Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαλάρωσαν με πινγκ πονγκ οι οικογένειες στο τουρνουά του Α.Ο. Ελληνικού

Oikogeneion diplo_andron

Oikogeneion diplo_andronΤη μεγάλη κοινωνική διάσταση και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανέδειξε και πάλι το 3ο τουρνουά οικογενειών, που διοργάνωσε την Κυριακή στον Άγιο Κοσμά ο Αθλητικός Όμιλος Ελληνικού. Συγγενικά μεταξύ τους πρόσωπα σχημάτισαν ομάδες και για περισσότερες από 7 ώρες διασκέδασαν με τη μικρή ρακέτα ξεχνώντας για λίγο τα έντονα προβλήματα της καθημερινότητας. Το ξεχωριστό αυτό event έγινε με την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με την επωνυμία #BEACTIVE. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, συνεπώς το μήνυμα του BeActive ταίριαζε απόλυτα με αυτό του τουρνουά. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, το κλίμα ήταν εορταστικό και όλοι ρωτούσαν …από τώρα πότε θα κανονιστεί το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των οικογενειών.

Oikogeneion oloi_nikitesΤο «παρών» στον Άγιο Κοσμά έδωσαν περίπου 100 άτομα και σχηματίστηκαν 28 ομάδες. Αγωνίστηκαν αθλητές υψηλού επιπέδου, απλοί χομπίστες, πολλά παιδιά, αλλά και άνθρωποι κάπως …προχωρημένης ηλικίας, οι οποίοι απόλαυσαν το άθλημα παίζοντας με γιους, κόρες ή και με τα εγγόνια τους. Το πιο ουσιαστικό δε, είναι ότι ανάμεσα τους υπήρχαν και άτομα, που γνωρίζουν πολύ λίγο το άθλημα και είχαν την ευκαιρία να κάνουν πιο έντονη την επαφή μαζί του.

Την πρωτιά κατέκτησε η οικογένεια Χατζηλυγερούδη με τα αδέρφια Κώστα και Γεράσιμο. Φιναλίστ στον τελικό η οικογένεια Σενσεβέν, που στο τραπέζι εκπροσώπησαν ο Άκης Σενσεβέν (ο οποίος ανήκει και στο προπονητικό τιμ της Ακαδημίας «Κορδούτης-Ζέρδιλα») και ο πατέρας του Μίλτος. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Χρίστος Τροχούτσος και Φωκίων Μπέης από την Χαλκίδα με τους ανεξάρτητους αθλητές Χρήστο Βίλλα και Παύλο Ρογκότη.

Oikogeneion mikroiΗ προκριματική φάση έγινε σε ομίλους και η τελική με το σύστημα νοκ άουτ. Για κάθε αγώνα ομαδικού χρησιμοποιήθηκε το σύστημα corbillion τροποποιημένο. Κάθε ομάδα είχε το ελάχιστο 4 άτομα και το λιγότερο 2.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν διαφημιστικά αθλητικά αξεσουάρ από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας αθλητισμού #BEACTIVE, ενώ παραβρέθηκαν ο ιδιαίτερος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Τάσος Μποτίνος, ο υπεύθυνος του προγράμματος Διονύσης Καρακάσης και ο πρόεδρος του Α.Ο. Ελληνικού Μιχάλης Σκουλιδάς. Επίσης, στάλθηκε από τη Γ.Γ.Α. τηλεοπτικό συνεργείο, που τράβηξε στιγμιότυπα από τους αγώνες, όπως έγινε και στο πρόσφατο τουρνουά του Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ