Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ιδανική πρεμιέρα για Τόλιου στη Γαλλία

Toliou Pari_TT

Toliou Pari_TTΕξαιρετική εκκίνηση έκανε στο γαλλικό διασυλλογικό πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016 η Κατερίνα Τόλιου. Στη δεύτερη χρονιά της με την Παρί ΤΤ η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έδωσε χτες τα πρώτα ατομικά παιχνίδια της στη Β΄εθνική κατηγορία, που ήταν παράλληλα και τα πρώτα της στη νέα αγωνιστική περίοδο. Στο νικηφόρο 4-1 εντός έδρας απέναντι στη Νιμ, σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και βοήθησε καθοριστικά στο να μπει με το δεξί η ομάδα του Παρισιού στο καινούργιο πρωτάθλημα. Η πρεμιέρα της Β΄κατηγορίας γίνεται επίσημα αύριο, απλά δύο αναμετρήσεις διεξήχθησαν νωρίτερα. Την Τρίτη μπαίνει στην αφετηρία και το πρωτάθλημα της Α΄εθνικής κατηγορίας ανδρών και θα είναι παρών ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που συνεχίζει σταθερά με τη φανέλα της Ενεμπόν.

Στην Pro B των γυναικών η Παρί ΤΤ είχε τερματίσει πέρσι στην απόλυτα τιμητική 2η θέση. Περίμενε μήπως ωφεληθεί από ενδεχόμενη αποχώρηση ομάδας της Pro A λόγω οικονομικών προβλημάτων και ανέβει κατηγορία, ωστόσο εφαρμόστηκε η προκήρυξη, που προέβλεπε ότι μόνο η πρωταθλήτρια της διοργάνωσης προάγεται στην 1η κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση η Τόλιου είχε πραγματοποιήσει πολύ αξιόλογες εμφανίσεις στην πρώτη χρονιά της στο εξωτερικό και γι’ αυτό δέχτηκε νωρίς από τη διοίκηση την πρόταση για ανανέωση συμβολαίου. Το ίδιο υψηλές φιλοδοξίες έχει και φέτος και στο ξεκίνημά της κόντρα στη Νιμ εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμη. Αγωνίστηκε στο εναρκτήριο επί μέρους παιχνίδι κι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της, αγωνίστηκε και στο 5ο της σειράς και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά κατέβαλλε την Κινέζα Κάο Γιουάν με 3-1 σετ και στη συνέχεια τη Ράκελ Μορέ από την Ελβετία με 3-0.

Αύριο το βράδυ κάνει πρεμιέρα και η Α΄κατηγορία των ανδρών. Εκεί όπου η τετράκις πρωταθλήτρια Γαλλίας Ενεμπόν και 2η στην περσινή διοργάνωση, θα υποδεχτεί τη Μπουλόν Μπιλανκούρ. Ο Κρεάνγκα, που έχει συνδέσει το όνομά του με τους τίτλους της Ενεμπόν, έκανε πριν από λίγο καιρό την επίσημη αρχή στη νέα σεζόν παίζοντας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα θέλει ν’ αρχίσει πετυχημένα το πρωτάθλημα απέναντι σε μία νεοφώτιστη στην κορυφαία κατηγορία ομάδα.

Να σημειωθεί τέλος ότι την Τρίτη αρχίζει και η Β’ εθνική κατηγορία των ανδρών, όμως η Μπαγιάρ Αρζεντάν του Γιώργου Φραγκούλη δεν θα έχει αγωνιστική δραστηριότητα. Οι συμμετέχουσες ομάδες είναι εννέα και βγήκε έτσι το πρόγραμμα, που θα κάνει εκείνη νωρίς-νωρίς το ρεπό της. Τα παιχνίδια της θα τα αρχίσει στις 13 του μήνα με την Ισέν εκτός έδρας.  

 

* Αναμνητική φωτό της ομάδας της Παρί ΤΤ από την περσινή σεζόν. Η Τόλιου είναι δεύτερη από αριστερά.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ