Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τεράστια επιτυχία, χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκο Τοπ 10 των παίδων ο Σγουρόπουλος!

Buzau Sgouros_aponomi

Buzau Sgouros_aponomiΟ Γιάννης Σγουρόπουλος είναι το «next big thing» της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης!!! Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο  Ευρωπαϊκό Buzau vathro_nikitonΤοπ 10 των παίδων, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο Μπουζάου της Ρουμανίας, κατέπληξε τους πάντες με τις εμφανίσεις του και χάρισε στον εαυτό του και στο άθλημα μία μεγάλη, μία ξεχωριστή διάκριση! Πρώτη φορά μετείχε στο ετήσιο ραντεβού των καλύτερων αθλητών της Ευρώπης (μόλις δεύτερη συνολικά συμμετοχή για τη χώρα στις νεαρές ηλικίες), πρώτη φορά δοκίμασε τέτοιο «μαραθώνιο» ατομικών αγώνων, όμως ήταν εκεί, έτοιμος από κάθε άποψη, για να διεκδικήσει κάτι σπουδαίο! Και το πέτυχε εμφατικά, αν και ήταν 9ος και προτελευταίος στη λίστα των 10 συμμετεχόντων! Ήρεμος, προσηλωμένος στον στόχο, με πολλές δυνάμεις, με θετική σκέψη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και με αυτοπεποίθηση που περίσσευε, ο 15χρονος άσος έκλεισε ιδανικά την παρουσία του στους παίδες. Με εντυπωσιακά αποτελέσματα και ώριμο παιχνίδι απέναντι σε φαβορί του event επιβεβαίωσε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι είναι στα τοπ ονόματα της κατηγορίας. Παράλληλα, άφησε υποσχέσεις ότι μπορεί και ως έφηβος να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές στερέωμα κι έστειλε θετικό μήνυμα γενικά για το αύριο του αθλήματος. Το μέλλον ανοίγεται ολόλαμπρο μπροστά του και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές του, τους γονείς του, την ελληνική ομοσπονδία και γενικά όλους όσοι τον βοηθούν στην εξέλιξή του. Άξιος πολλών συγχαρητηρίων ασφαλώς, και ο Κώστας Παπαγεωργίου, που εκτάκτως ανέλαβε προπονητικό ρόλο στο Μπουζάου και με το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα την επιλογή στο πρόσωπό του. Ο Σγουρόπουλος μπορούσε να φύγει με το ασημένιο μετάλλιο από τους αγώνες και το έχασε στο φινάλε. Ήταν 2ος μέχρι και την 8η αγωνιστική, όμως στην τελευταία κάμφθηκε 4-1 σετ από τον Ράρες Σίπος, την ίδια ώρα ο Γάλλος Ιρβίν Μπερτρά κατέβαλλε με 4-2 τον (νικητή της διοργάνωσης) Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα και τον προσπέρασε στο κυνήγι της 2ης θέσης. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων εξασφάλισε το μετάλλιο το πρωί όταν νίκησε 4-1 σετ τον Ρώσο Άρτεμ Ντβοϊνίκοφ, ενώ το μεσημέρι ηττήθηκε από τον Μολδαβό Κριστιάν Τσιρίτα με 4-3. Ισοβάθμησε στους 15 βαθμούς με τον Σουηδό Τρουλς Μόρεγκαρντ, αλλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο γιατί τον νίκησε στο μεταξύ τους παιχνίδι.

ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ»

Buzau Sgouros_me_Papageo«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την επιτυχία. Πιστεύω ότι οι κόποι οι δικοί μου, αλλά και τις οικογένειάς μου πιάνουν τόπο. Είναι αποτέλεσμα, που μου δίνει δυνατό κίνητρο να συνεχίσω να προπονούμαι πιο σκληρά. Είναι δύσκολο να είσαι αθλητής και μαθητής ειδικά στην Ελλάδα. Οι αθλητές, που συναγωνίζομαι στο εξωτερικό, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολύ περισσότερη προπόνηση», δήλωσε το βράδυ ο πάντα σεμνός και μετρημένος στα λόγια του αθλητής και αναφορικά με την απώλεια της 2ης θέσης στο φινάλε, σημείωσε: «Μου αφήνει μια μικρή πίκρα αυτό, όχι όμως γιατί ο Γάλλος νίκησε στον τελευταίο του αγώνα, αλλά επειδή θα μπορούσα εγώ να εξασφαλίσω νωρίτερα το ασημένιο μετάλλιο. Αν κέρδιζα τον Μολδαβό δεν θα είχαν σημασία τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής».

Μετά το 3 στα 3 του Σαββάτου ο αθλητής του Ολυμπιακού αύξησε θεαματικά τις ελπίδες του για να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Σήμερα είχε και κάποιες ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο αλλά δεν τον πτόησαν. Ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη αυτή την ευκαιρία, καθώς είχε χάσει ανάλογη το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Το καθοριστικό βήμα για την τεράστια επιτυχία, που δίνει περηφάνια σε όλους τους φίλους του αθλήματος, το έκανε όταν λύγισε τον Ντβοϊνίκοφ, διότι την ίδια ώρα έχασαν οι διώκτες του Μόρεγκαρντ και Στανκεβίτσιους κι έμειναν δύο βαθμούς πίσω του! Ολοκλήρωσε την προσωπική του υπέρβαση με άλλη μία εξαιρετική απόδοση σ’ ένα ματς το οποίο ήλεγχε από την αρχή έως το τέλος (11-7, 11-8, 8-11, 11-8 και 11-6)! Το όνειρό του είχε εκπληρωθεί πια και στα τελευταία δύο παιχνίδια ήθελε να φτάσει στο ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε και λίγες ελπίδες για το χρυσό.

Απαλλαγμένος από το οποιοδήποτε άγχος αντιμετώπισε το μεσημέρι για την 8η αγωνιστική τον Κριστιάν Τσιρίτα. Απέναντι στο νούμερο 6 των αγώνων δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μία ακόμα νίκη, καθώς προηγήθηκε με 3-1 και μάλιστα πήρε με διαφορά τα δύο από αυτά τα σετ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όμως, καθώς ο Σγουρόπουλος δεν κράτησε τον ίδιο ρυθμό και έπεσε αυτός τώρα …θύμα ανατροπής. Ο Μολδαβός ανέβασε την απόδοσή του, πέρασε το παιχνίδι του και κατέκτησε τη νίκη με 4-3 σετ (11-5, 7-11, 11-2, 11-9, 5-11, 8-11, 6-11). Το αποτέλεσμα πάντως, δεν στοίχισε στον Έλληνα πρωταθλητή στο κυνήγι της 2ης θέσης και παρέμεινε σε θέση ισχύος έναντι του ισόβαθμού του Ιρβίν Μπερτρά, επειδή ο Γάλλος έχασε την ίδια ώρα 4-3 από τον Σουηδό Τρουλς Μόρεγκαρντ (ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα είχε σιγουρέψει εκείνη τη στιγμή την πρωτιά με το 8 στα 8).

Το χρώμα του μεταλλίου λοιπόν, κρινόταν στην 9η αγωνιστική. Ο Σγουρόπουλος συνάντησε τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος, από τον οποίο είχε αποκλειστεί με 4-0 τον περασμένο Ιούλιο στον γύρο των «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Ελευσίνιος αθλητής έκανε καλή αρχή κατακτώντας στην παράταση το 1ο σετ, όμως μετά δεν είχε την ίδια διάρκεια. Έχασε με διαφορά το 2ο και το 3ο σετ και αργότερα δεν απέφυγε και το 1-3, παρότι από 7-10 πίσω μείωσε στον πόντο. Το 5ο σετ ήταν ισορροπημένο, το διεκδίκησε γερά, αλλά το έχασε στις λεπτομέρειες. Λίγη ώρα μετά ο Ιρβίν Μπερτρά δεν επέτρεψε στον Κρίστιαν Πλετέα να πάρει αήττητος το χρυσό. Ο Γάλλος τον υποχρέωσε στη μοναδική του ήττα κι εξασφάλισε εκείνος το ασημένιο μετάλλιο. Ο Σγουρόπουλος θα είχε ευνοηθεί στην ισοβαθμία γιατί στην εκπληκτική πορεία του είχε ξεπεράσει και το 2ο φαβορί των αγώνων! Τον Μόρεγκαρντ, που ήταν 5ο φαβορί, τον είχε νικήσει χτες με 4-2 σετ. Τα σετ στο ματς με τον Σίπος 13-11, 5-11, 6-11, 9-11 και 9-11. Ο Σγουρόπουλος και ο Παπαγεωργίου επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο στις 12.05 με πτήση της Aegeanαπό το Βουκουρέστι.

Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»

Buzau simaiesO πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης μάθαινε τα νέα από την Καβάλα και το αναπτυξιακό τουρνουά της πόλης. Επικοινώνησε με το εξωτερικό, έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή και σε όλους όσοι τον στηρίζουν, ενώ με αφορμή την επιτυχία του μίλησε γενικότερα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το μέλλον του αθλήματος. «Αυτή η διάκριση είναι μία ακόμα ηχηρή απάντηση στο ερώτημα των ανησυχούντων για την επόμενη ημέρα του αθλήματος: Τί υπάρχει μετά τον Γκιώνη, τον Κρεάνγκα και τον Παπαγεωργίου. Την απάντηση την παίρνουν από τα ίδια τα παιδιά. Από τον Σγουρόπουλο, τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους, τη Φίσερ, τη Γερασιμάτου και τα άλλα παιδιά, που ήδη έχουν σημειώσει διεθνείς επιτυχίες. Άρα, να μην ανησυχεί κανείς για το αύριο. Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και ποιότητα έχει και βάθος και όλα πάνε κατ’ ευχήν».

Ο επικεφαλής της διοίκησης και έφορος των εθνικών ομάδων σχολίασε και την επιλογή να βρεθεί ο Παπαγεωργίου στο πλευρό του αθλητή στο Μπουζάου. «Αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει συνολική δουλειά και καλή συνεργασία λαμβάνονται σωστές αποφάσεις. Ο Κώστας Βατσακλής εισηγήθηκε την περίπτωση του Παπαγεωργίου, όταν είδαμε ότι Τοπ 10 και Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στις ίδιες ημερομηνίες, εμείς στη διοίκηση είδαμε ως πολύ λογική την εισήγηση, την υιοθετήσαμε ομόφωνα χωρίς περιστροφές και αποδείχτηκε ότι δεν κάναμε λάθος. Ήταν άριστη επιλογή. Προσωπικά έχω πολύ καλή συνεργασία αρκετών χρόνων με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας. Είναι ήρεμος, συγκεντρωμένος, καταρτισμένος και ηγετική φυσιογνωμία. Ακόμα κι αυτό που μου είπε χτες βράδυ, ότι προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για να μην αγχώσει τον νεαρό με την προοπτική του μεταλλίου, δείχνει την ωριμότητά του. Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται τόσο από τη θέση του αθλητή, όσο και από την προπονητική ή όποια άλλη θελήσουν να επιλέξουν στο μέλλον. Είναι από τα άτομα από διαφορετική πάστα, από αυτά που θα συνεχίσουν να κρατούν ψηλά το άθλημα από οποιαδήποτε ιδιότητα.

Buzau Sgouros_Papa_kai_MesinisΝα επισημάνουμε εξάλλου, ότι η Ελλάδα είχε θαυμάσια εκπροσώπηση και σε οργανωτικό επίπεδο. Ο Δημοσθένης Μεσσήνης competitionmanagerτης παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) πρόσφερε πρώτη φορά τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε διοργάνωση της E.T.T.U. ως διευθυντής αθλήματος. Στο Τοπ 10, που θυμίζουμε ότι δεν είχε μόνο την κατηγορία των παίδων, αλλά και των νέων, των νεανίδων και των κορασίδων, ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. φρόντισε για την ομαλή ροή στο πρόγραμμα. Επιπλέον, δούλεψε εξαιρετικά το σύστημα, που δημιούργησε ο ίδιος ειδικά γι’ αυτούς τους αγώνες με τα onlineαποτελέσματα και την αυτόματη ανανέωση των βαθμολογιών ύστερα από κάθε ματς.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΝΟΜΑ                                                          Ν.-Η.   ΒΑΘΜΟΙ

1. Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία)                    8-1      17

2. Ιρβίν Μπερτρά (Γαλλία)                             7-2      16

3. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ελλάδα)           6-3      15 (4-2)

4. Τρουλς Μόρεγκαρντ (Σουηδία)                6-3      15 (2-4)

5. Μεντάρντας Στανκεβίτσιους (Λιθουανία)  4-5     13

6. Άρτεμ Ντβοϊνίκοφ (Ρωσία)                         4-5     13

7. Κριστιάν Τσιρίτα (Μολδαβία)                    3-6     12

8. Ράρες Σίπος (Ρουμανία)                            3-6     12

9. Νταμιέν Λορκά (Γαλλία)                             3-6     12

10. Ματέο Μούτι (Ιταλία)                                1-8     10

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 3ης ημέρας των αγώνων:

7η αγωνιστική:

Ιρβίν Μπερτρά -Μεντάρντας Στανκεβίτσιους    4-0

Κριστιάν Πλετέα-Τρουλς Μόρεγκαρντ          4-3

Κριστιάν Τσιρίτα-Νταμιέν Λορκά                  4-3

Ματέο Μούτι-Ράρες Σίπος                           1-4

8η αγωνιστική:

Πλετέα-Στανκεβίτσιους                  4-2

Μπερτρά-Μόρεγκαρντ          3-4

Ντβοϊνίκοφ-Σίπος                         4-2

Λορκά-Μούτι                               4-2              

9η αγωνιστική:

Πλετέα-Μπερτρά                           2-4

Στανκεβίτσιους-Μόρεγκαρντ           1-4

Τσιρίτα-Μούτι                               3-4

Ντβοϊνίκοφ-Λορκά                        1-4     

  * Στο Τοπ 10 των κορασίδων αναδείχτηκε νικήτρια η Ρουμάνα Αντρέα Ντράγκομαν με το απόλυτο των επιτυχιών και 18 βαθμούς. Στην αντίστοιχη διοργάνωση των νέων πήρε το χρυσό μετάλλιο ο Γερμανός Ντένις Κλάιν (15 βαθμοί), ενώ στις νεάνιδες πρώτευσε η Ναταλία Μπαγιόρ από την Πολωνία ευνοούμενη σε ισοβαθμία (στους 17 βαθμούς) με τη Γαλλίδα Μαρί Μιγκό.

* Το απόγευμα ολοκληρώθηκε στο Χάλμσταντ της Σουηδίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών, στο οποίο πήρε μέρος ο Παναγιώτης Γκιώνης. Νικητής αναδείχτηκε, για δεύτερη φορά μετά το 2012, ο Κινέζος Μα Λονγκ. Στον τελικό επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Φαν Ζεντόνγκ με 4-0 σετ. Την 3η θέση κατέκτησε ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ, που επικράτησε 4-2 στον «μικρό» τελικό του Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟ ΤΟΠ 10 ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Περήφανος και …χάλκινος ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην απονομή του Ευρωπαϊκού Τοπ 10 παίδων. Πανευτυχείς δίπλα του ο κόουτς σε αυτή τη διοργάνωση Κώστας Παπαγεωργίου και ο διευθυντής αθλήματος στο Μπουζάου Δημοσθένης Μεσσήνης.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ