Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ευρωπαϊκό τριήμερο με Χ.Α.Ν.Θ. στο E.T.T.U. Cup και Γκιώνη, Κρεάνγκα στο Τσάμπιονς Λιγκ

XANTH 2015-2016

XANTH 2015-2016Δεν είναι μόνο η έναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 εθνικής κατηγορίας, που θα τραβήξει την προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτές τις ημέρες. Υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον και για τη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα συλλόγων διότι αυτή περιλαμβάνει μία ελληνική ομάδα, καθώς και τους δύο κορυφαίους πρεσβευτές της χώρας στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος. Η γυναικεία ομάδα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης κατ΄αρχάς, μεταβαίνει αύριο στην Κωνσταντινούπολη όπου θ’ αγωνιστεί για το γκρουπ C στη 2η φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Το ιστορικό σωματείο επανεμφανίζεται στην Ευρώπη ύστερα από δύο χρόνια και είναι και φέτος το μοναδικό, που εκπροσωπεί την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Το Σάββατο θα δώσει δύο αγώνες, την Κυριακή έναν και με νέα σύνθεση θα κυνηγήσει τις πιθανότητές του για την πρόκριση. Αύριο εξάλλου, η γερμανική Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη και η γαλλική Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα αγωνίζονται για τη 2η ημέρα των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπορούσια αντιμετωπίζει στη Γαλλία τη Σαρτρ για το γκρουπ D, ενώ η Ενεμπόν συναντά στην Πολωνία την Ολύμπια Γκρούντιαζ για το γκρουπ Β. Και οι δύο αναμετρήσεις για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο από το Laola1.tv (στις 20:00 και στις 18:00 αντίστοιχα).

Η Χ.Α.Ν.Θ. (που ακριβώς λόγω Ευρώπης άρχισε νωρίτερα τα παιχνίδια της στην Α1) είχε πάρει μέρος και την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 στο δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Μάλιστα είχε πάρει την πρόκριση στον 2ο γύρο και αργότερα είχε παλέψει για να προχωρήσει και στον 3ο! Φέτος ο θεσμός αρχίζει από το δεύτερο στάδιο επειδή είναι μικρή η συμμετοχή και στην κλήρωση, που είχε γίνει τον Ιούλιο στην Μπρατισλάβα, η ομάδα της συμπρωτεύουσας βρήκε μπροστά της την ιταλική Νορμπέλο, την τουρκική Ίστανμπουλ BBSK και την ισπανική Μπαλαγκουέρ-Βιγιάρ. Τα γκρουπ είναι συνολικά 4. Οι ομάδες θα παίξουν με το σύστημα ένας προς όλους και αυτές, που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις στο κάθε γκρουπ, θα προκριθούν στον 3ο γύρο. Με τις αθλήτριες Ρόζα Χοβσεπιάν, Ελένη Γεωργιάδου, Χριστιάνα Κανάρη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη και επικεφαλής τον προπονητή Δημήτρη Καραΐσκο η αποστολή αναχωρεί αύριο το πρωί για την Κωνσταντινούπολη και θα ολοκληρώσει εκεί την προετοιμασία της. Η Χ.Α.Ν.Θ. κάνει πρεμιέρα το μεσημέρι του Σαββάτου απέναντι στη γηπεδούχο Ίστανμπουλ BBSK. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα κοντράρειτην ιταλική Νορμπέλο, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πέρσι η Αγγελίνα Παπαδάκη και θα κλείσει τους αγώνες της το πρωί της Κυριακής απέναντι στη Μπαλαγκουέρ-Βιγιάρ. “Έχουμε κληρωθεί σε όμιλο με πολύ ισχυρές ομάδες και όλες με ιδιαίτερα ενισχυμένο ρόστερ. Η αλήθεια όμως, είναι ότι έχουμε προετοιμαστεί αρκετά και σε αγωνιστικό και σε ψυχολογικό επίπεδο για τους συγκεκριμένους αγώνες.Και οι τέσσερις αθλήτριές μας έχουν εμπειρία απο ευρωπαϊκούς αγώνες, καθώς όλες έχουν αγωνιστεί πολλές φορές στο εξωτερικό και σε συλλογικό επίπεδο και με την εθνική ομάδα.Θα είναι τεράστιο κέρδος η συμμετοχή μας σε αυτό το ευρωπαϊκό κύπελλο και το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες μάς αναλογούν για πρόκριση στην επόμενη φάση”, δήλωσε ο Δημήτρης Καραΐσκος, που φέτος έχει αρκετά αλλαγμένη τη σύνθεση της ομάδας. Στη Χ.Α.Ν.Θ. μετακινήθηκαν από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας η Χατζηλυγερούδη και η Κανάρη, ενώ γύρισε μετά από έναν χρόνο η Γεωργιάδου. Η τελευταία και η Χοβσεπιάν είχαν πάρει μέρος και στην προπέρσινη ευρωπαϊκή περιπέτεια.

ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ Ο.Ε.Α. ΕΔΕΣΣΑΣ

XANTH-EdessaΣτο μεταξύ, τυπικά η έναρξη της Α1 των γυναικών έγινε την περασμένη Κυριακή, αφού η Χ.Α.Ν.Θ. έπρεπε να παίξει σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Διεξήχθη στην Έδεσσα ο πρώτος αγώνας με τον τοπικό Όμιλο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και η Χ.Α.Ν.Θ. δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 4-0. Γεωργιάδου, Χοβσεπιάν, Χατζηλυγερούδη πέτυχαν από μία νίκη στο απλό και άλλη μία η Χατζηλυγερούδη με την Κανάρη στο διπλό. Την ερχόμενη Πέμπτη, 15 του μήνα, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο παιχνίδι για τον 2ο γύρο. Γενικά αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι δύο πρώτες αγωνιστικές στην Α1 γυναικών θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο, που ακολουθείται για τις δύο ομάδες της Βόρειας Ελλάδας, δηλαδή θα παίξουν δύο φορές τα ίδια ζευγάρια.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ τώρα, οι τοπ αθλητές της ηπείρου επανέρχονται σε αγώνες διασυλλογικού επιπέδου λίγες ημέρες μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ. Η Μπορούσια του Γκιώνη είναι πρώτο φαβορί στο γκρουπ D και μετά τη νίκη με 3-1 επί της πολωνικής Μπογκόρια τον Αύγουστο, θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της. Η Σαρτρ είναι η ομάδα, την οποία απέκλεισε την περασμένη σεζόν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην 1η αγωνιστική το γαλλικό κλαμπ (στο οποίο αγωνιζόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο Γιάννης Βλοτινός) είχε νικήσει στην έδρα του 3-1 τη Στεν Οστρόφ από την Τσεχία. Ο Γκιώνης έφυγε το πρωί από την Αθήνα και θα παραμείνει στο εξωτερικό μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Χάλμσταντ (16-18/10), καθώς έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και στη Γερμανία με την ομάδα του Ντίσελντορφ.

Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα δίνει εκτός έδρας και το δεύτερο παιχνίδι της στο γκρουπ Β. Είναι κρίσιμο κιόλας, αφού στην πρεμιέρα είχε χάσει 3-1 στη Ρωσία από την επικεφαλής του γκρουπ, τη UMMC. Αναμετριέται με την Ολύμπια Γκρούντιαζ και για να κρατήσει ακέραιες τις ελπίδες για τη 2η έστω προνομιούχο θέση θέλει απαραιτήτως τη νίκη. Οι Πολωνοί στην πρεμιέρα των γκρουπ είχαν γνωρίσει την ήττα από τη Νιντερόστεριχ στην Αυστρία με 3-1. Η Ενεμπόν έχει και αγώνα για τη γαλλική λίγκα την ερχόμενη Τρίτη. Να σημειωθεί τέλος, ότι και σε αυτή την αγωνιστική το laola1.tv πρόκεται να καλύψει και τα οκτώ ματς του προγράμματος του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

* Φωτό 1: Η ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ., που εξορμά στην Κωνσταντινούπολη για το E.T.T.U. Cup. Από δεξιά Χοβσεπιάν, Γεωργιάδου, Χατζηλυγερούδη, Κανάρη, με τον προπονητή τους Δ. Καραΐσκο.

* Φωτό 2: Οι ομάδες της Χ.Α.Ν.Θ. και του Ο.Ε.Α. Έδεσσας σε αναμνηστικό στιγμιότυπο από τον μεταξύ τους αγώνα στην πρεμιέρα της φετινής Α1. Από αριστερά οι αθλήτριες του σωματείου της Έδεσσας Μαρκοζάνη, Μαλαματά και Μπέλλου ανάμεσα στις Κανάρη, Χατζηλυγερούδη, Γεωργιάδου και Χοβσεπιάν. Στις δύο άκρες οι προπονητές Δ. Καραΐσκος και Τ. Αναστασιάδης.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ