Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Κ. Βατσακλή στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο τελευταίο της στάδιο βρίσκεται πια η προετοιμασία της εθνικής ανδρών για την επόμενη πολύ μεγάλη πρόκληση, που δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Εκεί, όπου θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης αγωνιζόμενοι στο απλό ανδρών. Οι δύο πρωταθλητές συνεχίζουν ήρεμοι και απερίσπαστοι τις δυνατές προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους συμπαίκτες τους και θα τις ολοκληρώσουν την προσεχή Κυριακή. Από βδομάδα το σημείο αναφοράς θα γίνει το Λονδίνο, καθώς ο Κρεάνγκα και ο Γκιώνης θα είναι τη Δευτέρα στο γκρουπ της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, που θ’ αναχωρήσει για την αγγλική πρωτεύουσα. Μαζί τους θα βρίσκονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής και ο πρωταθλητής Ελλάδας Κώστας Παπαγεωργίου με την ιδιότητα του βοηθού προπόνησης.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έχει βγάλει πια τα συμπεράσματά του ύστερα από περίπου 40 μέρες σκληρής δουλειάς σε ελληνικό έδαφος. «Η προετοιμασία πήγε πάρα πολύ καλά. Και στο αρχικό στάδιο στο ΣΕΦ και στο Καρπενήσι όπου αλλάξαμε συνθήκες και είχαμε και τη βοήθεια ξένων πρωταθλητών, αλλά και τώρα στην τελευταία φάση, όπου μεταξύ μας δουλέψαμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό που δεν είχαμε τραυματισμούς και διαπιστώνω ότι και τα δύο παιδιά είναι σε θαυμάσια αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση».

Ο Κώστας Βατσακλής υπογραμμίζει γι’ άλλη μία φορά ότι η κλήρωση, που πρόκειται να γίνει την προσεχή Τετάρτη, έχει μεγάλη σημασία σχετικά με το τι μπορούν να πετύχουν ο Κρεάνγκα και ο Γκιώνης: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη και παίρνουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, διότι πέρασαν μέσα από δύσκολες διαδικασίες για να προκριθούν. Όλοι θέλουν να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι, το ίδιο κι εμείς. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και καθοριστικό ρόλο θα παίξει η κλήρωση. Ένα θετικό ξεκίνημα θα βοηθήσει και ψυχολογικά τον Καλλίνικο και τον Παναγιώτη, οι οποίοι αρχίζοντας την προσπάθειά τους από τον 2ο γύρο θα συναντήσουν πρώτα αθλητή, που είναι σε χαμηλότερη θέση από αυτούς στην παγκόσμια κατάταξη».

Από τον ομοσπονδιακό τεχνικό ζητήθηκε κι ένα σχόλιο επί προσωπικού, αφού θα είναι η πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακό τουρνουά: «Θεωρώ πως είναι ύψιστη τιμή για έναν προπονητή να μετέχει με δύο αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περιμένω ανυπόμονα αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο κι εύχομαι το καλύτερο και για το ελληνικό πινγκ πονγκ και για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα βρίσκονται στην ελληνική αποστολή».

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ