Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σάββατο γεμάτο πρεμιέρες για Έλληνες «λεγεωνάριους»

Konstantino Rinio_diplo

Konstantino Rinio_diploΜε δράση κυρίως στη Γαλλία, αλλά κι ένα παιχνίδι στη Σουηδία έκλεισε χτες το κομμάτι της πρεμιέρας για όλους τους Έλληνες διεθνείς, που αγωνίζονται φέτος σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Επτά αθλητές κι αθλήτριες, οι Κώστας Λαγογιάννης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου έδωσαν τους πρώτους φετινούς τους αγώνες τους στη χώρα της Μεσογείου, ενώ η Φιλαρέτη Εξάρχου έκανε εκκίνηση στην τέταρτη σερί χρονιά της στη Σκανδιναβία. Χάι λάιτ της ημέρας αποτέλεσε η αναμέτρηση του Ρηνιώτη της Αζέν με τον Λαγογιάννη της Καπέλ λα Γκραντ για την 3η κατηγορία της Γαλλίας. «Εμφύλιος» που …επεκτάθηκε στο διπλό, όπου μαζί με τον πρώτο έπαιξε ο νέος του συμπαίκτης, ο Κ. Κωνσταντινόπουλος. Και στις δύο περιπτώσεις επικράτησαν οι αθλητές της Αζέν, αλλά φυσικά το πιο ουσιαστικό είναι ότι οι Έλληνες πρωταθλητές πρόσφεραν άλλη μια φορά αμφίρροπα και θεαματικά ματς στους Γάλλους φιλάθλους και πρόβαλλαν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Επίσης, σε αυτά τα παιχνίδια η Παπαδάκη, η Χριστοφοράκη και ο Κ. Κωνσταντινόπουλος είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση εν όψει και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών (Εκατερίνμπουργκ, 25 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου). Σήμερα εξάλλου, συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη.

Σε επίπεδο 1ης εθνικής κατηγορίας υπήρχε το Σάββατο, με ελληνική συμμετοχή, μόνο η αφετηρία της Σούπερ κατηγορίας γυναικών της Σουηδίας. Η Στόρφορς και η Εξάρχου είχαν άνετη πρεμιέρα στον όμιλο του βορρά κι επιβλήθηκαν με 6-0 της Αρβίκα. Η 28χρονη Αθηναία έδωσε δύο ατομικά παιχνίδια και σημείωσε ισάριθμες νίκες.

Στη Γαλλία καταγράφηκε ένα ακόμα ματς όπου τέθηκαν αντίπαλοι αθλητές της εθνικής ομάδας ανδρών. Για τη National 1 και το 3ο γκρουπ η Αζέν υποδέχτηκε την Καπέλ λα Γκραντ. Είχε τον ρόλο του φαβορί και το επιβεβαίωσε με σκορ 8-4. Ρηνιώτης και Λαγογιάννης αναμετρήθηκαν στο εναρκτήριο επί μέρους παιχνίδι και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και συναρπαστική εξέλιξη. Ο Ρηνιώτης πήρε τη νίκη με 3-2, όμως χρειάστηκε εντυπωσιακή ανατροπή, καθώς στο 4ο σετ έχανε με 5-9 και στο 5ο με 7-10! Ο Ρηνιώτης κατέβαλλε επίσης τον Ακίμ με 3-0 σετ και τον Βανοέν με 3-1. Ο Κωνσταντινόπουλος έκανε πολύ καλό ντεμπούτο σε ξένο πρωτάθλημα, καθώς ξεπέρασε με 3-0 σετ τόσο τον Οσάρ, όσο και τον Βανοέν. Επιπλέον, αγωνίστηκε στο διπλό με τον Ρηνιώτη και νίκησαν ξανά με 3-0 σε νέα …κόντρα με τον Λαγογιάννη, ο οποίος είχε παρτενέρ τον Ακίμ. Στα υπόλοιπα ατομικά του παιχνίδια ο Λαγογιάννης κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον διεθνή Βέλγο Μαρκ Κλοσέ και νίκησε άνευ αγώνα τον πολύπειρο Αργεντινό Λιου Σονγκ. Να προστεθεί ότι με τον Ρηνιώτη είχαν αναμετρηθεί και για τη 2η κατηγορία της Γαλλίας τον Νοέμβριο του 2012 και τον Μάρτιο του 2014 (με τις φανέλες της Αμικάλ και της Μετς αντίστοιχα) και ο δεύτερος είχε φτάσει και τότε σε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1) και το 2ο γκρουπ η Σεν Πιερέζ 2 της Χριστοφοράκη νίκησε μέσα στο Μπορντό την τοπική ομάδα με 8-4. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2014 είχε ιδανική πρεμιέρα με τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Μία από τις νίκες της ήρθε εναντίον Γαλλίδας αθλήτριας, που τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Α’ κατηγορία της χώρας.

Εναρκτήρια αγωνιστική και στην 4η κατηγορία των γυναικών (National 2), όπου σε πρώτη φάση μετέχει η Ζαβιτσάνου με την Σεν Πιερέζ 3. Στο 1ο γκρουπ η ομάδα της έχασε εκτός έδρας από τη Φοντενέι με 8-4. Η Πατρινιά πρωταθλήτρια είχε δύο νίκες και μία ήττα στο απλό. 

Στο 4ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας άρχισε νικηφόρα την προσπάθειά της η Πασαζουά της Παπαδάκη. Στην έδρα της έκαμψε με 8-5 τη Ρακέτ Μαρμάντ. Στην πρώτη εμφάνισή της στη Γαλλία η αριστερόχειρας διεθνής υπέστη ήττα αρχικά, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και πέτυχε δύο νίκες στο απλό. Έπαιξε και στο διπλό και κατέγραψε ήττα.

Στην 4η κατηγορία των ανδρών (National 2) και το 5ο γκρουπ η Ρομάν του Γ. Κωνσταντινόπουλου ξεπέρασε εντός έδρας τη Τσεσνέι με 8-2. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ήταν …άριστος και σημείωσε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

Τέλος για την 3η αγωνιστική της γερμανικής λίγκας η Μπορούσια έκαμψε δύσκολα σήμερα στο Ντίσελντορφ τη Φούλντα με 3-1 κι επανήλθε στις νίκες μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Γκρενζάου. Ο Γκιώνης πάντως, που τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του, δεν πανηγύρισε νίκη στο τελευταίο του επίσημο ματς πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έδωσε ντέρμπι με τον διεθνή Γερμανό Ράουεν Φίλους, που έχει επίσης αμυντικό στυλ παιχνιδιού και κάμφθηκε με 3-1 σετ. Οι πρωταθλητές Γερμανίας βρίσκονται τώρα στη 2η θέση της βαθμολογίας. Έχουν 4 βαθμούς έναντι 6 της πρωτοπόρου Σααρμπρίκεν.

 

* Φωτό από τον αγώνα του διπλού στο Αζέν-Καπέλ λα Γκραντ, όπου οι Ρηνιώτης/Κωνσταντινόπουλος αναμετρήθηκαν με τους Λαγογιάννη/Ακίμ.

 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ