Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εξόρμηση στην Κροατία από αύριο για πέντε νεαρούς αθλητές

Xanthos Panagopoulos

Xanthos PanagopoulosΠέντε επίλεκτα παιδιά, που αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον, τρεις έφηβοι και δύο κορασίδες, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους από την Τετάρτη στην Κροατία. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος  του Ολυμπιακού Σ.Φ Π., ο Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Ελληνικού), η Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006) και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (του Γ.Α.Ο. Πειραιά) αναχωρούν πολύ νωρίς αύριο το πρωί για το Βαραζντίν, όπου στο διάστημα 16 με 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει το όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων και παίδων, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Global Junior Circuit της I.T.T.F.. Θα κάνουν την αρχή στις ελληνικές παρουσίες σε διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών για τη σεζόν 2015-2016 και μάλιστα τα δυο κορίτσια θα ζήσουν πρώτη φορά την εμπειρία αγώνων στο εξωτερικό. Την τεχνική καθοδήγηση των αθλητών αναλαμβάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης, ενώ να σημειωθεί ότι competition manager των αγώνων έχει οριστεί από τη διεθνή ομοσπονδία ο Δημοσθένης Μεσσήνης.

Το κροατικό όπεν εμφανίζει μεγάλο αριθμό συμμετοχών και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Θα πάρουν μέρος 27 χώρες και συνολικά 205 αθλητές και αθλήτριες. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 108 αγόρια και 97 κορίτσια (126 είναι στην παιδική κατηγορία και 79 στην εφηβική) και δεν προέρχονται μόνο από την Ευρώπη, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή χώρες, όπως οι: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Ινδία, Ιορδανία, Παραγουάη και Κατάρ!

Το event περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση μέσα από πολλά ματς. Το πρόγραμμα αρχίζει μεθαύριο με το απλό σε νέους και νεάνιδες. Ο Σγουρόπουλος αρχίζει αυτή τη σεζόν την παρουσία του στην εφηβική κατηγορία, ωστόσο προετοιμάζεται και για το Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, τον Οκτώβριο, στοιχείο που δίνει ξεχωριστή σημασία στα παιχνίδια του στην Κροατία. Στο διπλό δηλώθηκε με παρτενέρ τον Σλοβένο Έρικ Παουλίν.

Ο Σταματούρος ήταν μέλος της εθνικής νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μπρατισλάβας τον περασμένο Ιούλιο και γενικά έχει αρκετές παραστάσεις από αγωνιστικές εκδηλώσεις εκτός συνόρων. Έκλεισε τον περασμένο Αύγουστο τα 16 του χρόνια και κυνηγά περαιτέρω αγωνιστική πρόοδο μέσα από διεθνή όπεν, όπως κάνει και ο συνομήλικός του Παναγόπουλος (φωτό 1), που την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε μία φορά σε τελικό ανοιχτού πρωταθλήματος νέων.

Η αριστερόχειρας Γερασιμάτου, που ήταν 3η φέτος στο απλό κορασίδων του Πανελληνίου πρωταθλήματος, θα κάνει στα 14 χρόνια της ντεμπούτο σε τουρνουά του εξωτερικού. Η πιο μικρή της αποστολής, η επίσης αριστερόχειρας Παπαδημητρίου, είναι 11 χρονών και πριν από λίγες ημέρες αναδείχτηκε νικήτρια στις παγκορασίδες στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα του Α.Σ. Πέρα. Κάνει την τελευταία της χρονιά στη συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο θέλησε να δοκιμάσει από τώρα στο κροατικό όπεν τις ικανότητές της στις κορασίδες. Αξίζει δε, να προστεθεί ότι τον Αύγουστο μετείχε σε προπονητικό καμπ στην Κοστάντζα της Ρουμανίας μαζί με δύο μικρές αθλήτριες του Άρη Νικαίας και υπό την επίβλεψη της προπονήτριας του σωματείου Λάουρα Νικουλάε.

Μετά τους αγώνες στο Βαραζντίν έρχεται πολύ σύντομα η αντίστοιχη διοργάνωση της Σερβίας και θα έχει επίσης ελληνική συμμετοχή. Στο τουρνουά νέων και παίδων, που θα φιλοξενηθεί στη Βρνιάκα Μπάνια από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου, δήλωσαν συμμετοχή οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου από τον Α.Ο. Άρης 2006 και οι παίδες Κώστας Στάμου και Αλέξιος Κουλουριώτης του Γ.Α.Σ. Ελευσίς. Σε εξέλιξη τέλος, είναι οι δηλώσεις για το όπεν νεαρών ηλικιών της Σλοβακίας (Μπρατισλάβα 30 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει κι εκεί εκπροσώπηση.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Sxoli diaitisias_PatraΜε τις γραπτές εξετάσεις έφτασε χτες το μεσημέρι στο τέλος της η σχολή διαιτησίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην Πάτρα (από εκεί η φωτό). Έγινε στην αίθουσα του κλιμακίου, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κράτησε από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και την παρακολούθησαν 22 μαθητές (είχαν δηλώσει 25). Δύο ήταν από τη Ναύπακτο και όλοι οι υπόλοιποι από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Το Σάββατο έγιναν οι πρακτικές εξετάσεις και την Κυριακή οι γραπτές. Δίδαξε και αυτό το τριήμερο η διεθνής επιδιαιτητής από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσίπου και, όπως και στην Αθήνα, είδε ζωηρό ενδιαφέρον από τους υποψηφίους.

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ