Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αντίπαλοι των τριών εφήβων στην πρεμιέρα του κροατικού όπεν

Stamatouros G._drive

Stamatouros G._driveΜε το απλό νέων αρχίζει αύριο το πρωί, στο Βαραζντίν, το κροατικό όπεν μικρών ηλικιών, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Global Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Σε αυτό το πρώτο κομμάτι υπάρχει ελληνική συμμετοχή με τρεις αθλητές και συγκεκριμένα τον 15άχρονο Γιάννη Σγουρόπουλο και τους 16άχρονους Γιώργο Σταματούρο (φωτό) και Ξάνθο Παναγόπουλο. Ο Σγουρόπουλος στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο στην εφηβική κατηγορία είναι νούμερο 20 στο αγώνισμα και αναγκαστικά περνάει κι αυτός από τη διαδικασία των προκριματικών. Τα 8 πρώτα φαβορί προκρίνονται απευθείας στο κυρίως ταμπλό και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσα από τα συνολικά 18 προκριματικά γκρουπ. Θυμίζουμε ότι στο τουρνουά της Κροατίας θα πάρουν μέρος και οι Ιωάννα Γερασιμάτου, Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις κορασίδες.

Στο απλό νέων ο Σγουρόπουλος τέθηκε επικεφαλής στο 12ο γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον Άγγλο Λούκ Σάβιλ, τον Ρουμάνο Μιχάι Ζαμφίρ και τον Μοχάμεντ Αλ-Χαντάντ από το Κατάρ.  

Ο Σταματούρος είναι στο 3ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Μάτε Μπρούκνερ (επικεφαλής), τον Σλοβένο Τίλεν Τσβέτκο και τον Βούλγαρο Χρίστο Χρίστεφ. Ο Παναγόπουλος κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ με αντιπάλους τον Αυστριακό Τόμας Γκρίνινγκερ (επικεφαλής), τον Σλοβάκο Αντρέι Κασάι και τον Σλοβένο Πέτερ Χρίμπαρ. Όλα τα παιχνίδια των προκριματικών διεξάγονται αύριο. Από το κάθε γκρουπ προχωρούν στο ταμπλό οι δύο πρώτοι αθλητές.  

Στο διπλό νέων εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα και ο Σγουρόπουλος με τον Σλοβένο Ερίκ Παουλίν αρχίζουν την προσπάθειά τους ως νούμερο 13 στα seeding του αγωνίσματος. Περνούν άνευ αγώνα στον γύρο των «32» κι εκεί συναντούν την Τετάρτη τους Τομπίας Πιντούρα/Σάμουελ Μαμπέι από τη Σλοβακία και την Αγγλία αντίστοιχα.

Ο Σταματούρος και ο Παναγόπουλος βρίσκονται στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») και αύριο το μεσημέρι αντιμετωπίζουν τους Κροάτες Ματίγια Χρέλεκ/Μάρκο Βίντασε.

ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Δύο αλλαγές έγιναν τις τελευταίες ημέρες στις συμμετοχές για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών της Σουηδίας (Χάλμσταντ, 16-18 Οκτωβρίου), στο οποίο ως γνωστόν, έχει προσκληθεί και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ πήρε τη θέση του συμπατριώτη του Σου Σιν, ενώ ο Τσουάν Τσι Γιουάν από την κινεζική Ταϊπέι θα παίξει αντί του Κορεάτη Κιμ Μιν Σοκ. Τόσο ο Σου όσο και ο Κιμ ήταν στους προσκληθέντες με βάση τις θέσεις τους στο Κύπελλο Ασίας 2015 (1ος και 5ος αντίστοιχα) και οι αντικαταστάτες τους είναι από την ίδια διοργάνωση (ο Φαν μάλιστα, ήταν φιναλίστ του τελικού).  

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ