Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον γύρο των «32» αποκλείστηκε ο Γκιώνης στο αυστριακό όπεν

Gionis pikra

Gionis pikraΣύντομη ήταν η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο World Tour της Αυστρίας, που διεξάγεται στο Βελς. Αφού προχώρησε το μεσημέρι στους «32» του απλού, το βράδυ γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό από τον Κορεάτη Κιμ Ντονγκ Χιουν. Σε αμφίρροπη αναμέτρηση με ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις κάμφθηκε με 4-2 σετ κι έμεινε έξω από τον 3ο γύρο. Στον γύρο των «64» είχε νικήσει με 4-1 σετ τον Πολωνό Γουάνγκ Ζενγκ Γι. Το ισχυρό όπεν αποτέλεσε για τον Αθηναίο πρωταθλητή την αρχή της σεζόν στις ατομικές διοργανώσεις και παράλληλα καλό τεστ εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρωσίας.

Ο Γκιώνης, που ήταν απευθείας στο ταμπλό (ως νούμερο 23 στον κόσμο) έδωσε αρχικά γερή κόντρα με τον πολιτογραφημένο Πολωνό (νούμερο 86 στον κόσμο) κι επικράτησε έπειτα από περίπου 45 λεπτά. Τα τρία από τα πέντε σετ έληξαν με οριακό σκορ κι εκεί είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο με σταθερή άμυνα και καλές επιθετικές επιλογές (15-13, 11-1, 8-11, 12-10, 11-9). Κρίσιμο αποδείχτηκε το 1ο σετ, το οποίο κρίθηκε στην παράταση κι αφού νωρίτερα έχασαν ευκαιρίες και οι δύο αθλητές. Το κατέκτησε ο Γκιώνης (Νο 23) και με πολύ καλό ηθικό έκανε εύκολα αργότερα το 2-0. Ο κινεζικής καταγωγής αθλητής ισορρόπησε και μείωσε το σκορ για να πάνε στην παράταση και τα δύο επόμενα σετ και να καταλήξουν στον 1ο Μεσογειονίκη του 2009, που υπό την καθοδήγηση του Κώστα Βατσακλή κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα στο τραπέζι και επιτέθηκε σε δύσκολα σημεία. Ο 35άχρονος πρωταθλητής πέτυχε την τρίτη σερί νίκη εναντίον του Γουάνγκ και στη συνέχεια διεκδίκησε την πρόκριση στους «16» με αντίπαλο τον Κιμ Ντονγκ Χιουν. Με τον εν λόγω αθλητή αναμετρήθηκε πρώτη φορά.

Ο νεαρός Κορεάτης, που βρίσκεται στο νούμερο 30 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών και στο 8 της αντίστοιχης στους αθλητές έως 21 ετών, είχε φανερώσει από καιρό τις μεγάλες δυνατότητες απέναντι στην άμυνα, μάλιστα σήμερα, στον 1ο γύρο, απέκλεισε με 4-1 σετ τον εξαιρετικό Ιάπωνα Μασάτο Σιόνο. Έδειξε την αξία του και στον αγώνα με τον Γκιώνη κι έφτασε στη νίκη με 4-2. Η αναμέτρηση ήταν απόλυτα ισορροπημένη και ιδιαίτερα θεαματική με τον Γκιώνη να πιάνει καλά στάνταρ απόδοσης. Ο Κιμ πήρε οριακά το 1ο σετ και ο Γκιώνης απάντησε με δύο σετ και προβάδισμα. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς έπαιξε το 5ο σετ, όπου ο Έλληνας αμυντικός δεν εκμεταλλεύτηκε σετ μπολ και λύγισε στην παράταση με 14-12. Στο 6ο ο Ασιάτης μπήκε πιο δυνατά, δημιούργησε ουσιαστικό προβάδισμα φτάνοντας στο 9-5 και η διαφορά δεν καλύφθηκε (9-11, 11-7, 11-8, 7-11, 12-14, 8-11). Ο Κιμ Ντονγκ Χιουν κατέκτησε φέτος το χάλκινο μετάλλιο στο απλό του ισπανικού World Tour.

* Άνοδος για την εθνική ανδρών στο World Team Ranking. Από το νούμερο 16 του Αυγούστου μετακινήθηκε τον Σεπτέμβριο στη 14η θέση με 230 βαθμούς. Στις γυναίκες η Ελλάδα διατηρήθηκε στο νούμερο 37.

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ