Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 115 παιδιά άνοιξε στο Πέρα ο …χορός των φετινών αναπτυξιακών όπεν

Pera telikoi_pagorasid_paides

Pera telikoi_pagorasid_paidesΤο τουρνουά μικρών ηλικιών του Α.Σ. Πέρα Αθηνών έφερε το πιο γλυκό καλωσόρισμα στη νέα αγωνιστική περίοδο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με 115 συμμετοχές, με καλή οργάνωση, με θεαματικά και αμφίρροπα ματς παρουσίασε ενδιαφέρουσα πολύωρη δράση, παρότι λογικά το μυαλό πολλών μπορεί να μην είχε φύγει ακόμα από τις καλοκαιρινές διακοπές. Το εναρκτήριο αναπτυξιακό όπεν της σεζόν έγινε το Σαββατοκύριακο στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ήταν το 8ο διαδοχικό με πανελλήνια εμβέλεια. Φέτος μάλιστα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Βeactive», έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και γι’ αυτό τον λόγο η τελευταία έστειλε σήμερα το μεσημέρι τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο κατέγραψε δυνατά ματς και όμορφες εικόνες από την εξέδρα. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.

Οι συμμετοχές χωρίζονταν σε 22 νέους, 14 νεάνιδες, 35 παίδες, 22 κορασίδες, 9 παμπαίδες και 13 παγκορασίδες. Εκτός από την Αττική είχαν αθλητές σωματεία από την Κορινθία, τα Χανιά, την Καβάλα και τη Φλώρινα. Η πρώτη φάση περιλάμβανε γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν φυσικά και παιχνίδια για τις θέσεις 3-4, αλλά όπως πάντα, δόθηκαν σε κάθε κατηγορία από δύο χάλκινα μετάλλια. Κατά βάση επικράτησαν τα πρώτα φαβορί, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις τα κύπελλα πήγαν στα νούμερα 2 με το πλέον αξιοσημείωτο αποτέλεσμα να έρχεται στις κορασίδες.

Pera telikos_neonΟ Γιάννης Σγουρόπουλος αφού κυριάρχησε πέρσι στους παίδες, άρχισε φέτος δυναμικά την παρουσία του στη νέα ηλικιακή του κατηγορία. Ήταν νούμερο 1 στους εφήβους και κατέκτησε την πρωτιά νικώντας στον τελικό με 3-0 σετ τον Γιώργο Σταματούρο (Νο 4 των αγώνων). Η εξέλιξη 11-7, 14-12 και 11-6. Θυμίζουμε ότι και οι δύο αθλητές αγωνίστηκαν τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Συναρπαστικός ήταν ο «μικρός» τελικός με τον Ξάνθο Παναγόπουλο να επικρατεί 3-2 σετ του Στράτου Δαμιανή.

Στις νεάνιδες είχε τον πρώτο λόγο η 16άχρονη Ελένη Σοφρά, η οποία την περασμένη σεζόν είχε χρυσά μετάλλια τόσο σε αυτή την κατηγορία όσο και στις Pera 2015_megalo_planoκορασίδες. Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τη  Χριστίνα Ταουσάνη (11-7, 11-7, 11-3). Πετυχημένη και η πορεία της αθλήτριας από την Καβάλα δεδομένου ότι δεν ήταν στα 4 πρώτα φαβορί.

Στους παίδες ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, νούμερο 2 της κατηγορίας, συνάντησε τον Αλκιβιάδη Σταματούρο (Νο 6). Υπερίσχυσε σε κάθε κρίσιμο σημείο κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-8). Πιο κλειστό ήταν το ματς για την 3η θέση όπου ο Γιώργος Πασχελέρης νίκησε 3-2 σετ τον Ιωάννη Μπόσκοβιτς.

Pera aponomi_korasidesΣτις κορασίδες έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Η Έλλη Φίσερ, βασική παίκτρια της εθνικής κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, άρχισε καλά, όμως το νούμερο 2 του τουρνουά, η αριστερόχειρας Ιωάννα Γερασιμάτου, είχε ηχηρή απάντηση. Κάνοντας το τέλειο παιχνίδι πέρασε την τακτική της και πήρε με διαφορά τα επόμενα σετ φτάνοντας στο 3-1 (6-11, 11-7, 11-5, 11-2).

Στους παμπαίδες πήρε την πρωτιά ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος. Ήταν 1ο φαβορί, στον τελικό αντιμετώπισε το νούμερο 2 Αλέξανδρο Μαδέση και κατέκτησε τη νίκη με 3-0 σετ (11-6, 11-5, 11-9).

Από το νούμερο 1 άρχισε την πορεία της και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες κι επίσης δικαίωσε τις προβλέψεις. Η αριστερόχειρας αθλήτρια αντιμετώπισε στον τελικό την Ιωάννα Μαδέση, η οποία δεν ήταν στα πρώτα φαβορί κι έκαμψε την αντίστασή της με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-6).

Pera aponomi_paidesΑπονομές έκαναν κατά σειρά ο προπονητής του Α.Σ. Πέρα Αθηνών Χρήστος Λάμης στις παγκορασίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Πολύβιος Πισιριτζής στους παμπαίδες, ο έφορος του τμήματος πινγκ πονγκ Απόστολος Αναγνωστόπουλος στις κορασίδες, ο «αιώνιος» προπονητής του σωματείου Κώστας Ιωαννίδης στους παίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πέρα Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος στους νέους.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ Π.)

2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ Π.)

3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Ελληνικού)

4. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Άρης Βούλας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα)

4. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

3. Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Ιωάννης Μπόσκοβιτς (Α.Κ. Ζωγράφου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

4. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Α.Ο. Ελληνικού)

Pera aponomi_pampaidesΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ Π.)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

3. Βαγγέλης Μαλλιαρός (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Ιωσήφ Ελσαμί (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

3. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

20150905 192912Με τις γραπτές και πρακτικές εξετάσεις ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η σχολή διαιτησίας της Αθήνας. 20150905 192659Διήρκησε τρεις ημέρες και πήραν μέρος 16 άνδρες και γυναίκες. Δίδαξε η διεθνής επιδιαιτητής από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσίπου. Το Σάββατο επισκέφτηκε τη σχολή ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πρωτεύουσα για το ανοιχτό πρωτάθλημα του Πέρα. Με την ιδιότητα μάλιστα, του πρώην διεθνούς διαιτητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης, είπε λίγα συμβουλευτικά λόγια στους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Τα αποτελέσματα της σχολής θα γίνουν γνωστά τις προσεχείς ημέρες. Την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί η σχολή διαιτησίας στην Πάτρα. Διεξάγεται από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

 

* Φωτό 1: Φάση από τον τελικό των παγκορασίδων με τη Μαδέση (αριστερά) και την Παπαδημητρίου. Στο βάθος διακρίνονται ο Αλκ. Σταματούρος και ο Χατζηλυγερούδης στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο

* Φωτό 2: Αγωνιστικό στιγμιότυπο από τον τελικό του Σγουρόπουλου με τον Γ. Σταματούρο στους νέους

* Φωτό 3: Γενικό πλάνο από την αίθουσα “Μιχάλης Παγιώτης” του Β.Α.Κ. στην ώρα των τελικών

* Φωτό 4: Η απονομή στις κορασίδες

* Φωτό 5: Η απονομή στους παίδες

* Φωτό 6: Οι νικητές στην κατηγορία των παμπαίδων

* Φωτό 7: Η Μαρία Τσίπου κάνει τις τελευταίες επισημάνσεις στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας της σχολής διαιτησίας.

* Φωτό 8: Ο Παναγιώτης Τζόβολος μιλά στους μαθητές της σχολής                                        

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ