Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασε 3-1 από την Πολωνία η εθνική νεανίδων, παίζει αύριο μία κατηγορία κόντρα στην Αυστρία!

Τέταρτη και τελευταία ευκαιρία της εθνικής νεανίδων αύριο στο Σβέσατ να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την άνοδο στην Α΄κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Η ελληνική ομάδα έχασε δύσκολα το βράδυ από την Πολωνία με 3-1 και οριστικά κρίνεται η τύχη της αύριο στις 12:00 όταν θα παίξει για τις θέσεις 15-16 με αντίπαλο την Αυστρία! Με νίκη μπαίνει στην «ελίτ», με ήττα μένει στη Β΄κατηγορία. Με πολλές δυνατές ομάδες απέναντί της ήταν προφανές ότι η είσοδος στη 16άδα δεν εξασφάλιζε τίποτα στην εθνική μας. Αυτό αποδείχτηκε στην πράξη, όμως τα κορίτσια έχουν άλλη μία ευκαιρία να κατακτήσουν αυτό που τους αξίζει με βάση τη συνολική της πορεία τους στη διοργάνωση. Στο μεταξύ, οι κορασίδες μετά την επιτυχία της ανόδου στην Α΄κατηγορία έχασαν το απόγευμα 3-0 από τη Σερβία για τις θέσεις 9-12 και αύριο διεκδικούν πλέον την 11η θέση στο πρωτάθλημα. Οι έφηβοι είχαν αρνητικό αποτέλεσμα στον αγώνα με τη Δανία και δυστυχώς έπαψαν πλέον να ελπίζουν σε άνοδο. Οι παίδες θα δώσουν τα τελευταία ματς κατάταξης για τις θέσεις 25-28.

ΜΕΤΡΗΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η εθνική νεανίδων είχε ελπίδες απέναντι στην Πολωνία, πάλεψε, όμως δεν απέφυγε την τρίτη ήττα της στη 16άδα και αύριο παίζει την κατηγορία με αντίπαλο την Αυστρία. Η οικοδέσποινα έχασε για τις θέσεις 13-16 από την Τσεχία με 3-1. Στο βραδινό παιχνίδι η Ελλάδα έπρεπε θεωρητικά να υλοποιήσει στο 100% το πλάνο της, αφού ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Παπασάβογλου τοποθέτησε για λόγους τακτικής τρίτη παίκτρια τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα και ήλπιζε να νικήσει στο μοναδικό της παιχνίδι και παράλληλα να επικρατήσει και στους δύο αγώνες της η πρώτη παίκτρια της ομάδας Κατερίνα Τόλιου. Πράγματι η αρχή ικανοποίησε τα ελληνικά σχέδια, καθώς η Τόλιου επιβλήθηκε της Κάζμαρεκ. Μετά τη φυσιολογική ήττα της άπειρης από τέτοια ματς Κωνσταντίνας Παρίδη από τη Βάμπικ αγωνίστηκε η Τσεκούρα και παρότι προηγήθηκε με 2-0 σετ δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό. Έχασε με 3-2 σετ και η Πολωνία έγινε ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Μάχη έγινε και στον τέταρτο αγώνα, μεταξύ της Τόλιου και της πρώτης αθλήτριας της Πολωνίας, η Βάμπικ επικράτησε με 3-2 σετ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Κατερίνα Τόλιου-Αγκνιέσκα Κάζμαρεκ 3-0 (11-7, 11-6, 11-5)

Κωνσταντίνα Παρίδη-Σάντρα Βάμπικ 0-3 (4-11, 5-11, 9-11)

Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα-Κίνγκα Γιαμπλόνσκα 2-3 (11-9, 11-8, 6-11, 9-11, 5-11)

Τόλιου-Βάμπικ 2-3 (10-12, 8-11, 11-9, 11-5, 8-11)

Στην πρώτη φάση του ομαδικού η Πολωνία κατέκτησε τη 2η θέση στο γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας με δύο νίκες και μία ήττα. Στο ταμπλό των «16» έχασε με 3-1 από την Ολλανδία και για τις θέσεις 9-16 με 3-2 από την Ιταλία.

Η εθνική κορασίδων κάμφθηκε μεν με 3-0 από τη Σερβία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Είναι μία από τις σπάνιες φορές που έρχεται τέτοιο σκορ με όλα τα επί μέρους παιχνίδια να κρίνονται στα πέντε σετ! Μετά την επίτευξη του μεγάλου στόχου τους οι διεθνείς μας αγωνίστηκαν χωρίς πίεση κόντρα σ’ ένα πολύ δυνατό συγκρότημα . Στην εναρκτήρια συνάντηση η Γεωργία Χατζηλυγερούδη κράτησε τα υψηλά στάνταρ στην απόδοσή της, ισοφάρισε δύο φορές τη Λουπουλέσκου και κάμφθηκε στο φινάλε με 11-8… Στον δεύτερο αγώνα η Φιλία Εμίρη έχασε τα δύο πρώτα σετ από τη Βέζνοβιτς με διαφορά τριών πόντων, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με ηρεμία στο παιχνίδι της επανέφερε την αριθμητική ισορροπία. Στο 5ο σετ η Σέρβα υπερίσχυσε στις κρίσιμες στιγμές και επικράτησε με 11-7. Στο διπλό οι Χατζηλυγερούδη/Εμίρη προηγήθηκαν με 2-1 σετ απέναντι στις Βέζνοβιτς/Άγκοστον, όμως έχασαν ξανά στις λεπτομέρειες και με 11-8 το τελευταίο σετ. Αύριο στις 14:00 η ομάδα του Γιάννη Κορδούτη ολοκληρώνει την υπέροχη πορεία της παίζοντας για τις θέσεις 11-12 με αντίπαλο την Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση του αγωνίσματος η Σερβία πήρε τη 2η θέση στο γκρουπ Α της 1ης κατηγορίας με δύο νίκες και μία ήττα. Στη 16άδα κάμφθηκε με 3-2 από την Ουγγαρία και για τις θέσεις 9-16 κατέβαλλε με 3-1 τη Λετονία. Σημαντικό λοιπόν, που οι κορασίδες έβγαλαν απαιτήσεις σε μία ακόμα αναμέτρηση με ικανότατη ομάδα της Α΄κατηγορίας, αφού το μεσημέρι είχαν νικήσει τη Σουηδία, που είχε κατακτήσει το Σάββατο τη 2η θέση στο γκρουπ D.

Για την εθνική νέων ήταν διπλό το κακό, διότι όχι μόνο έχασε από τη Δανία, αλλά το σκορ ήταν βαρύ και δεν αφήνει ελπίδες για πρωτιά στο γκρουπ L. Αυτή η φάση ολοκληρώνεται αύριο το πρωί με τον αγώνα Δανίας-Κύπρου, όμως ακόμα κι αν νικήσει η Μεγαλόνησος και γίνει τριπλή ισοβαθμία η Ελλάδα δεν μπορεί να ευνοηθεί με συντελεστή -1. Έχει νίκη 3-1 επί της Κύπρου και ήττα 3-0 από τους Σκανδιναβούς. Οι αθλητές του Χρήστου Βατσακλή έκαναν καλή προσπάθεια και στον απογευματινό πολύ κρίσιμο αγώνα τους, όμως δεν είχαν το κάτι παραπάνω στα πιο δύσκολα σημεία. Στο ξεκίνημα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος γνώρισε την ήττα από τον Ράσμουσεν με 3-1, ενώ στο δεύτερο ματς ο Γιάννης Παπαδάκης λύγισε με 3-2 σετ από τον Νίλσεν. Είχε απάντηση στο 0-2 σετ του αντιπάλου του, όμως κάμφθηκε με τρεις πόντους διαφορά στο ισορροπημένο 5ο σετ. Στον τρίτο αγώνα ο Ηλίας Μιχαηλίδης έχασε εύκολα το 1ο σετ από τον Στόμπρουπ. Στη συνέχεια βελτιώθηκε και τελικά ηττήθηκε με 3-1 και με το 4ο σετ να λήγεις την παράταση. Στην πρώτη φάση των αγώνων η Δανία πρώτευσε με τρεις νίκες στο γκρουπ Jτης 2ης κατηγορίας. Συνέχισε στα Play-Off Matches 2, όπου έχασε 3-1 από τη Ρωσία για να μείνει έξω από την πρώτη 16άδα και να βρεθεί σε νέο γκρουπ. Αν βγει 2η στο γκρουπ Lη Ελλάδα θα παίξει για τις θέσεις 21-24 κι αν μείνει τελευταία θα συνεχίσει για τις θέσεις 25-28.

Οι παίδες έμειναν 3οι τελικά στο γκρουπ L, καθώς εκεί τους οδήγησε η τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε μετά τη νίκη της Ελβετίας επί της Σλοβακίας με 3-2 το απόγευμα. Η εθνική μας είχε χάσει χτες 3-0 από τη Σλοβακία και νίκησε σήμερα 3-1 την Ελβετία, συνεπώς εμφάνισε 3 επί μέρους ματς υπέρ και 4 κατά. Η Σλοβακία με συντελεστή +2 (5 υπέρ-3 κατά) πήρε την 1η θέση και η Ελβετία με 4-5 κατετάγη 2η. Η Ελλάδα συνεχίζει αύριο για τις θέσεις 25-28 και στις 12:00 αντιμετωπίζει την Αγγλία.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ