Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Μέτσοβο αγκάλιασε το άθλημα στο 4ο αναπτυξιακό τουρνουά του

Metsovo Pampaides

Metsovo PampaidesΤην αγάπη τους για την επιτραπέζια αντισφαίριση έδειξαν γι’ άλλη μια φορά το Μέτσοβο και η Ήπειρος. Στο 4οστη σειρά ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών αγκάλιασαν το άθλημα και το τίμησαν με κάθε κίνηση βοήθειας, προς την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που είχε την οργανωτική ευθύνη. Σε διήμερο γεμάτο δράση, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Μετσόβου, 168 παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε όμορφες συνθήκες και ο δήμος ως αρωγός στήριξε την προσπάθεια ενισχύοντας την εικόνα του αθλήματος στην περιοχή. Το αναπτυξιακό τουρνουά στην πανέμορφη κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων ήταν το 2οστη φετινή αγωνιστική περίοδο, συγκέντρωσε αθλητές κι αθλήτριες από 14 μέρη όλης της Ελλάδας και δικαίωσε τις προσδοκίες όλων. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης στους παμπαίδες και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.

Αγωνίστηκαν 115 αγόρια και 53 κορίτσια και καταγράφηκε μία απουσία. Παρόντα ήταν σωματεία από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη, τη Φλώρινα, τα Γιάννινα, την Κοζάνη, τα Χανιά, την Καρδίτσα, την Καβάλα, την Έδεσσα, την Κορινθία και φυσικά την Αθήνα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα κύλησε ομαλά στα 14 τραπέζια, διήρκησε περίπου 11 ώρες την πρώτη ημέρα και 8,5 τη δεύτερη κι έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να δώσουν πολλούς αγώνες. Η διοργάνωση πρόσφερε νερά, κρουασάν και μικρά αναμνηστικά μπρελόκ κι αυτή ήταν μία ακόμα κίνηση που ικανοποίησε αθλητές και συνοδούς. Το ζωηρό ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας μαρτυρούσαν επίσης, η πολύωρη παραμονή στους αγώνες του αντιδημάρχου Μετσόβου Απόστολου Μπιτούνη και του προέδρου του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων Βασίλη Λυσγάρα. Παρέστησαν ακόμα ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τρυγωνάς, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος και η ταμίας της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας Μελίνα Φωτιάδου.

Στους νέους ο Γιάννης Σγουρόπουλος χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στον τελικό για να φτάσει στη δεύτερη σερί πρωτιά στην κατηγορία. Εξαιρετικός απέναντί του ο επίσης διεθνής Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος προηγήθηκε με 2-0. Η συνέχεια άνηκε στον Σγουρόπουλο όμως, ο οποίος υπερίσχυσε και στις λεπτομέρειες του 4ουκαι του 5ουσετ (12-14, 3-11, 11-4, 11-9, 11-8).

Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά είχε τις πιθανότητες με το μέρος της και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό συνάντησε τη συμπαίκτριά της στον Τελαμώνα Σαλαμίνας Παναγιώτα Ανδριανού και τη νίκησε με 3-1 σετ (11-1, 10-12, 11-6, 11-8). Την 1ηθέση είχε κατακτήσει και στο όπεν του Πέρα.

Στους παίδες ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης πρόσθεσε κι άλλο κύπελλο στο ενεργητικό του ύστερα από την πρωτιά στο εναρκτήριο τουρνουά της σεζόν. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-0 σετ τον συμπαίκτη του στου Ζωγράφου Γιάννη Δαμιανή (11-8, 11-9, 12-10).

Στις κορασίδες αναμετρήθηκαν ξανά στον τελικό η Έλλη Φίσερ με την Ιωάννα Γερασιμάτου, αμφότερες του Α.Ο. Άρης 2006. Σε αντίθεση με τον αγώνα στο Βυζαντινό, τώρα επικράτησε η Φίσερ με 3-1 και όλα τα σετ να λήγουν στο όριο (9-11, 11-9, 11-9, 11-9). Στα πέντε σετ εξάλλου, κρίθηκε ο «μικρός» τελικός με τη Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου να επικρατεί της Βασιλικής Ηλιοπούλου.

Στους παμπαίδες ήρθε τίτλος για σωματείο της περιφέρειας. Ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης από τους Φοίνικες Πάτρας έκαμψε στον τελικό με 3-1 σετ τον νικητή του τουρνουά του Α.Σ. Πέρα, Σωκράτη Γιαννούτσο (11-8, 8-11, 12-10, 11-5).

Στις παγκορασίδες η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πήρε και το δεύτερο χρυσό φέτος παίζοντας ως νούμερο 1 φαβορί. Στον τελικό κατέβαλλε τη Δήμητρα Πετσίβα με 3-0 σετ (12-10 12-10, 11-6). Πολύ ενδιαφέρων ήταν ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 όπου η Χανιώτισσα Ζωή Αγγελίδου νίκησε 3-2 σετ τη Χρυσή Φωτιάδου.

Τις απονομές έκαναν ο δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας στις παγκορασίδες, ο Απόστολος Μπιτούνης στους παμπαίδες, ο ταμίας του Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων Νίκος Χριστοδούλου στις κορασίδες, το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος του Γ.Α.Ο. Πειραιά Σαράντης Γιαννούτσος στους παίδες, ο Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες και ο Χρήστος Τρυγωνάς στους εφήβους.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Πρόοδος Ραφήνας)

3. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Στράτος Δαμιανής (Άρης Βούλας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελάμων)

3. Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Α.Κ. Ζωγράφου)

4. Γεράσιμος Πτερής (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006 )

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

4. Βασιλική Ηλιοπούλου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Φοίνικες Πάτρας)

2. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Χρήστος Ντασταμάνης (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

4. Ιωσήφ Ελσαμί (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Πάτρας)

3. Ζωή Αγγελίδου (Ο.Α. Χανίων)

4. Χρυσή Φωτιάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ