Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι πρωταγωνιστές των μικρών ηλικιών ανοίγουν το αγωνιστικό πρόγραμμα στο Πέρα

Pera Tournoua_2014

Pera Tournoua_2014Με το καθιερωμένο τουρνουά μικρών ηλικιών του Α.Σ. Πέρα Αθηνών μπαίνει αύριο στην αφετηρία το εσωτερικό αγωνιστικό καλεντάρι στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το μέλλον του αθλήματος θα είναι και φέτος αυτό, που θα σηκώσει την αυλαία και νοητά μπορεί ασφαλώς να φέρει την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι η πορεία θα είναι θετική σε μία ακόμα πολύ δύσκολη σεζόν. Το αναπτυξιακό πρωτάθλημα στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Μεγάλη του Γένους Σχολής 10, Άλιμος) διεξάγεται το Σαββατοκύριακο για 8η χρονιά στη σειρά και σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Επιπλέον, εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Βeactive» και γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 115 παιδιά από τις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας έχουν αναρτηθεί οι κληρώσεις για τους αγώνες της πρώτης φάσης και όλα τα ωράρια.

Ο Α.Σ. Πέρα ήθελε ακόμα μεγαλύτερο εύρος στις ηλικίες γι’ αυτό είχε βάλει στην προκήρυξη και τις κατηγορίες Nέων ανδρών-Nέων γυναικών και μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων. Ωστόσο, δεν παρουσιάστηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους αθλητές και ο συγκεκριμένος στόχος δεν θα υλοποιηθεί. Οι συμμετοχές χωρίζονται σε 22 νέους, 14 νεάνιδες, 35 παίδες, 22 κορασίδες, 9 παμπαίδες και 13 παγκορασίδες. Γενικά δηλαδή, δεν κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα (και φυσικά είναι πάντοτε εμπόδιο και τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα) και προέρχονται από λίγες περιοχές της χώρας. Πλην της Αττικής θα έχουν αθλητές σωματεία από την Κορινθία, τα Χανιά, την Καβάλα και τη Φλώρινα.  

Όπως κάθε φορά θα είναι παρόντα αρκετά ονόματα από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Στην κεντρική σάλα του Β.Α.Κ. θα βρεθούν οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης, Στράτος Δαμιανής, Γιώργος Σταματούρος, η νεάνιδα Ελένη Σοφρά, ο παις Αλέξης Κουλουριώτης, οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου και η παγκορασίδα Μαλαματένια Ειρήνη Παπαδημητρίου. Οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 09.00, το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να διεξαχθούν την Κυριακή στις 14:40.

Το 8ο ανοιχτό πρωτάθλημα του Πέρα συνοδεύεται από τον τίτλο European Week of Sport «#Beactive», καθώς η ομοσπονδία ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Γ.Γ.Α. για συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα. Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει μέσα από αυτό να περάσει το μήνυμα για ενεργούς πολίτες στην Ευρώπη και ειδικά προς τους νέους.

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Η ΚΟΖΑΝΗ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ!

Οι βουλευτικές εκλογές στο μεταξύ, χάλασαν εντελώς τα σχέδια των ανθρώπων της Κοζάνης, αλλά και της ομοσπονδίας, για τη διεξαγωγή του ανοιχτού πρωταθλήματος στην πόλη. Το τουρνουά επρόκειτο να γίνει στις 19-20 Σεπτεμβρίου και θα ήταν και το 1ο στην πόλη της Μακεδονίας σε αυτή τη μορφή. Η προκήρυξη όμως, των βουλευτικών εκλογών υποχρέωσε τελικά την Εκτελεστική Επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να ματαιώσει τη διοργάνωση του αναπτυξιακού τουρνουά της Κοζάνης, καθώς δεν βρέθηκαν άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες. Το θετικό πάντως, από την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ότι αποφάσισε να διεξαχθεί στην ίδια πόλη ο μεγάλος τελικός της φετινής σειράς των όπεν στις 16 και 17 Απριλίου 2016.

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ