Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 4 άνδρες και 3 γυναίκες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, νέο πρόσωπο ο Κ. Κωνσταντινόπουλος

Konstantinopoulos K._kontra

Konstantinopoulos K._kontraΑπό τέσσερις αθλητές και τρεις αθλήτριες θα συγκροτηθεί η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Στο Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και Κατερίνα Τόλιου. Είδηση αποτελεί η ένταξη στην αποστολή του 21χρονου Κωνσταντινόπουλου (φωτό). Στο πρόσωπό του όλοι οι νεότεροι διεθνείς αθλητές βλέπουν την πρώτη ευκαιρία συμμετοχής σε κορυφαίο event. Είναι εξέλιξη, που αφορά στο αύριο της εθνικής ομάδας και στη σταδιακή προσθήκη μικρότερων σε ηλικία στελεχών, για την οποία τόσος λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε ότι οι άνδρες μετέχουν στην 1η κατηγορία της Ευρώπης (Championship Division) κι έχουν κληρωθεί στο 4ο γκρουπ με αντιπάλους την Κροατία (επικεφαλής), τη Λευκορωσία και την Τσεχία. Οι γυναίκες αγωνίζονται στη 2ηκατηγορία (Challenge Division), είναι επικεφαλής στο 4ο γκρουπ αυτής και θ’ αντιμετωπίσουν το Βέλγιο, την Αγγλία και τη Φινλανδία.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΤΣΑΚΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στο μεταξύ, το δυνατό World Tour της Αυστρίας, που ολοκληρώνεται αύριο στο Βελς, αποτέλεσε καλή πρόβα εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πολλούς αθλητές και όχι μόνο για τον Παναγιώτη Γκιώνη. Επιπλέον, για την αγωνιστική κατάσταση του κάθε αθλητή εκτιμάται το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στο πρώτο χρονικό διάστημα της νέας σεζόν. Γι’ αυτούς τους λόγους ζητήθηκε από τον Κώστα Βατσακλή μία εκτίμηση για αντιπάλους των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, που παρακολούθησε στην Αυστρία. Άλλωστε, στο τουρνουά εκπροσωπήθηκαν και οι τρεις χώρες, που θα συναντήσει η Ελλάδα στο 4ο γκρουπ. Από τη Λευκορωσία αγωνίστηκαν ο Σαμσόνοφ και ο Πλατόνοφ. Από την Κροατία ο Γκάσινα, ο Πουκάρ και ο Κόγιτς και από την Τσεχία οι Γιάνκαρικ, Σίρουτσεκ, Πολάνσκι και Κονέκνι.

«Δεν μπόρεσα φυσικά να τους παρακολουθήσω όλους. Για παράδειγμα, δεν είδα τον Πλατόνοφ, που είναι από τους βασικούς της Λευκορωσίας. Έχω όμως εικόνα από αθλητές και των τριών χωρών και θα σταθώ κατ’ αρχήν στον Γκάσινα. Είναι πολύ φορμαρισμένος και τώρα που φεύγουμε από την Αυστρία με τον Παναγιώτη, μαθαίνουμε ότι μπήκε στα προημιτελικά του απλού. Τον είδα στο σπουδαίο ματς του 2ου γύρου με τον Σαμσόνοφ και ήταν πολύ καλός», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Ο «Βλάντι» (σ.σ. προσωνύμιο του Σαμσόνοφ), ενώ είναι γυμνασμένος φάνηκε να μην έχει πολύ καλή συγκέντρωση. Έκανε λάθη και  αυτό του στοίχησε. Τον Σίρουτσεκ τον είδα σε έναν αγώνα. Διαπίστωσα ότι είναι κάπως βαρύς και δεν ήταν συγκεντρωμένος. Θέλω να πω όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει πολλά, γιατί μπορεί σε τρεις εβδομάδες να έχουν φορμαριστεί οι αθλητές. Γενικά αυτό που διέκρινα, γιατί συζήτησα με αθλητές και προπονητές, είναι ότι όλοι έχουν περισσότερο άγχος αυτή τη σεζόν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και των προκρίσεων. Είδατε ας πούμε, ότι οι Πορτογάλοι πρωταθλητές Ευρώπης Απολόνια και Μοντέιρο, έχασαν στο Βελς από τον πρώτο γύρο και το ίδιο έγινε με αρκετούς άλλους καλούς αθλητές. Υπάρχει πίεση λοιπόν, πάντως είναι αρχή ακόμα της σεζόν και κάποιοι παίκτες θα φορμαριστούν αργότερα».

Σχετικά με τον Γκιώνη, που αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από τον Κορεάτη Κιμ Ντονγκ Χιουν ο προπονητής των εθνικών μας ομάδων επισήμανε: «Ο Παναγιώτης έπαιξε καλά  για πρώτο τουρνουά της νέας περιόδου και είμαι ευχαριστημένος. Τα πόδια του ήταν δυνατά, δεν κουράστηκε πολύ, δεν λαχάνιασε σε κανένα σημείο των αγώνων κι αυτό μαρτυρά ότι είμαστε πολύ καλά από φυσική κατάσταση. Είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει κι άλλο σετ και τη νίκη κόντρα στο Κορεάτη, είδατε ότι τα δικά του σετ τα πήρε εύκολα και τα άλλα τα έχασε δύσκολα, όμως έπαιξε με πολύ δυνατό αντίπαλο. Ο Ασιάτης ήταν πεισματάρης, αλλά και τυχερός, καθώς του έκανε δύο «σόρι» στην κόχη του τραπεζιού στο 5ο σετ κι έτσι το πήρε 14-12 στην παράταση. Ο Παναγιώτης απέδωσε και στο διπλό, αλλά δεν έπαιξε τόσο καλά ο Ούγγρος συμπαίκτης του, ο Πατάντιους»

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ