Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εντυπωσιακός Σγουρόπουλος στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Τοπ 10

Buzaou Sgouros_me_Papageo

Buzaou Sgouros_me_PapageoΤον πολύ σημαντικό απολογισμό των 5 βαθμών με δύο σπουδαίες νίκες εμφάνισε ο Γιάννης Σγουρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Τοπ 10 των παίδων. Ο 15άχρονος πρωταθλητής έκανε υπέροχο ξεκίνημα στο Μπουζάου πανηγυρίζοντας τη νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές και κάμφθηκε μόνο το απόγευμα από τον πολύ δυνατό Κριστιάν Πλετέα, σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων. Είναι το νούμερο 9 του τουρνουά κι έβγαλε πετυχημένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, καθώς αντιμετώπισε κατά σειρά τα φαβορί νούμερο 4, 2 και 1 των αγώνων! Πριν γνωρίσει την ήττα, είχε ξεπεράσει με εξαιρετικές εμφανίσεις τα εμπόδια του Λιθουανού Στανκεβίτσιους και του Γάλλο Μπερτρά. Μετά τις τρεις αγωνιστικές βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχει κερδίσει σε ουσία και εντυπώσεις και δείχνει ικανός να φτάσει σε πολύ υψηλή θέση. Είναι πίσω από τον αήττητο Πλετέα κα ισοβαθμεί με τον Ρώσο Ντβοϊνίκοφ, τον Γάλλο Μπερτρά, τον Σουηδό Μόρεγκαρντ και τον Λιθουανό Στανκεβίτσιους.  

Από το εναρκτήριο παιχνίδι του κιόλας ο Σγουρόπουλος έδειξε αγωνιστική ετοιμότητα, δυνατή ψυχολογία και καθαρό μυαλό, στοιχεία που φανερώνουν ότι ήδη έχει αποτέλεσμα και η έκτακτη συνεργασία του με τον Κώστα Παπαγεωργίου. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ανδρών μάλιστα, που έχει διπλό ρόλο στη Ρουμανία με κοουτσάρισμα και σπάρινγκ στην προπόνηση, σχολίασε μετά τον πρώτο αγώνα ότι «ο Γιάννης ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και ακόμα και στις δυο-τρεις φορές, που ρίσκαρε λίγο ο αντίπαλος και τον έφτασε στο σκορ, δεν πτοήθηκε, παρέμεινε ψύχραιμος και συγκεντρωμένος». Ο Σγουρόπουλος είχε αντιμετωπίσει τον Στανκεβίτσιους και τον περασμένο Ιούλιο, στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων και τον είχε νικήσει με 3-2. Ήταν και συμπαίκτες στο διπλό, συνεπώς είναι από τους αθλητές που γνωρίζει καλά. Αυτό φάνηκε και στην διάρκεια του ματς κι έφτασε στην πολύτιμη νίκη με σκορ 4-1 (11-5, 7-11, 11-9, 11-8, 11-5).

Λίγες ώρες μετά αναμετρήθηκε με το 2ο φαβορί του Τοπ 10, τον Ιρβίν Μπερτρά. Εκεί προκάλεσε μεγάλη αίσθηση όχι μόνο με τη νίκη, αλλά και με την εντυπωσιακή ανατροπή, που χρειάστηκε να κάνει. Έχασε με διαφορά τα δύο πρώτα σετ και φάνηκε να του …φεύγει το παιχνίδι, όμως έκανε φοβερό comebackκαι πανηγύρισε τη νίκη με 4-2! Πολύ κρίσιμο και το 4ο σετ, όπου ισοφάρισε από 6-10, μετά έσωσε δύο ακόμα σετ μπολ και τελικά επικράτησε 14-12 στην παράταση κι έκανε το 2-2! Αυτή η εξέλιξη τον τόνωσε ψυχολογικά και παράλληλα πέρασε το άγχος στον Γάλλο. Ο αθλητής του Ολυμπιακού έκανε πάλι πολύ καλές επιλογές στα αποφασιστικά σημεία και με σταθερά καλό ρυθμό έφτασε στη σπουδαία νίκη (5-11, 5-11, 11-8, 14-12, 11-8, 11-9)! Να σημειωθεί ότι από τον Μπερτά είχε χάσει με 3-0 σετ το καλοκαίρι στον νοκ άουτ αγώνα του ομαδικού για την είσοδο στην 8άδα.

«Στα δύο πρώτα σετ, αλλά και μέχρι τα μισά του 3ου, ο Γάλλος είχε την απόλυτη πρωτοβουλία στο παιχνίδι, κυρίως λόγω του σερβίς του, που δυσκόλευε πολύ τον Γιάννη. Εκεί κάπου άρχισε να καλυτερεύει την υποδοχή του και άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι. Το 4ο σετ ήταν το κλειδί στον αγώνα αφού ο Γάλλος παίζοντας πολύ καλά προηγήθηκε 10-6, αλλά με πολύ σωστή τακτική και καταπληκτικά χτυπήματα κατάφερε ο Γιάννης να “κλέψει” το σετ και μαζί να πάρει και τα ηνία του αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παπαγεωργίου γι’ αυτό το ματς, για το οποίο δεν υπήρχε τηλεοπτική εικόνα. Επίσης, για τα θετικά αποτελέσματα του Σγουρόπουλου έγραψε και η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) σημειώνοντας ότι «είναι ο παίκτης που δημιούργησε τη μεγαλύτερη έκπληξη». Δημοσίευσε και φωτογραφία, όπου δέχεται τις οδηγίες από τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, ενώ ο τελευταίος εξήγησε στην E.T.T.U. πώς ήρθε η ανατροπή.  

Το απόγευμα, στην 3η αγωνιστική, ο Σγουρόπουλος πάλεψε για το καλύτερο κι απέναντι στον πολύ δυνατό Κριστιάν Πλετέα, αλλά κάμφθηκε με 4-1. Στο πολύ θεαματικό παιχνίδι που μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ, ο Ρουμάνος είχε την τελευταία μπαλιά. Σε αγώνα με πολύ δυνατά χτυπήματα ήταν πιο σταθερός και υποχρέωσε τον Έλληνα πρωταθλητή να πάρει αρκετά ρίσκο, τα οποία δεν του βγήκαν. Ο Πλετέα προηγήθηκε με 3-0 σετ, ο Σγουρόπουλος μείωσε παίρνοντας με διαφορά το 4ο σετ κι έχασε στις λεπτομέρειες το 5ο. Στο 9-9 ο Πλετέα σέρβιρε με το backhand, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων δεν έδωσε καλή πρώτη μπαλιά και δέχτηκε τους δύο τελευταίους πόντους. Η εξέλιξη 8-11, 7-11, 6-11, 11-4 και 9-11.

Οι αυριανοί αγώνες του Έλληνα αθλητή:

10:00  Σγουρόπουλος-Λορκά (Γαλλία), τραπέζι 1

14:00  Σγουρόπουλος-Μούτι (Ιταλία), τραπέζι 2

17:20  Σγουρόπουλος-Μόρεγκαρντ (Σουηδία), τραπέζι 5

Οι δύο πρώτοι αγώνες του θα μεταδοθούν ζωντανά στο ίντερνετ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας:

1η αγωνιστική:

Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία)-Ράρες Σίπος (Ρουμανία)         4-1

Ιρβίν Μπερτρά (Γαλλία)-Νταμιέν Λορκά (Γαλλία)              4-2

Τρουλς Μόρεγκαρντ (Σουηδία)-Ματέο Μούτι (Ιταλία)        4-1

Κριστιάν Τσιρίτα (Μολδαβία)-Άρτεμ Ντβοϊνίκοφ (Ρωσία)     1-4

2η αγωνιστική:

Πλετέα-Λορκά                    4-1

Στανκεβίτσιους-Μούτι           4-2

Μόρεγκαρντ-Ντβοϊνίκοφ       2-4

Τσιρίτα-Σίπος                     4-2

3η αγωνιστική:

Μπερτρά-Μούτι                   4-2

Λορκά-Σίπος                      2-4

Στανκεβίτσιους-Ντβοϊνίκοφ   4-1

Μόρεγκαρντ-Τσιρίτα            4-3

 

* Ο Γιάννης Σγουρόπουλος δέχεται τις οδηγίες του Κώστα Παπαγεωργίου στο ξεκίνημα των προσπαθειών του στο Μπουζάου (φωτό από το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος ettu.org).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ