Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέντε Έλληνες δήλωσαν συμμετοχή στο όπεν νέων της Κροατίας

Gerasimatou

GerasimatouΣτο Βαραζντίν της Κροατίας θα έρθει η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά νεαρών ηλικιών για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Στο όπεν νέων και παίδων, που θα γίνει εκεί από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στο σιρκουί της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (Croatia Junior & Cadet Open-I.T.T.F. Junior Circuit) θα πάρουν μέρος τρεις έφηβοι και δύο κορασίδες. Έχουν δηλώσει συμμετοχή ο 15άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., που αρχίζει από τώρα ουσιαστικά την παρουσία του στην εφηβική κατηγορία, οι 16άχρονοι Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός), Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Ελληνικού), η 14χρονη Ιωάννα Γερασιμάτου του Α.Ο. Άρης 2006 και η 11χρονη Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου του Γ.Α.Ο. Πειραιά, η οποία ανήκει ακόμα στις παγκορασίδες. Τα δύο κορίτσια θα ζήσουν πρώτη φορά την εμπειρία αγώνων στο εξωτερικό.

Όλα τα παιδιά έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο επίπεδο και διατηρούν υψηλές θέσεις στους πίνακες αξιολόγησης. Ο Σγουρόπουλος κατ’ αρχάς, διακρίνεται και στη διεθνή σκηνή και πριν από λίγες ημέρες έμαθε το πολύ ευχάριστο νέο ότι θα είναι παρών στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων. Είναι ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας της κατηγορίας και νούμερο 1 του ranking list και από το 2016 θα περάσει και τυπικά στην κατηγορία των εφήβων. Σε αυτή δοκιμάζεται ήδη από πέρσι σε διεθνή τουρνουά, όπως π.χ. στη Μάλτα.   

Ο Σταματούρος ήταν μέλος της εθνικής νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μπρατισλάβας τον περασμένο Ιούλιο. Είχε τρεις πρωτιές φέτος στα αναπτυξιακά όπεν της περασμένης σεζόν, ενώ στον τελευταίο ελληνικό πίνακα αξιολόγησης είναι στο νούμερο 5 της εφηβικής κατηγορίας. Ο Παναγόπουλος αγωνίστηκε μία φορά σε τελικό ανοιχτού πρωταθλήματος νέων και πήρε μέρος στον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης. Στον πίνακα αξιολόγησης βρίσκεται στη 15η θέση.  

Η Γερασιμάτου ήταν 3η φέτος στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων, ενώ πήρε έναν τίτλο στα αναπτυξιακά σε συνολικά πέντε συμμετοχές σε τελικούς. Είναι σήμερα νούμερο 3 στο ranking list των κορασίδων.

Η πιο μικρή της παρέας, η Παπαδημητρίου, θα κλείσει στη νέα αγωνιστική περίοδο την παρουσία της στην κατηγορία των παγκορασίδων. Επιλέγει ωστόσο, να τεστάρει από τώρα στο εξωτερικό τις δυνάμεις της στις κορασίδες, όπου στην Ελλάδα είναι νούμερο 21. Στον αντίστοιχο πίνακα των παγκορασίδων βρίσκεται στο νούμερο 4, σε αυτή την κατηγορία αγωνίστηκε το 2014-2015 σε δύο τελικούς των αναπτυξιακών, ενώ διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο και στον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης. Όλοι οι αθλητές θα έχουν στο Βαραζντίν την ευκαιρία για πολλά ματς, καθώς θα γίνουν τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού.  

Μετά το όπεν της Κροατίας έρχεται πολύ σύντομα ένα ακόμα στα εδάφη της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Είναι οι καθιερωμένοι αγώνες νέων και παίδων της Σερβίας, που θα φιλοξενηθούν στη Βρνιάκα Μπάνια από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται, αλλά σίγουρα θα υπάρχει και εκεί ελληνική παρουσία με αγόρια και κορίτσια.

* Ένας ακόμα επίλεκτος νεαρός αθλητής, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, έζησε σημαντική και ξεχωριστή εμπειρία στην Αυστρία. Ο 13χρονος πρωταθλητής από την Πάτρα πήρε μέρος τον Αύγουστο σε προπονητικό καμπ, που οργάνωσε η ακαδημία του Βέρνερ Σλάγκερ στο Σβέσατ. Ο ίδιος ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών δεν ήταν παρών, αλλά βέβαια την ευθύνη είχε έμπειρο προπονητικό τιμ, ενώ μετείχαν και γνωστοί διεθνείς αθλητές (όπως ο Ρόμπερτ Γκάρντος).

 

* Φωτό: Η Ιωάννα Γερασιμάτου σε προσπάθειά της από αναπτυξιακό τουρνουά σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ