Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο …ζεστός μήνας Σεπτέμβριος των Ελλήνων διεθνών

TT111

TT111Οι διακοπές τους ολοκληρώθηκαν προ καιρού, το καλοκαίρι έφτασε σήμερα στο τέλος του και με την έλευση του φθινοπώρου αρχίζει η αγωνιστική παρουσία στη νέα σεζόν για όλους τους Έλληνες διεθνείς. Προς το παρόν έχουν κάνει πρεμιέρα μόνο ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, σε Τσάμπιονς Λιγκ και Μπουντεσλίγκα ο πρώτος, στο Τσάμπιονς Λιγκ ο δεύτερος, όμως ο Σεπτέμβριος θα σημάνει με έντονο τρόπο την αρχή της δράσης για όλα τα στελέχη των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Στο πρόγραμμα αγώνες σε World Tour, αλλά και σε όπεν νεαρών ηλικιών, τα πρώτα ματς σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα και φυσικά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Χρονικά προηγείται το ισχυρό επαμειβόμενο τουρνουά της Αυστρίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου στο Βελς. Εκεί θ’ αγωνιστεί ο Παναγιώτης Γκιώνης, μάλιστα θα βρίσκεται απευθείας στον 1ο γύρο του απλού χάρη στην υψηλή θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Ο κορυφαίος αμυντικός θα πάρει μέρος και στο διπλό με συμπαίκτη τον Ούγγρο Άνταμ Πατάντιους. Οι δύο αθλητές θα κάνουν και πρόβα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο επίσης έχουν δηλωθεί μαζί. Ο Γκιώνης θα έχει παιχνίδια και με την Μπορούσια Ντίσελντορφ για τη γερμανική λίγκα στις 13 και 20 του μήνα.

Μετά την Αυστρία έρχεται και η πρώτη ελληνική συμμετοχή στην τρέχουσα σεζόν σε τουρνουά μικρών ηλικιών της I.T.T.F.. Πέντε παιδιά θα πάρουν μέρος στο κροατικό όπεν, το οποίο θα γίνει εκεί από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Βαραζντίν και ανάμεσά τους θα είναι ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που στελέχωσαν τις εθνικές ομάδες νέων και παίδων αντίστοιχα, στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Μπρατισλάβα (στο ίδιο όπεν θ’ αγωνιστούν και οι επίσης επίλεκτοι Ξάνθος Παναγόπουλος, Ιωάννα Γερασιμάτου και Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου). Το προσεχές Σαββατοκύριακο βέβαια, στην έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., υπάρχει το αναπτυξιακό πρωτάθλημα του Πέρα Αθηνών, όπου θα δώσουν το «παρών» κι άλλοι νεαροί διεθνείς.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου διεξάγεται η εναρκτήρια αγωνιστική στην Α΄κατηγορία της Γαλλίας, εκεί όπου για 13η χρονιά στη σειρά μετέχει ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με τη φανέλα της Ενεμπόν! Την ίδια ημέρα αρχίζει και η Β΄κατηγορία της Γαλλίας όπου αγωνίζεται και φέτος με την Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 ο μη εν ενεργεία διεθνής Γιώργος Φραγκούλης. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θ’ αρχίσει και η Β’ κατηγορία γυναικών της Γαλλίας όπου θα είναι παρούσα η Κατερίνα Τόλιου με την Παρί ΤΤ.

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου κάνουν πρεμιέρα και τα γαλλικά πρωταθλήματα των χαμηλότερων κατηγοριών (National 1, National 2 κτλ) όπου θα πάρουν μέρος άλλοι 9 πρωταθλητές μας! Είναι οι: Κώστας Λαγογιάννης, Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη, Τάσος Ρηνιώτης, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο πρώην διεθνής Αντώνης Μαλινάκης.  

Ενδιάμεσα γίνονται και οι εναρκτήριες αγωνιστικές στην Α΄κατηγορία γυναικών της Σουηδίας όπου γι’ άλλη μια χρονιά θα ενισχύσει τη Στόρφορς η Φιλαρέτη Εξάρχου. Η ίδια αθλήτρια θα παίξει φέτος και στην Α2 εθνική κατηγορία της Ελλάδας με τις Σάρισες Φλώρινας και το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο ν’ αρχίσει στις 26-27 Σεπτεμβρίου.

Φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ, όπου οι διεθνείς μας θα κυνηγήσουν διακρίσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η ετήσια διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και όλες οι προαναφερθείσες εκδηλώσεις θα βοηθήσουν σίγουρα τους αθλητές και τις αθλήτριες να προετοιμαστούν καλύτερα για μία σειρά από πολύ δύσκολα ματς.

* Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου δήλωσαν συμμετοχή στο WorldTourτης Πολωνίας, το οποίο θα γίνει στη Βαρσοβία από τις 21 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Οι δύο συμπαίκτριες στην εθνική ομάδα θα παίξουν μαζί και στο διπλό.

* Στα World Tour υπάρχουν φυσικά ελληνικές παρουσίες και σε επίπεδο διαιτησίας. Στο όπεν της Βουλγαρίας, που έγινε μέσα στον Αύγουστο, στο Panagyurishte και ήταν της κατηγορίας Challenge Series, μετείχε ως επιδιαιτητής η Μαρία Τσίπου. Η Θεσσαλονικιά, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας στις νεαρές ηλικίες, θα διδάξει και στη σχολή διαιτησίας της Αθήνας, το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου.

 

* Φωτό: Η Φιλαρέτη Εξάρχου, η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Κατερίνα Τόλιου πριν από προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. σε φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ