Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-16 του ομαδικού παίδων η Ελλάδα Α στη Σλοβακία

Damianis J_service

Damianis J_serviceΜε τους αγώνες του ομαδικού ολοκληρώθηκε απόψε για τα ελληνικά χρώματα το πρώτο μέρος του διεθνούς όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σλοβακίας, που γίνεται στην Μπρατισλάβα. Την καλύτερη πορεία έκανε η Ελλάδα Α στους παίδες με τον Γιάννη Δαμιανή και τον Γεράσιμο Χατζηληγερούδη. Προχώρησε στο κυρίως ταμπλό με δύο νίκες και μία ήττα για ν’ αποκλειστεί τελικά στον γύρο των «16». Η Ελλάδα Β με τον Νίκο Βλαχάκη και τον Κώστα Λυκοστράτη έμεινε έξω από τον 1ο γύρο με την 3η θέση στον όμιλό της, ενώ το δίδυμο των κορασίδων με την Ελισάβετ Τέρπου και την Αγγελίνα Δεβελέκου περιορίστηκε στην τελευταία θέση ενός πολύ δύσκολου ομίλου. Το τουρνουά, που εντάσσεται στο Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) συνεχίζεται με τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

Στο ομαδικό παίδων σχηματίστηκαν 7 γκρουπ. Η Ελλάδα Α κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ με αντιπάλους την Ισπανία (επικεφαλής), το Βέλγιο Α και τη μικτή Καναδά-Παναμά. Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί όταν κατέβαλλε με 3-0 την Ισπανία και σαφώς πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ο Χατζηλυγερούδης και ο Δαμιανής πέτυχαν από μία νίκη στο απλό και άλλη μία μαζί στο διπλό. Το μεσημέρι το ελληνικό δίδυμο αντιμετώπισε την ομάδα Καναδά-Παναμά και διπλασίασε τις νίκες του με σκορ 3-1. Αρχικά γνώρισε την ήττα ο Δαμιανής, αλλά στη συνέχεια σημείωσαν από ένα θετικό αποτέλεσμα ο ίδιος και ο Χατζηλυγερούδης κι επικράτησαν μαζί και στο διπλό. Στο ματς της 3ης αγωνιστικής το Βέλγιο Α αποδείχτηκε πολύ δυνατό. Οι διεθνείς μας έχασαν με 3-0 και κατέκτησαν τη 2η προνομιούχο θέση με 5 βαθμούς πίσω από τους Βέλγους.

Στο ταμπλό των «16» ανέλαβαν πολύ δύσκολο έργο, καθώς κληρώθηκαν με το 2ο φαβορί, την κινεζική Ταϊπέι. Κάμφθηκαν φυσιολογικά με 3-0, αρκέστηκαν στις θέσεις 9-16, αλλά είναι πολύ ουσιαστικό, που αποκόμισαν εμπειρία και δοκίμασαν τις ικανότητές τους απέναντι και σε εκπροσώπους από την Ασία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ταϊπέι-Ελλάδα Α 3-0:

Τάι Μινγκ Γουέι-Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης 3-0 (11-9, 11-6, 11-2)

Φενγκ Γι Σιν-Γιάννης Δαμιανής 3-1 (14-16, 11-8, 11-6, 11-8)

Τάι/Φενγκ-Χατζηλυγερούδης/Δαμιανής 3-0 (13-11, 11-7, 11-4)

Η Ελλάδα Β μετείχε στο 5ο γκρουπ των προκριματικών και διεκδίκησε την πρόκριση με την Πολωνία Α (επικεφαλής), τη Γερμανία Α και τη Σλοβενία. Στην 1η αγωνιστική έχασε 3-0 από την Πολωνία με τους Βλαχάκη/Λυκοστράτη στο διπλό και τον πρώτο στο απλό να χάνουν οριακά με 3-2 σετ. Στο δεύτερο παιχνίδι ξεπέρασε με 3-0 το εμπόδιο της Σλοβενίας. Τα παιδιά έκαναν από μία νίκη στο απλό και άλλη μία στο διπλό. Toαπόγευμα ήρθε καθοριστική ήττα με 3-0 από τη Γερμανία Α κι έτσι η ομάδα πήρε την 3η θέση με 4 βαθμούς. Πρώτη τερμάτισε η Πολωνία Α με 6 και 2η η Γερμανία Α με 5 βαθμούς.

Η ομάδα των κορασίδων βρέθηκε στο 1ο γκρουπ και συνάντησε δύο παραδοσιακά δυνατούς αντιπάλους, την Ταϊπέι και τη Γαλλία 3. Στον πρώτο της αγώνα δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της ασιατικής χώρας και κάμφθηκε με 3-0. Με το ίδιο σκορ έχασαν το μεσημέρι από την Ταϊπέι και οι Γαλλίδες κι έτσι η Ελλάδα κυνήγησε το απόγευμα τη 2η προνομιούχο θέση κόντρα στη χώρα της Μεσογείου. Η Τέρπου στο απλό και μαζί Τέρπου/Δεβελέκου στο διπλό πάλεψαν πολύ δύο αγώνες (κάμφθηκαν με 3-2 και 3-1 σετ αντίστοιχα), όμως τελικά δεν αποφεύχθηκε η ήττα με 3-0 και ο αποκλεισμός.

ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Στη Σουηδία στο μεταξύ, βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα ένας αθλητής και δύο αθλήτρια από τις κατηγορίες παμπαίδων και παγκορασίδων αντίστοιχα. Ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος του Ολυμπιακού, η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου του Γ.Α.Ο. Πειραιά βρίσκονται από τη Δευτέρα στην πόλη Άνγκμπι ώστε να πάρουν μέρος σε δύο εκδηλώσεις του τοπικού σωματείου. Αρχικά μετείχαν στο προπονητικό διεθνές καμπ και τώρα αγωνίζονται στο τουρνουά στην κατηγορία minicadet. Μαζί τους είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

Το πρωτάθλημα έχει αρχικά το αγώνισμα το ομαδικού, που γίνεται με το σύστημα κορμπιγιόν. Στο ομαδικό των κοριτσιών έγινε ένας όμιλος των 6 ομάδων και το ελληνικό δίδυμο, που φέρει το όνομα Ολυμπιακός/Γ.Α.Ο.Π. πήρε την 4η θέση με 7 βαθμούς (2 νίκες-3 ήττες). Στο ομαδικό των αγοριών έγιναν 3 όμιλοι. Ο Γιαννούτσος συγκρότησε ομάδα με τον Σουηδό Λίντελμαμ (έπαιξαν ως Ελλάδα/Άνγκμπι), αγωνίστηκαν στον 3ο όμιλο και αρκέστηκαν στην 4η θέση με 5 βαθμούς (1 νίκη-3 ήττες).

Τα δύο κορίτσια έχασαν 3-2 από τη Στοκχόλμη (δύο νίκες η Παπαδημητρίου), 3-1 από τη Σουηδία (μία νίκη η Παπαδημητρίου), 3-2 από την ομάδα Σμάλαντ (νίκη στο διπλό Παπαδημητρίου/Φωτιάδου και μία η Παπαδημητρίου) και νίκησαν 3-1 τη Β-72 Νορβηγίας (δύο νίκες η Παπαδημητρίου και μία στο διπλό με τη Φωτιάδου) και άνευ αγώνα την οικοδέσποινα Άνγκμπι ΣΚ. Με 6 νίκες και 2 ήττες η 11χρονη Παπαδημητρίου είχε τον δεύτερο καλύτερο απολογισμό στο αγώνισμα.

Η Ελλάδα/Άνγκμπι στους παμπαίδες ηττήθηκε 3-1 από τη Νόρτουλους (τη νίκη ο Γιαννούτσος), 3-0 από τη Β 72 Νορβηγίας, 3-1 από τη Σπαρβάγκεν (άλλη μία νίκη ο Γιαννούτσος) και επιβλήθηκε 3-1 της Άνγκμπι (δύο νίκες ο Έλληνας αθλητής στο απλό και άλλη μία στο διπλό).

 

* Στη φωτό του Βασίλη Καραουλάνη ο Γιάννης Δαμιανής σε σερβίς από περσινή συμμετοχή του σε αναπτυξιακό τουρνουά

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ