Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ένα βήμα από την άνοδο νεάνιδες και κορασίδες, μπήκαν στη 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Πλατιά χαμόγελα και περηφάνια χαρίζουν στους φίλους της ελληνικής επιτραπέζιας οι εθνικές μας ομάδες νεανίδων και κορασίδων. Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία τους στο Σβέσατ επικράτησαν και στα πλέι οφ παιχνίδια, απέναντι στην Πορτογαλία (3-1) και την Τσεχία (3-2) αντίστοιχα και προχώρησαν στην πρώτη 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων. Βρίσκονται πια στο ταμπλό της 1ης κατηγορίας και για να φτάσουν στον στόχο της ανόδου χρειάζονται μόλις ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι, θα τερματίσουν σίγουρα πιο ψηλά από τη 16η θέση, η οποία οδηγεί στη 2η κατηγορία. Οι επόμενοι αντίπαλοί τους δεν είναι ακόμα γνωστοί.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ…

Οι νεάνιδες του Σωκράτη Παπασάβογλου, μετά τις δύο νίκες στο γκρουπ Ι της 2ης κατηγορίας με Εσθονία και Λιθουανία, ανταποκρίθηκαν έξοχα και στις απαιτήσεις μίας αναμέτρησης με ομάδα της 1ης κατηγορίας. Η Πορτογαλία βρέθηκε στα Play-off Matches 2 μετά την 4η θέση στο γκρουπ Β και αναζητούσε πάση θυσία, κόντρα στην εθνική μας, την πρώτη νίκη στη διοργάνωση για να μην μπει σε τεράστιο κίνδυνο η παραμονή της. Η ελληνική τριάδα όμως, ήξερε ότι είχε μεγάλη ευκαιρία να συνεχίσει το αήττητο και να μπει στη 16άδα και δεν την άφησε να πάει χαμένη! Η Κατερίνα Τόλιου αποδείχτηκε… εγγύηση και σε αυτό το ματς και αύξησε το προσωπικό της σερί (έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια), ενώ η Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα, που για λόγους τακτικής τοποθετήθηκε τρίτη παίκτρια, πέτυχε τη νίκη-κλειδί! Με αντίπαλο τη Μότα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 σετ, πήρε με διαφορά δύο πόντων το 4ο σετ και στο 5ο και καθοριστικό… έσπασαν καρδιές. Η Τσεκούρα επικράτησε στην παράταση κι αφού χρειάστηκε έξι ματς μπολ!!! Ισοφαρίστηκε από 10-6 κι έπειτα στο 11-10, αλλά δεν έχασε στιγμή τη θετική της σκέψη! Θυμίζουμε ότι καταλυτική είχε αποβεί την Παρασκευή η νίκη της ίδιας αθλήτριας ξανά στα…σημεία με 3-2 σετ στον πέμπτο επί μέρους αγώνα με τη Λιθουανία. 

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα με την Πορτογαλία:

Κωνσταντίνα Παρίδη-Μαριάνα Γκονσάλβες1-3 (5-11, 7-11, 11-8, 7-11)

Κατερίνα Τόλιου-Κάτια Μάρτινς 3-0 (11-5, 11-6, 11-8)

Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα-Τζοάνα Μότα 3-2 (5-11, 11-9, 9-11, 11-9, 13-11)

Τόλιου-Γκονσάλβες 3-0 (11-7, 11-8, 11-4)

Από το Σάββατο είχαν ξεκαθαρίσει οι πρώτες 10 ομάδες νεανίδων με σίγουρη παρουσία στο ταμπλό της 1ης κατηγορίας. Είναι οι Ρουμανία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Ρωσία, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, που κατέλαβαν 1η και 2η θέση στα γκρουπ της 1ης κατηγορίας, όπως και η Ολλανδία και η Σερβία, που επικράτησαν αργότερα στα Play-offMatches 1. Μετά από την ολοκλήρωση και των δεύτερων πλέι οφ τη 16άδα συμπληρώνουν η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Λευκορωσία, η Σλοβακία, η Ιταλία και η οικοδέσποινα Αυστρία.

ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ 2-2 ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ!

Οι κορασίδες από…κεκτημένη ταχύτητα θαρρείς μετά την αήττητη πορεία τους στο γκρουπ, εμφάνισαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και στον αγώνα πλέι οφ με την Τσεχία και πήραν σπουδαία νίκη με 3-2! Ήταν η τρίτη φορά σε τέσσερα ματς, που επικράτησαν με αυτό το οριακό σκορ και το συγκεκριμένο στοιχείο μαρτυρά, αν μη τι άλλο, ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες εκτός από καλό αγωνιστικό πρόσωπο παρουσιάζουν δυνατή ψυχολογία και το απαιτούμενο θάρρος στις στιγμές που το μπαλάκι «καίει»! Ο αγώνας με την Τσεχία άρχισε ιδανικά όταν η Φιλία Εμίρη και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη δημιούργησαν το 2-0 κι έβαλαν τις βάσεις για την πολυπόθητη νίκη! Οι Τσέχες, που είχαν τις Κμέτοβα και Καπούνοβα, αντέδρασαν πετυχημένα και με δύο νίκες σε διπλό και απλό ισοφάρισαν κι έκαναν ντέρμπι το ματς. Σ’ εκείνο το σημείο η πίεση μεγάλωσε για την ομάδα του Γιάννη Κορδούτη, όμως τα κορίτσια έδειξαν και αυτή τη φορά καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Η Χατζηλυγερούδη αγωνίστηκε στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι, όπως και εναντίον της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης κι έδωσε τη λύση με θαυμάσια εμφάνιση. Την Παρασκευή, με αντίπαλο τη Σλοβακία, είχε χαρίσει τη νίκη στον πέμπτο αγώνα η Εμίρη…

Αναλυτικά η εξέλιξη της αναμέτρησης με την Τσεχία:

Φιλία Εμίρη-Μπάρμπορα Καπούνοβα 3-1 (11-7, 14-12, 8-11, 11-8)

Γεωργία Χατζηλυγερούδη-Βερόνικα Κμέτοβα 3-1 (6-11, 11-6, 11-6, 11-8)

Χατζηλυγερούδη/Εμίρη-Καπούνοβα/Κμέτοβα 1-3 (5-11, 7-11, 11-7, 9-11)

Εμίρη-Κμέτοβα 1-3 (3-11, 11-8, 5-11, 9-11)

Χατζηλυγερούδη-Καπούνοβα 3-0 (11-8, 11-7, 11-6)

Η Τσεχία είχε αρχίσει την προσπάθειά της από το γκρουπ C της 1ης κατηγορίας. Εκεί είχε περιοριστεί στην 3η θέση με μία νίκη και δύο ήττες και ακολούθως σε αγώνα για τα Play-offMatches 1, έχασε από την Κροατία με 3-1 και βρέθηκε να υπερασπίζεται την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία. Από χτες είχαν προκύψει οι δέκα ομάδες για το ταμπλό της 1ης κατηγορίας. Ήταν οι Γαλλία, Σερβία, Γερμανία, Λευκορωσία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία και Σουηδία, οι οποίες κατέκτησαν 1η και 2η θέση στα γκρουπ της 1ης κατηγορίας, όπως και η Κροατία και η Πορτογαλία, που επικράτησαν αργότερα στα Play-off Matches 1. Σήμερα το πρωί, μετά τα Play-off Matches 2, τη 16άδα συμπληρώνουν η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Ουκρανία, η Λετονία και η Ουγγαρία.

* Οι νέοι και οι παίδες, που κατέλαβαν χτες τη 2η θέση στους ομίλους τους, δεν έχουν πληροφορηθεί ακόμα τους επόμενους αντιπάλους τους. Πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθεί σήμερα η δεύτερη φάση του ομαδικού.

* Και μία είδηση από ευρωπαϊκή διοργάνωση επιπέδου ανδρών. Ο αγώνας Γερμανία-Σουηδία εγκαινίασε τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2013. Διεξήχθη χτες στο Μπραουνσβάιγκ, ήταν για το γκρουπ Α της 1ης κατηγορίας και βρήκε νικήτρια τη γηπεδούχο Γερμανία με 3-0. Η πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης αντίστοιχα του 2011 αναμετρήθηκαν νωρίτερα από το αρχικό πρόγραμμα προκειμένου να κάνουν και τεστ για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπροστά σε 1.300 θεατές η Γερμανία αποδείχτηκε ασυναγώνιστη, όπως στα προημιτελικά του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Ντόρτμουντ, αλλά και στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Γκντανσκ. Ο Τίμο Μπολ κατέβαλλε τον Γενς Λούντκβιστ με 3-1 σετ, ο Μπάστιαν Στέγκερ τον Παρ Γκέρελ με 3-0 και ο Ρικάρντο Βάλτερ τον Κριστιάν Κάρλσον (σε μία κόντρα αθλητών της νεότερης γενιάς) με 3-1 σετ. Θυμίζουμε ότι οι εθνικές μας ομάδες θα κάνουν την πρεμιέρα τους στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εκτός συνόρων στις 4 Σεπτεμβρίου. Οι άνδρες θ’ αντιμετωπίσουν τη Λευκορωσία και οι γυναίκες τη Σερβία.

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ