Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-12 του κροατικού τουρνουά οι κορασίδες

Gerasimatou Papadimitriou_Croatian

Gerasimatou Papadimitriou_CroatianΗ πρόκριση των κορασίδων στο ταμπλό του ομαδικού ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα ελληνικά χρώματα στην τρίτη ημέρα του κροατικού όπεν, που συνεχίζεται στο Βαραζντίν. Στο ντεμπούτο τους σε διεθνή διοργάνωση η 14χρονη Ιωάννα Γερασιμάτου και η 11χρονη Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (στη φωτό ποζάρουν στο γυμναστήριο των αγώνων) άφησαν πολύ καλά δείγματα γραφής και με τη 2η θέση από τον όμιλό τους πέρασαν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Εκεί αποκλείστηκαν δύσκολα με 3-1 από την Πολωνία και αρκέστηκαν στις θέσεις 9-12. Οι νέοι Γιώργος Σταματούρος, Γιάννης Σγουρόπουλος και Ξάνθος Παναγόπουλος έχασαν στις λεπτομέρειες την προνομιούχο 2η θέση. Αποκλείστηκαν από το ταμπλό με την 3η θέση του ομίλου τους, αλλά σαφώς η συνολική παρουσία τους στην Κροατία ήταν πολύ θετική.

Στο ομαδικό κορασίδων έγιναν 6 γκρουπ και το ένα από αυτά ήταν των 4ων ομάδων. Το ελληνικό δίδυμο έπαιξε στο 5ο και με μία νίκη και μία ήττα έφτασε στην πρόκριση. Το πρωί γνώρισε την ήττα 3-0 από τη Ρωσία Α, που πήρε και την πρωτιά αήττητη. Η Παπαδημητρίου κάμφθηκε από την Ντάρια Αζαρένκοβα με 3-0 σετ, η Γερασιμάτου με 3-2 από την Εκατερίνα Μπεσπάλοβα και μαζί στο διπλό από τις ίδιες αθλήτριες με 3-1 σετ. Το απόγευμα έδωσαν το καθοριστικό ματς με την Κροατία Α κι έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν με 3-1. Αρχικά η Παπαδημητρίου ηττήθηκε 3-1 σετ από την Κλάρα Μπάρντακ. Η Γερασιμάτου ισοφάρισε με νίκη 3-0 επί της Μάρτα Βούκελιτς και στη συνέχεια το ελληνικό ζευγάρι πήρε το διπλό με 3-1 κόντρα στις ίδιες αντιπάλους και η Γερασιμάτου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ξεπερνώντας τη Μπάρντακ με 3-0.

Στον γύρο των «16» (όπου οι ομάδες ήταν 12 και υπήρχαν τέσσερα bye) η Ελλάδα κληρώθηκε με την Πολωνία, η οποία νωρίτερα είχε τερματίσει 2η στο 1ο προκριματικό γκρουπ. Τα δύο πρώτα ματς κρίθηκαν σχετικά εύκολα με την Παπαδημητρίου να χάνει 3-0 σετ από τη Τζούλια Μπάρτοζεκ και τη Γερασιμάτου να καταβάλλει 3-0 την Αγκάτα Πάτσεκ. Στη συνέχεια η «μάχη» φούντωσε. Στο διπλό οι αριστερόχειρες αθλήτριές μας κάμφθηκαν με 3-1 από τις Πάτσεκ/Μπάρτοζεκ (το 4ο σετ έληξε 13-11) και στην πιο δυνατή αναμέτρηση η Γερασιμάτου έχασε 3-1 από τη Μπάρτοζεκ με όλα τα σετ να λήγουν με οριακή διαφορά (19-17, 10-12, 9-11, 11-13)! Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 και τα κορίτσια πλασαρίστηκαν στις θέσεις 9-12 του ομαδικού.

Στο ομαδικό νέων σχηματίστηκαν επίσης 6 γκρουπ, ήταν όλα των 3ων ομάδων και η Ελλάδα κληρώθηκε στο 2ο. Στον πρώτο της αγώνα αντιμετώπισε την πανίσχυρη Ρουμανία, στην οποία αγωνίζονται οι πρωταθλητές Ευρώπης του απλού παίδων τα τελευταία δύο χρόνια Ράρες Σίπος (2014) και Κριστιάν Πλετέα (2015). Η ήττα με 3-0 ήρθε φυσιολογικά, πάντως η εμφάνιση ήταν πολύ καλή γι’ άλλη μια φορά. Είναι ενδεικτικό ότι από τον Πλετέα (που ήταν και νούμερο 1 φαβορί του κροατικού όπεν στο απλό) ο Σταματούρος έχασε πολύ δύσκολα με 3-1 σετ. Προηγήθηκε 1-0 και κάμφθηκε με πολύ μικρή διαφορά στα επόμενα σετ. Ανταγωνιστικός ήταν και ο Σγουρόπουλος κόντρα στον Σίπος και ηττήθηκε επίσης με 3-1, ενώ στο τελευταίο επί μέρους ματς ο Παναγόπουλος έχασε 3-0 από τον Αλεξάντρου Μανόλε.

Το απόγευμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διεκδίκησε τη 2η θέση του γκρουπ και την πρόκριση με αντίπαλο τη μικτή Ρωσίας-Κροατίας. Στην πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, στο 4ο στη σειρά παιχνίδι ο Σγουρόπουλος βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ, όμως στο τέλος ήρθε η ήττα για την εθνική μας με 3-2. Ο πρωταθλητής Ελλάδας παίδων έκαμψε αρχικά την αντίσταση του Ίλια Μπερεζίν με 3-2 σετ. Ακολούθως ο Σταματούρος έχασε 3-0 από την Ντένις Ιβόνιν (νούμερο 45 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη νέων), αλλά ο Παναγόπουλος έδωσε ξανά το προβάδισμα στα γαλανόλευκα χρώματα με 3-0 επί του Κροάτη Γιάκοφ Τίγκα. Στον επόμενο αγώνα ο Σγουρόπουλος έκανε θεαματικό ξεκίνημα απέναντι στον Ιβόνιν και προηγήθηκε 2-0. Η απόδοσή του όμως, έπεσε στο υπόλοιπο του ματς και την ίδια ώρα ο Ρώσος ανέβηκε κατακόρυφα και πήρε τα σετ με σημαντική διαφορά πόντων. Ο αγώνας πήγε στο 2-2 κι εκεί ο Σταματούρος υπέστη νέα ήττα 3-1 από τον Μπαραζίν για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

Τα προκριματικά γκρουπ του απλού κορασίδων γίνονται αύριο, όπως και το ταμπλό του διπλού κορασίδων. Στο απλό η Γερασιμάτου είναι στο 8ο προκριματικό γκρουπ με αντιπάλους τη Ρωσίδα Ντάρια Αζαρένκοβα (επικεφαλής), τη Βελγίδα Νατάσα Κόζουλαπ και την Κροάτισσα Ιβόνα Στρίγκα. Η Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστεί στο 12ο και προτελευταίο γκρουπ και θα συναντήσει την Κροάτισσα Κλάρα Μπάρντακ (επικεφαλής), τη Σέρβα Ραντμίλα Τόμινιακ και την Αυστριακή Βερένα Ρόσνερ. Στον γύρο των «32» του διπλού οι Γερασιμάτου/Παπαδημητρίου θ’ αναμετρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου με τις Αυστριακές Σελίνα Λίτνερ/Βερένα Ρόσνερ.

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΓΙΑ Α.ΜΕ.Α.

Δύο συμμετοχές θα έχει η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες της Τσεχίας. Το όπεν θα γίνει από τις 22 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στην Οστράβα και θ’ αγωνιστούν ο Χρήστος Στάμου στην κλάση 2 και ο Παναγιώτης Αγγελούδης στην κλάση 3 (και οι δύο είναι κλάσεις αθλητών με αμαξίδιο). Οι δυο τους θα παίξουν μαζί και στο ομαδικό. Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση προετοιμάζεται και σε αυτό το επίπεδο για το οικείο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 18 Οκτωβρίου στο Βέιλε της Δανίας.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ