Παρούσα η επιτραπέζια αντισφαίριση στην παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Larisa Sxolikos_2Πήρε φυσικά και η επιτραπέζια αντισφαίριση το δικό της χρόνο και χώρο στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, τη Ilion Sxolikos_Athlitismos_2Δευτέρα. Από τις προσκλήσεις σχολείων για να παρουσιαστούν στους μαθητές ολυμπιακά αθλήματα, δεν θα μπορούσε να λείψει ένα σταθερά δημοφιλές σπορ στις μικρές ηλικίες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είχε ενημέρωση για τρεις από αυτές τις εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα στη Λάρισα, την Αθήνα και την Πάτρα.

Ο σύλλογός επιτραπέζιας αντισφαίρισης Δύναμη ΑΣ Λάρισας κατ αρχάς, ανταποκρίθηκε με χαρά σε δύο προσκλήσεις για επίδειξη του αθλήματος. Τις δέχτηκε από τον διευθυντή Μολόχα Βασίλη για το 17ο Δημοτικό σχολείο της πόλης και από τη γυμνάστρια Ανδρομάχη Τσιάτσιου για το γενικό λύκειο Αγιάς. Ο προπονητής του σωματείου Στέφανος Αμπελακιώτης και η αθλήτρια Ολυμπία Μαλαχτάρη παρουσίασαν στα παιδιά, αλλά και στους καθηγητές, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το όμορφο ολυμπιακό άθλημα. Οι μαθητές έδειξαν ενθουσιασμό από τις γρήγορες αλλαγές χτυπημάτων και εντυπωσιάστηκαν από την ταχύτητα της μικρής μπάλας.

Larisa Imera_Sxolikou_Athlitismou_2Το πρόγραμμα περιείχε ιστορία του αθλήματος, θεωρία και κάποια στοιχεία, αλλά τα πιο ελκυστικά σημεία για τα παιδιά ήταν το παιχνίδι Larisa Imera_Sxolikou_Athlitismou_1μεταξύ τους, όπως και οι ασκήσεις ακριβείας, που εκτέλεσαν οι αθλητές. Ιδίως στο γενικό λύκειο Αγιάς όπου και είναι μαθήτρια η Μαλαχτάρη, οι συμμαθητές της ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα αρκετές φορές βλέποντάς τη ν' αναδεικνύει την υψηλή τεχνική της στο άθλημα.

Ilion Sxolikos_Athlitismos_1Ανάλογη εκδήλωση έγινε στο Ίλιον και συγκεκριμένα στο 12ο δημοτικό σχολείο, το οποίο ήθελε να γνωρίσει την επιτραπέζια αντισφαίριση στα παιδιά και απευθύνθηκε στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Η ομοσπονδία πρότεινε στον προπονητή Αντώνη Αλεξανδρόπουλο να ζήσει αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και ο τελευταίος δέχτηκε πρόθυμα. Πήρε μάλιστα, στο σχολείο τον γιο του και επίλεκτο νεαρό αθλητή Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο και για περίπου 1,5 ώρα έφτιαξαν ένα πρόγραμμα, που ενθουσίασε τους πολυάριθμους μαθητές. Πατέρας και γιος έπαιξαν μαζί κι έδωσαν πληροφορίες για το άθλημα, ενώ ο προπονητής από τα σωματεία πινγκ πονγκ της Αγίας Βαρβάρας πήρε παιδιά στο τραπέζι και τους έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι χάρηκαν πολύ με την παρουσία των εκπροσώπων του αθλήματος και ευχαρίστησαν την ομοσπονδία για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του σχολείου.

Patra Imera_sxolikou_athlitismouH ξεχωριστή ημέρα γιορτάστηκε με πινγκ πονγκ και στην Πάτρα. Μαθητές του 55ου Δημοτικού Σχολείου της αχαϊκής πρωτεύουσας επισκέφτηκαν την αίθουσα του αθλήματος στο ΠΕΑΚ Τόφαλος, όπου εδρεύει η Π.Α.Λ.Φοίνικες Πάτρας και απόλαυσαν τη γνωριμία με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο προπονητής του σωματείου και πρώην αθλητής Δημήτρης Ντεμίρης έδωσε πολλές πληροφορίες για το άθλημα, έδειξε βασικά χτυπήματα παίζοντας μαζί με τα παιδιά και φυσικά στο τέλος τούς έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν όλα μία μεγαλη παρέα για να παίξουν και να διασκεδάσουν με τη μικρή ρακέτα. Το σχολείο είχε κανονίσει την επίσκεψη στο κλειστό γυμναστήριο για την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού και τα περίπου 300 παιδιά “απλώθηκαν” σε ξεχωριστούς χώρους ώστε να έχουν επαφή με διάφορα αθλήματα.

 

* Έξι από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, που έστειλαν στην ομοσπονδία, οι υπεύθυνοι προπονητές των συγκεκριμένων εκδηλώσεων στα σχολεία. Από το Ίλιον είναι η δεξιά πάνω φωτογραφία και η πέμπτη στη σειρά. Η τελευταία είναι από την Πάτρα. Οι υπόλοιπες είναι από τα events στη Λάρισα.

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped