Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μαγεύει ο Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10, δύο ακόμα νίκες με ανατροπή!

Buzau Sgouros-Lorka

Buzau Sgouros-LorkaΑπίστευτος Γιάννης Σγουρόπουλος πάει φουλ για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, που συνεχίζεται στο Μπουζάου της Ρουμανίας. Στη 2η μέρα των αγώνων βαδίζει από το καλό στο καλύτερο και δεν είναι μόνο ότι με σπουδαίες νίκες προσθέτει …δίποντα στη βαθμολογία του, αλλά και ότι κάνει εντυπωσιακές ανατροπές! Το πρωί για την 4η αγωνιστική έκαμψε την αντίσταση του Γάλλου Νταμιέν Λορκά με 4-3 σετ, παρότι έχανε 1-3 και το μεσημέρι για την 5η έκανε ακριβώς το ίδιο με τον Ιταλό Ματέο  Μούτι! Χτες θυμίζουμε νίκησε με 4-2 σετ και ανατροπή από 0-2 και τον επίσης Γάλλο Ιρβίν Μπερτρά! Τώρα έχει 9 βαθμούς, παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας κι ελπίζει πάντα σε πολύ ψηλή θέση!

Στο πρώτο ματς της ημέρας ο Σγουρόπουλος νίκησε και τον δεύτερο Γάλλο αθλητή στη διοργάνωση κι αυτό και μόνο αρκεί για να καταδείξει την αγωνιστική του πρόοδο, αφού η συγκεκριμένη χώρα είναι κορυφαία στις μικρές ηλικίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά την τελευταία 10ετία! Επιπλέον ο Λορκά είναι αθλητής, που δεν τον βολεύει και απέναντί του είχε δύο ήττες τον Νοέμβριο του 2014 στο όπεν της Σλοβακίας και στο απλό και στο ομαδικό. Στο 1ο σετ ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε ξέσπασμα μετά το 6-6 για να το κατακτήσει με καλή διαφορά. Συνέχισε με καλό ρυθμό στο 2ο, δημιούργησε απόσταση τριών πόντων, όμως ο Γάλλος ισοφάρισε και πέρασε μπροστά 10-9. Ο Έλληνας αθλητής ισοφάρισε, όμως στην παράταση τού στοίχισαν χαμένες επιθέσεις. Αστοχία εμφάνισε και στο 3ο σετ, ενώ ήταν φανερό ότι είχε δυσκολία και στην υποδοχή. Ο Λορκά ανέβηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά και πέρασε στο 3ο και το 4ο σετ το πολύ επιθετικό παιχνίδι του. Στο 4ο σετ ο Σγουρόπουλος αντέδρασε μετά το 5-9 και το 7-10, ισοφάρισε, όμως έχασε αμέσως μετά δύο σερί σερί πόντους μ’ ένα μπλοκ κι ένα σπιν. Παρά τη σε βάρος του κατάσταση ο Ελευσίνιος πρωταθλητής ανέλαβε πιο ενεργητικό ρόλο στο 5ο σετ, έχτισε γρήγορα διαφορά (4-0 και 5-1) και την κράτησε με καλό σερβίς και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις επιθέσεις από forehand και backhand. Στο πρώτο κομμάτι του 6ου σετ έμεινε πίσω με τρεις πόντους, όμως δεν ήταν ώρα να …καταθέσει τα όπλα. Έκανε comeback, ισοφάρισε 8-8 και με εξαιρετικές μπάλες πήρε άλλους τρεις σερί πόντους για να αγχώσει και να εκνευρίσει τον Γάλλο, που χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και πήρε κίτρινη κάρτα. Τα δεδομένα είχαν διαμορφωθεί υπέρ του Σγουρόπουλου πια ο οποίος έκανε …μαγικό ξεκίνημα στο καθοριστικό 7ο σετ (έπαιξε κι έναν καταπληκτικό πόντο στο 2-0, που μπήκε και στα χάι λάιτς E.T.T.U.), προηγήθηκε 7-0 και διαμόρφωσε εύκολα το τελικό 4-3. Τα σετ 11-7, 10-12, 7-11, 10-12, 11-6, 11-8 και 11-2.

Το μεσημέρι ο 15άχρονος διεθνής γύρισε τη σε βάρος του κατάσταση κι απέναντι στον Μούτι λες και του …αρέσει να μένει πίσω στο σκορ και να φέρνει τα πάνω-κάτω. Βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ (χάνοντας το 1ο από 10-7 πάντως) και μετά 4-5 στο 3ο. Ο Παπαγεωργίου πήρε τάιμ άουτ και στην επιστροφή στο τραπέζι ο αθλητής του ήταν φανερά καλύτερος. Πέρασε μπροστά με καλές επιθέσεις (ξεδιπλώνοντας και το ταλέντο του στα backhandspin), μείωσε το σκορ και μπορεί το 4ο σετ να ήταν το χειρότερό του, όμως κράτησε θετική σκέψη και δυνατή ψυχολογία. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι εκπληκτικό: Ισορροπία μέχρι τα μισά περίπου του 5ου σετ και …έκρηξη μετά το 6-6. Πίσω 4-5 στο 6ο και με διάρκεια στους πόντους και πίεση στο backhand του αντιπάλου. Στο 7ο σετ έδειχνε σίγουρος ότι θα επαναλάβει το …έργο και θα φτάσει σ’ ένα ακόμα κατόρθωμα. Δημιούργησε μικρή διαφορά 6-4 και 7-5 και με καλό σερβίς και αξιόλογη επίθεση   πανηγύρισε τη νίκη (10-12, 8-11, 11-7, 5-11, 11-7, 11-6, 11-8). Ο επόμενος αγώνας του Σγουρόπουλου είναι με τον Σουηδό Τρουλς Μόρεγκαρντ. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ