Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην εκκίνηση ξένων πρωταθλημάτων οκτώ ακόμα Έλληνες διεθνείς

P4242932

P4242932Έτοιμοι για τη φετινή τους εκκίνηση σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα είναι οκτώ ακόμα Έλληνες διεθνείς. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία παίζουν σε ομάδες της Γαλλίας, όπου μετά τις δύο κορυφαίες εθνικές κατηγορίες (Pro A και Pro B) κάνουν αύριο Σάββατο πρεμιέρα και οι αμέσως επόμενες κατηγορίες εθνικής εμβέλειας (National 1, National 2, National 3 κτλ). Το «παρών» λοιπόν, πρόκειται να δώσουν στη Γαλλία οι αθλητές Κώστας Λαγογιάννης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου. Επίσης, στην 1η εθνική κατηγορία της Σουηδίας θα δώσει το Σάββατο το πρώτο φετινό της παιχνίδι η Φιλαρέτη Εξάρχου. Για τους Κ. Κωνσταντινόπουλο, Παπαδάκη και Χριστοφοράκη οι αγώνες στο εξωτερικό θα έχουν και τον χαρακτήρα πρόβας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που αρχίζει την προσεχή Παρασκευή στο Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας, ενώ στο πρόγραμμα είναι και ελληνικός …εμφύλιος στη National 1. 

Στη Γαλλία έχουν κάνει ήδη το φετινό τους ξεκίνημα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (στην 1η κατηγορία), η Κατερίνα Τόλιου και ο Γιώργος Φραγκούλης (στη 2η). Οι υπόλοιποι πρωταθλητές θα εμφανιστούν στα πρωταθλήματα από την 3η έως την 5η κατηγορία. 

ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΗΝΙΩΤΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Χριστοφοράκη και η Ζαβιτσάνου ανήκουν στη Σεν Πιερέζ, αλλά δεν παίζουν με την πρώτη ομάδα της. Η Χριστοφοράκη θα είναι βασικά στη δεύτερη ομάδα, που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία (National 1). Η Ζαβιτσάνου προβλέπεται να παίξει μέχρι τον Δεκέμβριο αγώνες με την τρίτη ομάδα του σωματείου στην 4η κατηγορία (National 2) και από τον Ιανουάριο θα είναι μαζί με τη συμπαίκτριά της στην εθνική γυναικών. Ο Ρηνιώτης και ο Κ. Κωνσταντινόπουλος θ’ αγωνιστούν στην Αζέν (3η κατηγορία, Νational 1). Η Παπαδάκηστην Πασαζουά (4η κατηγορία, National 2). Ο Λαγογιάννης στην Καπέλ λα Γκραντ (3η κατηγορία, National 1) και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος στη Ρομάν (4η κατηγορία, National 2). Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος κάνει πρώτη εμφάνιση γενικά σε ομάδα του εξωτερικού, ενώ η Παπαδάκη στη Γαλλία.

Ο αγώνας με το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον γίνεται στο Αζέν, καθώς η ομάδα των Ρηνιώτη, Κ. Κωνσταντινόπουλου θα υποδεχτεί εκείνη του Λαγογιάννη. Αμφότερες αρχίζουν την πρώτη φάση από το 3ο γκρουπ της κατηγορίας. Στο συγκεκριμένο ματς είναι φαβορί οι γηπεδούχοι, αφού στις τάξεις τους διαθέτουν ακόμα τον καταξιωμένο Αργεντινό Λιου Σονγκ και τον διεθνή Βέλγο Μαρκ Κλοσέ! Να προσθέσουμε ότι είναι η πολλοστή φορά, που τίθενται αντιμέτωποι Έλληνες διεθνείς σε γαλλικό πρωτάθλημα, μάλιστα ο Λαγογιάννης έχει συναντήσει τον Ρηνιώτη και στην Pro B.

Εξάλλου, ο πρώην διεθνής αθλητής στις νεαρές ηλικίες Αντώνης Μαλινάκης έχει κλείσει στη Σελονκούρ, αλλά δεν θα την ενισχύσει από τώρα. Το συγκεκριμένο κλαμπ αρχίζει τη φετινή προσπάθεια από την Pre-Νational, που είναι η 6η κατηγορία της Γαλλίας και όπως προβλέπει η συμφωνία θα χρησιμοποιήσει τον Χανιώτη αθλητή τον χειμώνα όταν υπολογίζει να έχει πάρει το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία (Νational 3).

Η Εξάρχου βρίσκεται στην αφετηρία της 4ης διαδοχικής χρονιάς της στη Στόρφορς. Αύριο γίνεται η εναρκτήρια αγωνιστική στο σουηδικό πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας όπου η ομάδα έχει πάντα στόχο την είσοδο στην κορυφαία 4άδα.  

ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΣΙΟΚΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Στη Ρουμανία στο μεταξύ, διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα συγκεντρωτικά οι αγώνες του 1ου γύρου της λίγκας. Τόπος διεξαγωγής το Κλουζ, όπου ο Ντανιέλ Τσιόκας ενισχύει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τοπικό σύλλογο, στον οποίο άρχισε την καριέρα του, την Πολιτέχνικα Νάποκα. Στην κορυφαία κατηγορία της Ρουμανίας μετέχουν 8 ομάδες και ύστερα από 7 αγωνιστικές η Νάποκα φιγουράρει στη 2η θέση με 6 νίκες και 1 ήττα. Φυσικά ο σπουδαίος αμυντικός είναι πρωταγωνιστής. Εμφάνισε 17 νίκες, υπέστη μόλις μία ήττα και στα 44 χρόνια του επιβεβαιώνει ότι όσο έχει δυνάμεις και διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση, θα παίζει και σε υψηλό επίπεδο. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού το 2000 έχασε μόνο στην τελευταία ημέρα των αγώνων από τον πρωταθλητή Ευρώπης παίδων Κριστιάν Πλετέα της πρωτοπόρου και σημερινής πρωταθλήτριας Κοστάντζα. Αποκόμισε ενοχλήσεις στο χέρι από την υπερπροσπάθεια των συνεχόμενων  αγώνων και κάμφθηκε με 3-2 σετ (11-9 το 5ο). Η ομάδα του (η οποία παρεμπιπτόντως, ενισχύεται φέτος και με τον Ρουμάνο Σίλαρντ, που την προηγούμενη 4ετία έπαιζε στην 1η κατηγορία της Ιταλίας) έχασε το ντέρμπι κορυφής με 5-3. Ο 2ος γύρος θα γίνει τον Φεβρουάριο και θ’ ακολουθήσουν τα πλέι οφ της πρώτης 4άδας.  

 

* Φωτό: Παπαδάκη, Χριστοφοράκη, Εξάρχου και Ζαβιτσάνου (απο αριστερά) σε προπόνηση της εθνικής ομάδας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ