Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ξεκάθαρα φαβορί η εκκίνηση στην Α2 κατηγορία το προσεχές Σαββατοκύριακο

Tsiokas

TsiokasΜετά από 20 ημέρες επανέρχεται το προσεχές Σαββατοκύριακο η δράση στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου Fili Christina_2κάνουν αρχή οι διασυλλογικές διοργανώσεις της σεζόν με την Α2 κατηγορία και τα τοπικά πρωταθλήματα. Οι αγώνες της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας διεξάγονται συγκεντρωτικά στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ενώ σε τοπικό επίπεδο οι ομάδες παίζουν σε έδρες. Δυόμιση εβδομάδες πριν από την έναρξη της Α1 η σταθερά συναρπαστική, εδώ και χρόνια, Α2, γίνεται το …πρώτο πιάτο στα πολύ ενδιαφέροντα πρωταθλήματα εθνικής εμβέλειας, ενώ τη δική τους σημασία έχουν πάντα και οι κατηγορίες από τη Β’ Εθνική και κάτω. Αρνητικό το γεγονός ότι στην Α2 ανδρών οι ομάδες θα είναι εννέα (9), επειδή δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Ο. Αμφιθέας. Το σωματείο πέφτει αμέσως κατηγορία και για τον ίδιο λόγο είχε υποβιβαστεί αυτόματα και πέρσι όταν είχε δικαίωμα ν’ αγωνιστεί στην Α1. Κανονικά οκτώ (8) θα είναι, όπως κάθε χρόνο, οι ομάδες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των γυναικών. Και τα δύο πρωταθλήματα έχουν ξεκάθαρα φαβορί για την πρωτιά: Είναι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης στους άνδρες και οι Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες.

Το ξεκίνημα περιλαμβάνει από τρεις αγωνιστικές και στις δύο περιπτώσεις. Ο Ηρακλής απέκτησε τον πρώην διεθνή αθλητή Ντανιέλ Τσιόκα (φωτό αριστερά), ο οποίος το 2014 είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ολυμπιακό και παράλληλα κράτησε έμπειρους και πολύ αξιόλογους αθλητές (όπως τον Π. Πετρή και τον Σγουρομάλλη). Συνεπώς, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο και την απευθείας προαγωγή στην Α1.  

Για τις θέσεις 2-3, που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου, αναμένεται να γίνουν γερές «κόντρες» με πολλούς υποψήφιους. Ο Άρης Νικαίας, που πήρε τον Παναγιώτη Κούνουπα, μπορεί να επαναλάβει την περσινή είσοδο στη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ αντίστοιχες βλέψεις έχει ο Α.Ο. Ελληνικού με τους νεαρούς Ανδρέα Τσόπελα, Ξάνθο Παναγόπουλο και Γιάννη Πετρόπουλο. Στο Ελληνικό  ανήκει και ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Κορδούτης και το αν η ομάδα θα κοιτάξει για κάτι παραπάνω θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα θελήσει να ενεργοποιηθεί αγωνιστικά.

Από κει και πέρα εκτιμάται ότι θέση στα μπαράζ μπορούν να διεκδικήσουν οι Πόντιοι Μελισσίων με καινούργια πρόσωπα Μάριο Ελέζογλου και Νίκο Βλαχάκη, το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που πήρε τους νεαρούς Βασίλη Αντωνιάδη, Γιάννη Ράμμο, Κώστα Λυκοστράτη, αλλά χρειάζεται πολύ κάποια στιγμή και την επάνοδο από τραυματισμό του Μιχάλη Τσαχάκη, ενδεχομένως και η Ε.Α. Βόχας με Αλέξανδρο Μητρόπουλο στο ρόστερ.

Στην Α2 γυναικών οι νεοφώτιστες Σάρισες Φλώρινας προβάλλουν ως το ακλόνητο φαβορί για να πάρουν την πρωτιά και ν’ ανέβουν αμέσως ένα ακόμα σκαλοπάτι. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ενίσχυσή τους με την καταξιωμένη Χριστίνα Φίλη, σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών (φωτό δεξιά), η οποία θα κάνει πανίσχυρο δίδυμο με την εν ενεργεία διεθνή Φιλαρέτη Εξάρχου, που είναι από πέρσι στην ομάδα.

Ο Α.Ο. Άρης 2006 εμφανίζεται δυνατός με νεαρές διεθνείς αθλήτριες και τη φετινή προσθήκη της Ιωάννας Γερασιμάτου και από κει και πέρα αρκετές ακόμα ομάδες μπορούν θεωρητικά να κυνηγήσουν θέσεις των μπαράζ. Σίγουρα η Αθηνά Μαγκουφάνας, με ερωτηματικό πάντως, το κατά πόσο θα τη βοηθήσει η Φιλία Εμίρη, το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που ενισχύθηκε με τη Γεωργία Χατζάκη και τη Βασιλική Τζίμου, ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, ο οποίος έχει φέτος την πρώην διεθνή Μαρία Μοίρου, ίσως και οι Φοίνικες Πάτρας, που θα συνεργαστούν με την Αγγελική Εικοσπεντάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο εναρκτήριο διήμερο της Α2:

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Άρης Νικαίας-Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων

Ε.Α. Βόχας-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Σ. Αετοί Πόλης

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Γ.Σ. Ο Ηρακλής

Ρεπό έχει ο Α.Σ. Το Γυμνάσιο

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Σ. Αετοί Πόλης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Α.Ο. Ελληνικού

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων-Ε.Α. Βόχας

Α.Σ. Το Γυμνάσιο-Άρης Νικαίας

Ρεπό έχει ο Γ.Σ. Ο Ηρακλής

Την Κυριακή στις 10:00:

Ε.Α. Βόχας-Α.Σ. Το Γυμνάσιο

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Γ.Σ. Ο Ηρακλής-Α.Σ. Αετοί Πόλης

Ρεπό κάνει ο Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας

Στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Αθήνα Μαγκουφάνας 2004-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Ρουφ 80

Α.Ο. Άρης 2006-Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας

Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Το Σάββατο στις 16:00:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Σάρισες Φλώρινας-Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας

Ρουφ 80-Α.Ο. Άρης 2006

Αθήνα Μαγκουφάνας 2004-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Α.Ο. Άρης 2006-Αθήνα Μαγκουφάνας 2004

Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας-Ρουφ 80

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας

 

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ