Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην εκκίνηση τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας

Yangou

YangouΗ σημαντικότερη διοργάνωση σε διασυλλογικό επίπεδο, τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, βρίσκονται στην αφετηρία. Η 24η σερί χρονιά από την έναρξη του θεσμού αρχίζει αυτό το διήμερο, 10 και 11 Οκτωβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και δημιουργεί στους φίλους του αθλήματος την προσδοκία για αγώνες γεμάτους πλούσιο θέαμα και συναγωνισμό. Υπάρχουν άλλωστε, τέτοιες προϋποθέσεις και φέτος κι ας μη βελτιώνονται για κανέναν τα οικονομικά δεδομένα: Κάνουν την εμφάνισή τους δυνατά ονόματα από την Πορτογαλία και τη Σερβία, αξιόλογοι Κύπριοι αθλητές τιμούν ξανά, έπειτα από χρόνια, τα πρωταθλήματα, έχουν γίνει ενδιαφέρουσες μετακινήσεις Ελλήνων πρωταθλητών, ενώ είναι ανοιχτά τα προγνωστικά για τον τίτλο, όπως και τις θέσεις των μπαράζ για την παραμονή ή του υποβιβασμού. Στους άνδρες θα πάρουν μέρος 9 ομάδες κι αυτό είναι το πραγματικά αρνητικό, αφού έμεινε εκτός λόγω μη έγκαιρης συμμετοχής ο Παναθηναϊκός, η άλλοτε πρωταθλήτρια ομάδα, που σαφώς με την παρουσία της θα προσέδιδε άλλο πρεστίζ στη διοργάνωση. Στις γυναίκες, όπου τυπικά έγινε η αρχή την περασμένη Κυριακή με τον αγώνα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και του Ο.Ε.Α. Έδεσσας, θα μετάσχουν και φέτος 8 ομάδες. Συνολικά στην ιστορία των πρωταθλημάτων πανελλήνιας εμβέλειας τα φετινά θα είναι τα υπ’ αριθμόν 76 στους άνδρες και 68 στις γυναίκες.

Στην Α1 των ανδρών θα διεξαχθούν στην ομοσπονδιακή αίθουσα οι πρώτες τρεις αγωνιστικές. Ως διεκδικητές του τίτλου παρουσιάζονται ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών, ο Ολυμπιακός και ο Α.Ο. Ταταύλα. Στο πρώτο Σαββατοκύριακο απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο θα συγκεντρώσουν μεγάλο μέρος της προσοχής τα παιχνίδια του Ίφιτου Πατρών με τον Ολυμπιακό και το Πέρα, τις παραδοσιακές δυνάμεις, με τις οποίες κατάφερε να παλέψει πέρσι για την πρωτιά και τελικά τερμάτισε πίσω τους, στην 3η θέση. Το στοιχείο, που κρατά ψηλά το ενδιαφέρον είναι η παρουσία του Μάριου Γιάνγκου (φωτό) στον Ίφιτο. Ο κορυφαίος εκπρόσωπος του κυπριακού πινγκ πονγκ επανεμφανίζεται στην ελληνική Α1 ύστερα από τη σεζόν 2008-2009, όπου έζησε μεγάλες διακρίσεις με τον Α.Ο. Ταταύλα κι ο κόσμος περιμένει να δει πόσο καλά θα τα πάει απέναντι στους καλύτερους αθλητές του πρωταθλητή Πέρα και του δευτεραθλητή Ολυμπιακού. Ο επίσης διεθνής συμπατριώτης του Χαράλαμπος Χρίστου είναι στο δυναμικό του Ίφιτου. Για τον Ολυμπιακό εξάλλου, να σημειωθεί ότι με βάση το πρόγραμμα αυτού του Σαββατοκύριακου δεν έκριναν απαραίτητο να καλέσουν και δεν θα έχουν κοντά τους τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες, τον αθλητή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014.

Στην Α1 των γυναικών θα γίνουν δύο αγωνιστικές και η ιδιαιτερότητα είναι ότι θα παίξουν από δύο φορές τα ίδια ζευγάρια για τον 1ο και τον 2ο γύρο! Ένα ωράριο θα γίνει το Σάββατο κι άλλο ένα την Κυριακή με ανάποδη σειρά για τις ομάδες. Κανονίστηκε έτσι από την αρχή το πρόγραμμα των δύο σωματείων της Βόρειας Ελλάδας επειδή η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης έχει αύριο και μεθαύριο αγωνιστική δραστηριότητα στο Κύπελλο Ευρωπαϊκης Ένωσης (E.T.T.U. Cup) και ο ίδιος τρόπος ακολουθείται από το πρώτο διήμερο και για τις ομάδες της Αττικής. Η είδηση είναι αναμφίβολα η έλευση της Μόνικα Μόλναρ για το ντεμπούτο της στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Σέρβα διεθνής θα ενισχύσει φέτος τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο κόσμος ελπίζει σε γερές αναμετρήσεις, γεμάτες συγκινήσεις, με τον (επίσης αλλαγμένο) Ολυμπιακό. Τη φανέλα του Α.Ο. Ταταύλα θα φορέσει ξανά ύστερα από χρόνια η Κύπρια διεθνής Λουίζα Κουρέα. Οι πρώτοι αγώνες δεν περιλαμβάνουν ντέρμπι, πάντως έχει σημασία να δούμε το πόσο δυνατά θ’ αρχίσουν Ολυμπιακός και Δ.Α.Ο.Τ., αλλά και το πώς θα παρουσιαστεί ο αποδυναμωμένος πρωταθλητής Α.Σ. Πέρα από τη στιγμή, που δεν θα έχει τελικά στο ρόστερ τη Λάουρα Νικουλάε, που επέλεξε την προπονητική ιδιότητα. Στα αξιοσημείωτα και η επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία του Τελαμώνα Σαλαμίνας, ο οποίος πριν από την καθιέρωση της Α1, είχε γράψει ιστορία στο πρωτάθλημα των γυναικών με 6 τίτλους από το 1984 έως το 1992!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Ο. Πεύκης

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας

Α.Ο. Ταταύλα-Ο.Α. Χανίων

Ρεπό ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Σ. Πρόοδος-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Ολυμπιακός

Ρεπό ο Ο.Α. Χανίων

Την Κυριακή στις 10:00:

Άρης Βούλας-Φιλία Ορεστιάδας

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Πεύκης

Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Πρόοδος

Ρεπό ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός

Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Ο.Σ. Τελαμών-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Την Κυριακή στις 10:00:

Ολυμπιακός-Α.Ο. Ταταύλα

Δ.Α.Ο. Ταύρου Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο.Σ. Τελαμών

* Την περασμένη Κυριακή Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 0-4 και την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει το αντίστοιχο παιχνίδι του 2ου γύρου.

 

Όλοι οι πρωταθλητές στα χρονικά της Α1 εθνικής κατηγορίας

ΠΕΡΙΟ∆ΟΣ          ΑΝ∆ΡΕΣ              ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1992-1993 Α.Κ. Ζωγράφου            Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας

1993-1994 Α.Κ. Ζωγράφου            Α.Ο. Νέου Φαλήρου

1994-1995 Α.Κ. Ζωγράφου            Α.Κ. Ζωγράφου

1995-1996 Α.Κ. Ζωγράφου             Α.Κ. Ζωγράφου

1996-1997 Α.Σ. Πέρα Αθηνών         Α.Κ. Ζωγράφου

1997-1998 Α.Σ. Πέρα Αθηνών         Α.Κ. Ζωγράφου

1998-1999 Α.Σ. Πέρα Αθηνών         Α.Κ. Ζωγράφου

1999-2000 Α.Σ. Πέρα Αθηνών          Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.

2000-2001 Α.Σ. Πέρα Αθηνών          Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.

2001-2002 Αριστοτέλειο Θεσ/νίκης    Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.

2002-2003 Α.Σ. Πέρα Αθηνών           Α.Σ. Π.Κ.∆. Ταύρου

2003-2004 Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.         Α.Σ. Πέρα Αθηνών

2004-2005 Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.         Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.

2005-2006 Α.Σ. Πέρα Αθηνών           Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.

2006-2007 Α.Σ. Πέρα Αθηνών            Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.

2007-2008 Α.Σ. Πέρα Αθηνών            Α.Σ. Πέρα Αθηνών

2008-2009 Α.Σ. Πέρα Αθηνών           Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.

2009-2010 Α.Σ. Πέρα Αθηνών           Α.Σ. Πέρα Αθηνών

2010-2011 Α.Ο. Ταταύλα                    Π.Κ.∆. Ταύρου

2011-2012 Α.Σ. Πέρα Αθηνών            ∆.Α.Ο. Ταύρου

2012-2013 Α.Σ. Πέρα Αθηνών           Α.Σ. Πέρα Αθηνών

2013-2014 Ολυµπιακός Σ.Φ.Π.        Α.Σ. Πέρα Αθηνών

2014-2015 Α.Σ. Πέρα Αθηνών          Α.Σ. Πέρα Αθηνών

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ