Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το 3 στα 3 σήμερα ο Σγουρόπουλος, κοντά στο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 παίδων!

Sgouros Buzaou

Sgouros BuzaouΧαλάει κόσμο ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, στο Μπουζάου! Σήμερα, κατά τη δεύτερη μέρα της σπουδαίας διοργάνωσης, άγγιξε το τέλειο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και φιγουράρει στη 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Γάλλο Ιρβίν Μπερτρά. Έχουν από 11 βαθμούς (ο Σγουρόπουλος πλεονεκτεί στο μεταξύ τους ματς) και είναι 1 βαθμό πίσω από τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα, που προηγείται αήττητος. Στον τελευταίο αγώνα του Σαββάτου ο Έλληνας πρωταθλητής κατέβαλλε και τον Σουηδό Τρουλς Μόρεγκαρντ με 4-2 σετ (11-7, 10-12, 7-11, 10-12, 11-6, 11-8, 11-2) και η προσπάθειά του για το μετάλλιο κρίνεται αύριο, στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές. Ο Μόρεγκαρντ και ο Στανκεβίτσιους ισοβαθμούν στους 10 βαθμούς, ο Σγουρόπουλος τούς έχει νικήσει και τους δύο και είναι κι αυτό ένα στοιχείο, που μαρτυρά πόσο κοντά βρίσκεται στο μετάλλιο! Απομένει να μείνει συγκεντρωμένος, ήρεμος και να κυνηγήσει το καλύτερο και αύριο, σ’ ένα event, στο οποίο ήδη έχει πετύχει να δημιουργήσει αίσθηση με τις εμφανίσεις του.

Θυμίζουμε ότι το πρωί, για την 4η αγωνιστική, έκαμψε την αντίσταση του Γάλλου Νταμιέν Λορκά με 4-3 σετ, παρότι έχανε 1-3 και το μεσημέρι για την 5η έκανε ακριβώς την ίδια ανατροπή με τον Ιταλό Ματέο  Μούτι! Τα σετ με τον Λορκά 11-7, 10-12, 7-11, 10-12, 11-6, 11-8 και 11-2. Τα σετ με τον Μούτι: 10-12, 8-11, 11-7, 5-11, 11-7, 11-6, 11-8.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου, που αποδεικνύεται πια, πολύ καλή έκτακτη επιλογή για το κοουτσάρισμα του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό έκανε το βράδυ περιεκτικό σχόλιο για την εικόνα των τριών αγώνων. : «Ήταν πολύ δύσκολα και τα τρία παιχνίδια σήμερα, όπως άλλωστε και όλα σε ένα Ευρωπαϊκό Τop 10. Ήταν επίσης πολύ σημαντικές οι νίκες του Γιάννη και ειδικά στα δύο πρώτα ματς για τον τρόπο, που ήρθαν. Είχαν παρόμοια εξέλιξη, αφού ξεκίνησε γερά, αλλά έχασε ένα σετ που ήταν μπροστά (με τον Γάλλο προηγείται 1-0 και ενώ έχει ξεφύγει 4-5 πόντους χάνει το σετ, ενώ με τον Ιταλό χάνει το πρώτο σετ από 10-7). Αυτό τον έκανε να χάσει την αυτοπεποίθηση και τη συγκέντρωσή του με αποτέλεσμα να βρεθεί 3-1 πίσω στο σκορ. Εκεί όμως, έδειξε αυτό που λέμε «χαρακτήρα». Βελτίωσε την απόδοση και την τακτική του κι έφτασε στη νίκη! Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στις νίκες του κατά την γνώμη μου! Στο ματς με τον Σουηδό νομίζω ήταν καλύτερος και όντας συγκεντρωμένος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού κέρδισε καθαρά! Η συνέχεια είναι και την Κυριακή πολύ δύσκολη, καθώς αντιμετωπίζει τρεις ακόμα από τους κορυφαίους παίδες της Ευρώπης», δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ανδρών και απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για μετάλλιο.

Οι αυριανοί αγώνες του Έλληνα αθλητή:

09:30 Σγουρόπουλος-Ντβοϊνίκοφ (Ρωσία), τραπέζι 4

13:00 Σγουρόπουλος-Τσιρίτα (Μολδαβία), τραπέζι 4

16:20 Σγουρόπουλος-Σίπος (Ρουμανία), τραπέζι 5

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας:

4η αγωνιστική:

Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία)-Ματέο Μούτι (Ιταλία)   4-0

Ιρβίν Μπερτρά (Γαλλία)-Άρτεμ Ντβοϊνίκοφ (Ρωσία)  4-3

Μεντάρντας Στανκεβίτσιους (Λιθουανία)-Κριστιάν Τσιρίτα (Μολδαβία) 4-3

Τρουλς Μόρεγκαρντ (Σουηδία)-Ράρες Σίπος (Ρουμανία)     4-2    

5η αγωνιστική:

Μπερτρά-Τσιρίτα                 4-0

Πλετέα-Ντβοϊνίκοφ              4-1

Στανκεβίτσιους-Σίπος           4-3

Μόρεγκαρντ-Λορκά             4-3                                 

6η αγωνιστική:

Πλετέα-Τσιρίτα                   4-1

Μπερτρά-Σίπος                   4-2

Στανκεβίτσιους-Λορκά          2-4

Ντβοϊνίκοφ-Μούτι                4-2

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ