Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την 1η θέση πήραν στον όμιλό τους οι νεάνιδες, διπλασίασαν τις νίκες τους και οι κορασίδες

Από τα κορίτσια ήρθαν τα πιο ευχάριστα νέα για την ελληνική πλευρά στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που διεξάγεται στο Σβέσατ της Αυστρίας. Σε όμιλο των τριών ομάδων οι νεάνιδες σημείωσαν σπουδαία νίκη εναντίον της Λιθουανίας με 3-2 και σε συνδυασμό με την επικράτηση κόντρα στην Εσθονία στο πρώτο ματς σιγούρεψαν την πρωτιά στο γκρουπ Ι της 2ης κατηγορίας. Συνεχίζουν με μεγάλες αξιώσεις την προσπάθειά τους για την άνοδο και όταν τελειώσουν αύριο όλα τα γκρουπ θα μάθουν με ποια ομάδα από την 1η κατηγορία θα παίξουν στην επόμενη φάση. Κοντά στην 1η θέση στο δικό τους γκρουπ είναι και οι κορασίδες, οι οποίες πέτυχαν και δεύτερη νίκη με αντίπαλο τη Φιλανδία (3-0). Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τις ομάδες των αγοριών. Οι νέοι γνώρισαν την πρώτη ήττα από τη Λευκορωσία (3-1), οι παίδες είχαν την πρώτη νίκη με τη Σκωτία (3-0) και βασικά κυνηγούν αύριο τη 2η θέση στους ομίλους τους για να μείνουν στη διεκδίκηση της ανόδου.

Η εθνική μας ομάδα νέων προηγήθηκε της Λευκορωσίας με νίκη του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου επί του Γιαρασένκα με 3-1 σετ. Στη συνέχεια ο Γιάννης Παπαδάκης κάμφθηκε από τον Αφανασένκα με 3-1 και ο Ηλίας Μιχαηλίδης από τον Σάμρουκ με 3-2 σε πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε όταν γνώρισε την ήττα από τον Αφανασένκα και ο Κωνσταντινόπουλος. Η Λευκορωσία προπορεύεται στο γκρουπ με 4 βαθμούς και ακολουθούν με 3 η Ελλάδα και η Σλοβενία, η οποία στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής κατέβαλλε τη Βουλγαρία με 3-0. Αύριο στις 10 ώρα Ελλάδας το συγκρότημα του Χρήστου Βατσακλή αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία και με νίκη θα μπορέσει να πάρει τουλάχιστον τη 2η θέση στο γκρουπ Ι και να διατηρήσει ελπίδες ανόδου.

Η ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΕΠΤΑ ΜΑΤΣ ΜΠΟΛ!!!

Ο αγώνας των νεανίδων με τη Λιθουανία ήταν για γερά νεύρα κι έφερε την…υπογραφή της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα. Το επισημαίνουμε αυτό γιατί ήταν η αθλήτρια, που πέτυχε την καθοριστική νίκη στο φινάλε σώζοντας συνολικά επτά ματς μπολ!!! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το προβάδισμα με την πρώτη αθλήτριά του, την Κατερίνα Τόλιου, η οποία επιβλήθηκε της Βενσκούτε με 3-0 σετ. Η Τσεκούρα πάλεψε γερά στο δεύτερο ματς, ώστε να πετύχει το ιδανικό ξεκίνημα για την εθνική μας, βρέθηκε μπροστά με 2-1 με αντίπαλο την πρώτη παίκτρια της Λιθουανίας, την Πριτζιούτε, αλλά τελικά λύγισε με 3-2 σετ. Ανταγωνιστική ήταν και η Κωνσταντίνα Παρίδη απέναντι στην Μπασκούτιτε, πήρε το 1ο σετ, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια και έχασε 3-1 ώσπου η Τόλιου έφερε το παιχνίδι ξανά στην ισοπαλία με νέα αξιόλογη εμφάνιση και νίκη επί της Πριτζιούτε (3-1 σετ). Στον καθοριστικό πέμπτο αγώνα η Τσεκούρα έχανε με 2-0 σετ από τη Βενσκούτε κι εκεί που φαινόταν ότι θα φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, έκανε απίστευτο come back! Στο 3ο σετ κυνηγούσε το σκορ και παρότι δεν είχε ούτε την ψυχολογία με το μέρος της, έσωσε με πείσμα και καθαρό μυαλό τέσσερα ματς πόιντ μειώνοντας το σκορ!!! Αυτή η εξέλιξη μεγάλωσε την αυτοπεποίθησή της και στο 4ο σετ πήρε τον έλεγχο κι έφτασε στην ισοφάριση. Στο 5ο σετ είδε τη Βενσκούτε να καλύπτει μικρή διαφορά πόντων, αργότερα να έχει ματς μπολ με 10-9, 11-10, και 12-11, αλλά διατήρησε τη θέληση και πανηγύρισε τη νίκη με 14-12! Πρέπει να προστεθεί δε ότι και στο 1ο σετ είχε σώσει τρία σετ μπολ και μετά έχασε 12-10 στην παράταση, ενώ και στο 2ο κάλυψε πάλι απόσταση δύο και τριών πόντων και στο τέλος λύγισε ξανά με 12-10… Η ομάδα του Σωκράτη Παπασάβογλου ολοκλήρωσε τα παιχνίδια της στο γκρουπ Ι και θα είναι 1η ό,τι κι αν γίνει στον αυριανό αγώνα Εσθονία-Λιθουανία. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα μάθει με ποια ομάδα θα δώσει ματς πλέι οφ για την είσοδο στην πρώτη 16άδα του πρωταθλήματος.

Οι παίδες του Λουίτζι Σκέμβρη δεν είχαν μεγάλη πίεση το απόγευμα μέχρι να υποτάξουν τη Σκωτία με 3-0. Για ν’ απλοποιηθούν τα πράγματα όμως, χρειάστηκε να επικρατήσει δύσκολα στον πρώτο αγώνα ο Νίκος Αντωνιάδης του Γουίλερ με 3-2 σετ. Ακολούθως διπλασίασε τις νίκες ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης (3-1 τον Ράζουκ) και στο διπλό οι ίδιοι αθλητές επιβλήθηκαν 3-0 των Γουίλερ/Ράζουκ. Η Μολδαβία αποδεικνύεται πολύ δυνατή, καθώς νίκησε και το Ισραήλ με 3-0 και ουσιαστικά σιγούρεψε την πρωτιά στο γκρουπ Ι (4 βαθμοί). Η εθνική μας θέλει απαραίτητα τη νίκη αύριο στις 10:00 με το (ισόβαθμό της στους 3 πόντους) Ισραήλ για να πάρει τη 2η θέση.

Οι κορασίδες έκαναν το καλύτερο δυνατό στην πρώτη ημέρα των αγώνων. Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Σλοβακίας, το απόγευμα ξεπέρασαν, με μία ακόμα σταθερή εμφάνιση και την αντίσταση της Φιλανδίας. Στο ξεκίνημα η Φιλία Εμίρη επικράτησε στα πέντε σετ της Έρικσον. Η νίκη αυτή τόνωσε κι άλλο το ηθικό των κοριτσιών, που με νίκη της Γεωργίας Χατζηλυγερούδη κόντρα στην Κιριτσένκο με 3-1 σετ και άλλη μία της Χατζηλυγερούδη με την Εμίρη στο διπλό με τις ίδιες αντιπάλους (ξανά με 3-1) έφτασαν στο εμφατικό 3-0. Η ομάδα του Γιάννη Κορδούτη είναι πρωτοπόρος του γκρουπ με 4 βαθμούς και αύριο στις 14:00 συναντά τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Η τελευταία έχασε το απόγευμα 3-1 από τη Σλοβακία και ισοβαθμεί μαζί της στη 2η θέση (έχουν από 3 βαθμούς και τελευταία είναι η Φιλανδία με 2).

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ