Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός στα προκριματικά του διπλού, εκκίνηση αύριο στο απλό, για Γκιώνη στην Αυστρία

Gionis SEF_1

Gionis SEF_1Αποκλεισμό στα προκριματικά του διπλού ανδρών ύστερα από δύο ματς και την κλήρωση για τον πρώτο αντίπαλό του στο απλό περιλάμβανε για τον Παναγιώτη Γκιώνη η δεύτερη ημέρα του World Tour της Αυστρίας, που διεξάγεται στην πόλη Βελς. Ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης αρχίζει αύριο Παρασκευή την προσπάθειά του για διάκριση στο απλό του ισχυρού όπεν αντιμετωπίζοντας στον γύρο των «64» τον πολιτογραφημένο Πολωνό Γουάνγκ Ζενγκ Γι. Ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 15:45 ώρα Ελλάδας (14:45 τοπική). Ο κινεζικής καταγωγής αθλητής πέρασε στο ταμπλό χάρη στην πρωτιά του στο 8ο προκριματικό γκρουπ και δεν χρειάστηκε δεύτερη προκριματική φάση. Στο διπλό ανδρών ο Έλληνας άσος και ο επίσης αμυντικός Άνταμ Πατάντιους από την Ουγγαρία δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο κυρίως ταμπλό και αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο από τους Πορτογάλους πρωταθλητές Ευρώπης του ομαδικού Τιάγκο Απολόνια και Ζοάο Μοντέιρο.

Ο Γκιώνης παίζει απευθείας στον 1ο γύρο με βάση την υψηλή θέση του στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης (Νο 23). Περίμενε να μάθει τον αντίπαλό του το βράδυ όταν θα είχαν ολοκληρωθεί και τα νοκ άουτ προκριματικά παιχνίδια και η κλήρωση έφερε απέναντί του έναν πολύ αξιόλογο αθλητή, με τον οποίο υπάρχει ιστορία αναμετρήσεων σε διάφορες διοργανώσεις. Τον Απρίλιο του 2008 είχε χάσει από τον Γουάνγκ Ζενγκ Γι στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ναντ, κάτι όμως που δεν του στοίχισε και στη συνέχεια πανηγύρισε την πρόκριση για το Πεκίνο. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς τον είχε νικήσει με 4-2 σετ στο Pro Tour της Πολωνίας και τον γύρο των «32» και τον Σεπτέμβριο του 2010 τον κατέβαλλε εκ νέου με 3-0 σετ στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού. Ο Γουάνγκ ήταν από τα πρώτα φαβορί των προκριματικών γκρουπ (νούμερο 86 στον κόσμο) και γι’ αυτό μετά τις δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο 8ο γκρουπ απέφυγε το νοκ άουτ ματς.

Αν ο Γκιώνης πάρει τη νίκη θα τον περιμένει σίγουρα πολύ δυνατός αντίπαλος στους «32». Ο πρώτος από τους seeding παίκτες, που πιθανόν να βρει μπροστά του, είναι ο Κορεάτης Κιμ Ντονγκ Χιουν (Νο 30), όμως ο τελευταίος θ’ αναλάβει στον 1ο γύρο πολύ δύσκολο έργο κόντρα στον Ιάπωνα αμυντικό Μασάτο Σιόνο (Νο 54)! Στο απλό ανδρών του αυστριακού όπεν σχηματίστηκαν αρχικά 49 γκρουπ των 3ων και ακολούθησε δεύτερη προκριματική φάση για 34 αθλητές.

Στο διπλό ο Γκιώνης και ο Πατάντιους είδαν τη συμμετοχή τους στο αγώνισμα και ως γερή πρόβα εν όψει της συνεργασίας τους και στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ. Άρχισαν την προσπάθειά τους το απόγευμα με τον Ούγγρο αθλητή να έχει εξασφαλίσει νωρίτερα με δύο νίκες, στο 5ο γκρουπ, την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό του απλού. Στον προκριματικό γύρο των «64» το ελληνοουγγρικό δίδυμο κατέβαλλε τους Σεμπάστιαν Μοάβρο/Σαλβαδόρ Ουρίμπε από την Αργεντινή και το Μεξικό αντίστοιχα, με 3-1 σετ (11-5, 10-12, 11-7, 11-7). Λίγη ώρα μετά τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα, καθώς αντίπαλοι τέθηκαν ο δεξιόχειρας Τιάγκο Απολόνια και ο αριστερόχειρας Ζοάο Μοντέιρο, που πριν από έναν χρόνο αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο ομαδικό. Με καλό συνδυαστικό παιχνίδι ο Γκιώνης και ο Πατάντιους πίεσαν τους Πορτογάλους και μπορεί στο τέλος να έχασαν με 3-0, όμως ήταν γεμάτα στο σκορ όλα τα σετ (8-11, 10-12, 11-13).

 

* Φωτό του Παναγιώτη Γκιώνη στο Σ.Ε.Φ. από τον Πέτρο Γιαννακούρη

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ