Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος στην ιστορία για την εθνική ανδρών της Αυστρίας!

Austria gold

Austria goldΜε την Αυστρία να κατακτά το τρόπαιο στο ομαδικό ανδρών και να γράφει ιστορία ολοκληρώθηκε το βράδυ το πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Εκατερίνμπουργκ. Έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση λύγισε στον συγκλονιστικό τελικό τη Γερμανία με 3-2 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στα 57 χρόνια ζωής του θεσμού! Στα προημιτελικά είχε κάμψει με 3-2 το νούμερο 1 φαβορί και νικήτρια της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2014, Πορτογαλία και στον τελικό κατέβαλλε το νούμερο 2 και σταθερή πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 2007 έως το 2013! Η Γερμανία πάντως, πανηγύρισε χρυσό μετάλλιο και ήταν στο ομαδικό γυναικών. Το συγκρότημα της Ζίε Σοπ επιβλήθηκε στον τελικό 3-0 της Ρουμανίας και κράτησε τα σκήπτρα για τρίτη χρονιά στη σειρά. Στο Ευρωπαϊκό του 2013 μάλιστα, είχε επικρατήσει πάλι της Ρουμανίας στον τελικό με 3-1.

O τελικός των ανδρών κράτησε 4 ώρες και 20 λεπτά και ήταν σίγουρα ο πιο θεαματικός και συναρπαστικός των τελευταίων χρόνων. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που έκρυβε και το στοιχείο του απρόβλεπτου, αφού η Γερμανία των οκτώ σερί τελικών ήταν το φαβορί, έστω και χωρίς τον Τίμο Μπολ. Ο πρώτος αθλητής της Ευρώπης, ο Οβτσάροφ κατάφερε να νικήσει και τους δύο αγώνες του, όμως από την άλλη υπέστη δύο ήττες, στην αρχή και στο τέλος του ματς, ο Μπάουμ. Ο Φέγκερλ αποδείχτηκε και πάλι λίρα εκατό για την Αυστρία, καθώς διαμόρφωσε σήμερα το τελικό σκορ, το διαμόρφωσε και με την Πορτογαλία στην 8άδα, το διαμόρφωσε και με τη Ρωσία στα γκρουπ, επίσης στο πέμπτο επί μέρους ματς, για να δώσει την πρόκριση στα νοκ άουτ! Η Αυστρία έχει στον πάγκο τον Κινέζο Λι Κιαν Κιαν και αναπληρωματικούς τον Ντομινίκ Χάμπεσον και τον Τσεν Βεϊσίνγκ.  Την 3η θέση πήραν η Γαλλία και η Λευκορωσία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των ανδρών Αυστρία-Γερμανία 3-2:

Ρόμπερτ Γκάρντος-Πάτρικ Μπάουμ 3-2 (7-11, 8-11, 11-8, 11-7, 13-11)

Στέφαν Φέγκερλ-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 2-3 (12-10, 17-19, 7-11, 14-12, 10-12)

Ντάνιελ Χάμπεσον-Πάτρικ Φραντζίσκα 3-2 (11-9, 11-7, 10-12, 10-12, 11-5)

Γκάρντος-Οβτσάροφ 1-3 (11-8, 8-11, 8-11, 5-11)

Φέγκερλ-Μπάουμ 3-0 (11-9, 11-8, 11-6)

Στον τελικό του ομαδικού γυναικών η Γερμανία έφτασε στη νίκη πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενε. Μόλις 1,5 ώρα χρειάστηκε για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας, να πάρει τον τρίτο σερί τίτλο και να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ολλανδίας στη σύγχρονη εποχή του αθλήματος (2009, 2010, 2011). Οι Ρουμάνες δεν πήραν σετ στα δύο πρώτα επί μέρους ματς, κυνήγησαν ανατροπή από 0-2 σετ με την Ντοντεάν στο τρίτο παιχνίδι, όμως στην ουσία δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικές. Η Σαμπίνε Βίντερ και η Ιρέν Ιβάνκαν ήταν επίσης στην ομάδα της Γερμανίας. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Ρωσία και η Ουκρανία.   

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των γυναικών Γερμανία-Ρουμανία 3-0:

Γινγκ-Ζοτς 3-0 (12-10, 11-1, 11-1)

Σιαν Σιάονα-Σάμαρα 3-0 (12-10, 12-10, 11-5)

Πετρίσα Σόλγια-Ντανιέλα Ντοντεάν-Μοντέιρο 3-2 (11-8, 11-6, 8-11, 8-11, 11-9)

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζεται από αύριο με τα ατομικά αγωνίσματα και σήμερα έγιναν οι κληρώσεις για τα προκριματικά γκρουπ.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 28 προκριματικά γκρουπ και 32 θα είναι οι αθλητές, που θα συμπληρώσουν το ταμπλό. Ο Κώστας Παπαγεωργίου κληρώθηκε στο 28ο και θ’ αντιμετωπίσει τον Κροάτη Τόμισλαβ Κόλαρεκ (επικεφαλής), τον Ιταλό Αλεσάντρο Μπακιότσι, τον Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ και τον Αζέρο Νουρλάν Χασάνοφ. Ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος είναι στο 20ο γκρουπ με τον Σέρβο Ζολτ Πέτε (επικεφαλής), τον Τσέχο Πάβελ Σίρουσεκ και τον Ελβετό Λιονέλ Βέμπερ. Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό σε απλό και διπλό.

Στο απλό γυναικών έγιναν 20 γκρουπ. Η Κατερίνα Τόλιου βρέθηκε στο 1ο γκρουπ με την Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταραζ (επικεφαλής), την Ελβετίδα Ραχέλ Ασβάντεν και την Ιταλίδα Κιάρα Κολαντόνι.

Η Αγγελίνα Παπαδάκη είναι στο 14ο γκρουπ με την Κροάτισσα Λία Ράκοβατς (επικεφαλής), τη Ρωσίδα Εκατερίνα Γκούσεβα και τη Σουηδέζα Τζένιφερ Τζόνσον.  

Η Μαρία Χριστοφοράκη κληρώθηκε στο 18ο γκρουπ και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ (επικεφαλής), τη Σάρα ντε Νούτε από το Λουξεμβούργο, τη Σιμάι Κουλασέκεν από την Τουρκία και τη Λουσία Τρούκσοβα από τη Σλοβακία. Και από εδώ 32 αθλήτριες προχωρούν συνολικά για το κεντρικό ταμπλό.   

Στο διπλό ανδρών οι Κώστας Παπαγεωργίου/Κώστας Κωνσταντινόπουλος είναι στο 3ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσουν κατά σειρά τους Ντομινίκ Χάμπεσον/Ελίας Ράνεφουρ από την Αυστρία και τη Σουηδία αντίστοιχα, τους Σέρβους Μάρκο Γέφτοβιτς/Ζολτ Πέτε και τους Μολδαβούς Αντρέι Πουτούντικα/Ντένις Τέρνα.

Οι Κατερίνα Τόλιου/Μαρία Χριστοφοράκη θα συναντήσουν στο 4ο γκρουπ τις Τουρκάλες Μέρβε Μέγκε/Ταν Κούμπρα, τις Ιταλίδες Ντέμπορα Βιβαρέλι/Τζόρτζια Πικολίν και τις Ουγγαρέζες Ντόρα Μάνταραζ/Σάντρα Πέργκελ.

Η Αγγελίνα Παπαδάκη με τη Σέρβα Μόνικα Μόλναρ θα βρεθούν στο 1ο γκρουπ απέναντι στις Ρουμάνες Κριστίνα Χίριτσι/Καμέλια Ποστόακα, τις Λευκορωσίδες Κατσιάρινα Μπάραβοκ/Ντάρια Τριγκόλος και τις Σλοβάκες Έβα Γιούρκοβα/Λούσια Τρούκσοβα. Θα περάσουν συνολικά 16 ζευγάρια από τα γκρουπ για να συμπληρώσουν ταμπλό των «32».

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ