστερ, τον «χάλκινο» πρωταθλητή κόσμου στο απλό ανδρών το 2005, Ο Σανγκ Ουν και γενικά θα έχει την ίδια τριάδα με το αντίστοιχο ματς της περασμένης περιόδου. Τη συμπληρώνουν οι Πολωνοί Ντανιέλ Γκόρακ και Πάβελ Φερτικόβσκι (τον τελευταίο είχε νικήσει ο Γκιώνης στην περσινή πρεμιέρα).    

Η φετινή δευτεραθλήτρια Γαλλίας Ενεμπόν κληρώθηκε στο γκρουπ Β και πέραν της UMMC θ’ αντιμετωπίσει την αυστριακή Νιντερόστεριχ και την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ. Αρχίζει τη φετινή της περιπέτεια στη βόρεια Ρωσία και το UMMC Sports Palace και κοντράρει την ομάδα, που την απέκλεισε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2013-2014. Η Ενεμπόν δεν έχει κάνει αλλαγές στη σύνθεσή της. Εκτός από τον Κρεάνγκα, διαθέτει στη δύναμή της τον Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι (παγκόσμιο πρωταθλητή του 2013 στο διπλό ανδρών), τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ, τον Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό και τον Κορεάτη Τσο Εόν Ράε. Για τον Κρεάνγκα, που αναχώρησε αργά χτες το βράδυ για τη Ρωσία, θυμίζουμε ότι έχει κάνει όλη την προετοιμασία στην Αθήνα, καθώς για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει την εθνική ομάδα στο καμπ στη Βέροια.

Ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι, σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στο ομαδικό, αλλά και νικητής του μεγάλου τελικού των WorldTourτο 2010 και το 2014 στο απλό ανδρών, είναι το αστέρι της ομάδας. Στην παγκόσμια κατάταξη του Αυγούστου είναι στο νούμερο 6. Στο ρόστερ βρίσκονται ακόμα οι Ρώσοι Γκριγκόρι Βλασόφ, Αλεξάντερ Σιμπάεφ και ο θρυλικός Κροάτης Ζόραν Πρίμορατς, που παραμένει ενεργός στα 46 του χρόνια! Η UMMCείχε φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 και μία χρονιά μετά κατέκτησε το τρόπαιο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, το E.T.T.U. Cup.

* Η διοργάνωση μπαίνει απόψε στην αφετηρία με τον αγώνα KSTTορούν (Πολωνία)-Έσλοβ AL (Σουηδία). Από κει και πέρα έξι αγώνες γίνονται την Παρασκευή κι ένας το Σάββατο (για το γκρουπ της Ενεμπόν η Νιντερόστεριχ υποδέχεται στο Βόλκερσντορφ την Oλύμπια Γκρούντιαζ).

* Η Μπορούσια θα έχει και δεύτερη αγωνιστική υποχρέωση μέσα σε λίγες ώρες, αφού το Σάββατο κάνει πρεμιέρα και στη γερμανική λίγκα. Αρχίζει το πρωτάθλημα στις 20:30 ώρα Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κόντρα στη Μουλχάουζεν και φυσικά έχει τη φιλοδοξία να κρατήσει τα σκήπτρα άλλη μια χρονιά. Η Μουλχάουζεν απέκτησε φέτος τον Ρουμάνο διεθνή Οβίντιου Ιονέσκου, ο οποίος άφησε τη TTC Χάγκεν. Στο δυναμικό της παρέμειναν ο Γερμανός Λαρς Χίλσερ, ο Σλοβάκος Μίκαλ Μπάρντον και ο Τσέχος Μπόχουμιλ Βοζίκι.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ