Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τραυματισμός τού …έκοψε τη φόρα, αποκλείστηκε στη 16άδα ο Γκιώνης

Gionis forehand

Gionis forehandΆδοξα ολοκληρώθηκε στο Χάλμσταντ η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη. Στον γύρο των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο κορυφαίος αμυντικός τα έδωσε όλα για σπουδαία νίκη απέναντι στο 5ο φαβορί της διοργάνωσης, τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας, αλλά ηττήθηκε με 4-2 σετ έχοντας άτυχη στιγμή που καθόρισε και το αποτέλεσμα! Είχε μικρή ενόχληση στον προσαγωγό από τον δεύτερο αγώνα του στα γκρουπ και σε φάση του 4ου σετ κι ενώ ήταν μπροστά 2-1 στα σετ τον πόνεσε και πάλι το πόδι. Υποχρεώθηκε να διακόψει για ιατρική φροντίδα, συνέχισε το ματς σφίγγοντας τα δόντια, όμως από το 5ο σετ κι έπειτα δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί. Έχασε εύκολα το 5ο σετ και άφησε εντελώς το 6ο για να του …κόψει έτσι τη φόρα αυτός ο τραυματισμός σε συγκλονιστικό ματς, όπου διεκδικούσε 50-50 την πρόκριση στην 8άδα! 

«Έχω στεναχωρηθεί πολύ! Γενικά αυτόν τον καιρό αποδίδω καλά, εδώ στη Σουηδία έπαιξα τρομερά και ήμουν πολύ δυνατός και με τον Φρέιτας. Δυστυχ΄ςω αυτός ο τραυματισμός δεν μου επέτρεψε να προχωρήσω περισσότερο. Είχα ενόχληση από τον αγώνα με τον Γκοζί. Την ξεπέρασα, σήμερα έπαιζα κανονικά, αλλά νομίζω πως ήταν για να γίνει! Σε παράλληλο δυνατό σπιν μου και ενστικτώδες γρήγορο μπλοκ του Μάρκος, έκανα απότομη κίνηση για να αποκρούσω και μου «κόλλησε» το πόδι στο έδαφος. Αυτό έγινε στο 2-1 του 4ου σετ και λίγο μετά, στο 4-5, αναγκάστηκα να σταματήσω και να πάρω ιατρικό τάιμ άουτ», δήλωσε με πίκρα ο Γκιώνης λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και πρόσθεσε: «Ξαναμπήκα στο τραπέζι ύστερα από λίγα λεπτά κι αφού έκανα ορισμένες αναγνωριστικές κινήσεις, πίεσα ξανά τον εαυτό μου, πάλεψα κι έχασα το σετ στην παράταση. Δεν ένιωθα και καλά όμως, απόδειξη ότι στο 13-13 του 4ου σετ έχασα σερβίς μου. Μετά δεν γινόταν να παίξω. Τώρα πρέπει να κάνω εξετάσεις- γιατί έχω κι άλλο αγώνα στη Γερμανία την Τρίτη- και μπορεί να έχω πάθει θλάση».

Ο Γκιώνης  (νούμερο 25 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) είχε δύο νίκες και μία ήττα απέναντι στον αριστερόχειρα Ίβηρα (Νο 9 στον κόσμο και 5 στο Παγκόσμιο Κύπελλο) από το 2008 έως σήμερα σε αξιολογημένες διεθνείς διοργανώσεις. Πάντα οι δυο τους δίνουν αμφίρροπα παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό ότι και σήμερα, μέχρι το σημείο που ο Έλληνας πρωταθλητής έπαψε να είναι μάχιμος, όλα τα σετ κρίθηκαν με οριακή διαφορά! Ο Φρέιτας ήταν φιναλίστ πριν από λίγο καιρό στον τελικό του απλού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Εκατερίνμπουργκ, ενώ το 2014 κατέκτησε την 1η θέση στο Europe Cup. Πριν από έναν χρόνο επίσης, οδήγησε την Πορτογαλία στην ιστορική διάκριση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Γκιώνης έδειξε δυνατός από την αρχή σ’ ένα ματς με σπουδαίο πινγκ πονγκ, σ’ ένα ματς που περιλάμβανε δυνατές μπάλες, μεγάλα ράλι και χτυπήματα με πολλή τεχνική. Ο 35χρονος πρωταθλητής ήταν πολύ σταθερός στην άμυνα και παράλληλα είχε αποτελεσματικότητα στην επίθεση για να πάρει στην παράταση το 1ο σετ και να βρεθεί 6-3 μπροστά στο 2ο. Ο Φρέιτας όμως, ισοφάρισε και τελικά ήταν εκείνος που επικράτησε με οριακή διαφορά.  

Ίδιο το σκηνικό και στο 3ο σετ κι αφού ο Γκιώνης δουλεύει καλά το φάλτσο-άφαλτσο και παίζει εκπληκτικά ράλι με άμυνες και επιθέσεις, επικρατεί οριακά ξανά στην παράταση! Στο 4ο σετ ήρθε η άτυχη στιγμή που περιγράψαμε και άλλαξε όλο το ματς. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 γύρισε από τη μικρή διακοπή, ισοφάρισε άμεσα σε 5-5 και αφού έπαιξε κάπως χαλαρά ορισμένους πόντους για να δοκιμάσει το πόδι του, ακολούθως ανέβασε πάλι ρυθμό. Παρά τις ενοχλήσεις κατάφερε να φτάσει στο 10-9 και μετά έσωσε εκείνος τρία σετ μπολ (10-11, 11-12 και 12-13). Όπως είπε και ο ίδιος όμως, δεν ένιωθε απολύτως καλά κι αυτό φάνηκε στο 13-13 που έχασε το σερβίς του.

Ο Γκιώνης συνέχισε να πονά και δεν γινόταν να παίξει κανονικά. Ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ για να διεκδικήσει το 5ο σετ και σταμάτησε πριν από το 6ο. Τα σετ 12-10, 9-11, 12-10, 13-15, 3-11 και 0-11 με αποχώρηση λόγω τραυματισμού.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ