Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καλοκαιρινό …οδοιπορικό του αθλήματος στον νομό Ιωαννίνων

Ioannina anoigma_2015_Vovousa

Ioannina anoigma_2015_VovousaΣτο πλαίσιο της σημαντικής προσπάθειάς του για την καλύτερη γνωριμία του κόσμου με την επιτραπέζια αντισφαίριση ο αθλητικός σύλλογος «Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων» πραγματοποίησε στην καλοκαιρινή περίοδο εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές για να κάνει ακόμα πιο γνωστό το άθλημα. Το έκανε σε συνεργασία με  τοπικούς φορείς, οι οποίοι είδαν με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία του σωματείου να τοποθετήσει τραπέζια στις πλατείες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και να προβάλλει, να διαφημίσει υπέροχα το άθλημα. Το αναλυτικό ρεπορτάζ, που έστειλαν στην ομοσπονδία από τον Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων, αναφέρει:   

«Η προσπάθεια ξεκίνησε  στις 23η  Μαΐου και ημέρα Σάββατο. Με τη συνεργασία  του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Κρανούλας, οργανώθηκε  εκδήλωση  γνωριμίας του πινγκ πονγκ  στο  Δημοτικό διαμέρισμα της   Κρανούλας,  που απέχει 10 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Στη πλατεία του  χωριού,  όπου τοποθετήθηκαν δύο  τραπέζια  από τον αθλητικό σύλλογο, συγκεντρώθηκαν πάνω από 30 παιδιά και αρκετοί μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, κυρίως γονείς. Περισσότερο από 3ωρο κράτησε η όμορφη αυτή γιορτή, στη διάρκεια της οποίας όλα τα παιδιά διαδοχικά δοκίμασαν και έπαιξαν πινγκ πονγκ. Επίσης  άκουσαν και έμαθαν από τους προπονητές αρκετά πράγματα  για το άθλημα, τα οποία δεν γνώριζαν. Σημειωτέον τα δύο τραπέζια δεν αποσύρθηκαν από το Δημοτικό διαμέρισμα, αφού η επιθυμία των παιδιών ήταν να συνεχίσουν περισσότερο τη γνωριμία με κάποιες πρώτες προπονήσεις. Υπήρχε ο κατάλληλος χώρος, υπήρχε το μεράκι, το ενδιαφέρον κι έτσι όλο τον Ιούνιο 2 φορές την εβδομάδα πραγματοποιούνταν προπονήσεις με την συμμετοχή 25-30 παιδιών του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Ioannina anoigma_xorio_MarmaraΗ  δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 20η  Ιουνίου Σάββατο απόγευμα στο Δημοτικό διαμέρισμα των Μαρμάρων, που βρίσκεται 7 χλμ. από τα Ιωάννινα. Σε συνεργασία με τον  πολιτιστικό σύλλογο τοποθετήθηκαν  δύο τραπέζια στη πλατεία του χωριού, όπου και  πάλι η συγκέντρωση  μεγάλων, αλλά ιδιαίτερα των μικρών φίλων του πινγκ πονγκ  ήταν εντυπωσιακή. Πάνω από 3 ώρες χάρηκαν παιχνίδι μικροί, μεγάλοι  με  τους προπονητές του συλλόγου δίπλα τους,  γνωρίζοντας έτσι καλύτερα ένα άθλημα, που μπορεί το καλοκαίρι εύκολα  να μετατραπεί σε άθλημα ανοικτού χώρου. Να ψυχαγωγεί σε πλατείες, πάρκα και ταυτόχρονα με τη χαρά του  παιχνιδιού να υπάρχει και η άθληση.

Ioannina anoigma_2015_KranoulaΣτις 28 Ιουνίου, απόγευμα Κυριακής, ίδια δραστηριότητα στην πλατεία της συνοικίας Καρδαμίτσια των Ιωαννίνων. Τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με το πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής  δύο τραπέζια. Όλα ήταν έτοιμα, είχε αρχίσει η προσέλευση των παιδιών, όμως έκανε την παρουσία της και η βροχή, η οποία τελικά ματαίωσε την εκδήλωση. Η γνωριμία πάντως  πραγματοποιήθηκε, γιατί ο πολιτιστικός σύλλογος  ανέφερε ότι θα υπάρξει  συνέχεια της προσπάθειας για καλύτερη γνωριμία με το άθλημα, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους σε χώρο του σχολείου.

Τέλος, από τη 1 έως τις 8 Αυγούστου υπήρξε ανάλογη δράση στο χωριό Βωβούσα του Ανατολικού Ζαγορίου,  το οποίο απέχει 77 χλμ. από τα Ιωάννινα και είναι σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Τοποθετήθηκε ένα τραπέζι στην πλατεία, δίπλα στο ποταμό Αώο (που διασχίζει το χωριό), μάλιστα ορισμένοι συνδύαζαν το  πινγκ πονγκ με μια βουτιά στο ποτάμι! Ένα καταπληκτικό μονότοξο γεφύρι χωρίζει το χωριό σε δύο γειτονιές. Η τοποθέτηση του τραπεζιού ήταν ιδέα και πρωτοβουλία του πρώην προέδρου  του Α.Σ  Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων  Νικόλαου Βραζιτούλη, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Βωβούσας, που περιλαμβάνει κι άλλες εκδηλώσεις. Ο αθλητικός σύλλογος παραχώρησε το τραπέζι, τα χωρίσματα και τον μετρητή. Καθημερινά το τραπέζι ήταν «κατειλημμένο», έβλεπες πάντοτε κάποιοι να παίζουν πινγκ πονγκ.  Για την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ είχε προγραμματισθεί και τουρνουά  για  τρεις (3) ηλικιακές κατηγορίες. Εντυπωσιακός ο αριθμός των 38 συμμετοχών για πρώτη φορά, αλλά και των φιλάθλων. Οι αγώνες  διεξήχθησαν άψογα, διαδοχικά όλοι στο ένα τραπέζι, με τη συμβολή στη διοργάνωση του πρώην προέδρου, ο οποίος σημειωτέον αθλοθέτησε τα κύπελλα και τα μετάλλια. Στην περιοχή υπήρχε δροσιά και ταυτόχρονα το κλίμα ήταν και οικογενειακό, ζεστό. Από όλους, αλλά και από την δημοτική αρχή δόθηκε υπόσχεση  το τουρνουά του χρόνου – πρώτα ο Θεός – να διεξαχθεί  και πάλι, αλλά και ο αριθμός των τραπεζιών να είναι μεγαλύτερος».

 

* Φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις στη Βωβούσα, στα Μάρμαρα και στην Κρανούλα. Το γραφείο Τύπου ευχαριστεί θερμά τον Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και για την αποστολή των φωτογραφιών. 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ