Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-16 του διπλού κορασίδων Τέρπου/Δεβελέκου στην Μπρατισλάβα

Terpou

TerpouTo πλασάρισμα των Ελισάβετ Τέρπου (φωτό) και Αγγελίνας Δεβελέκου στις θέσεις 9-16 του διπλού κορασίδων ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά στα ατομικά του όπεν της Σλοβακίας, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Μπρατισλάβα. Τα κορίτσια προχώρησαν έναν γύρο και αποκλείστηκαν φυσιολογικά από Ασιάτισσες αθλήτριες. Στον 2ο γύρο του διπλού παίδων (σ.σ. των «32») έμεναν και οι Κώστας Λυκοστράτης/Νίκος Βλαχάκης και Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Γιάννης Δαμιανής, ενώ η Τέρπου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του απλού κορασίδων. Θυμίζουμε ότι το τουρνουά εντάσσεται στο Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας και είχε δυνάμεις του χώρου, όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά κι από την Ασία. Αποτέλεσε συνεπώς, πολύτιμη εμπειρία για όλα τα παιδιά και κυρίως γι’ αυτά που ακόμα παίρνουν τις πρώτες παραστάσεις τους από το εξωτερικό (Λυκοστράτης βασικά, αλλά και Δαμιανής, που ήταν την περασμένη σεζόν στο ιταλικό όπεν). Θυμίζουμε ότι οι έξι επίλεκτοι αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες των προπονητών Χρήστου Λάμη, Γιάννη Βλοτινού, Σωτήρη Κανναβού και Γιάννη Γεωργαντά.

Στο απλό κορασίδων η Τέρπου αφού πέρασε ως 2η από το 12ο προκριματικό γκρουπ συνάντησε σήμερα στο ταμπλό των «32» τη Ρωσίδα Ντάρια Αζαρένκοβα. Δεν μπόρεσε να πιάσει ρυθμό και να γίνει ανταγωνιστική και κάμφθηκε με 3-0 σετ   (5-11, 5-11, 6-11). Ο Νίκος Βλαχάκης και η Αγγελίνα Δεβελέκου εξάλλου, μετά τον αποκλεισμό τους στα γκρουπ μετείχαν στα ματς «παρηγοριάς». Στους παίδες ο αθλητής των Ποντίων Μελισσίων νίκησε στους «32» τον Σλοβάκο Σάμουελ Φέκο με 3-2 σετ, στους «16» τον Βέλγο Μπόρις Ντομπελστέιν (που ήταν στην κορυφή του ταμπλό) επίσης με 3-2 και αποκλείστηκε με το ίδιο σκορ στην 8άδα από τον Ολλανδό Κόλιν Γιάγκερ, που πήρε και την 1η θέση. Η αθλήτρια της Αθηνάς Μαγκουφάνας ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τη Σλοβάκα Αλένα Μαγέρσκα με 3-1 σετ.

Στο διπλό κορασίδων οι Δεβελέκου/Τέρπου απέκλεισαν αρχικά στον γύρο των «32» τις Σίρλι Ρούσβε/Ανιγκρέτ Σούιμετς από την Εσθονία με 3-1 σετ (11-6, 11-13, 11-7, 11-6). Στη 16άδα είχαν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στις Φανγκ Σι Χουν/Τσάι Γιου Σιν από την κινεζική Ταϊπέι και ηττήθηκαν με 3-0 (4-11, 9-11, 6-11). 

Στο διπλό παίδων τα δύο ελληνικά ζευγάρια αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο (σ.σ. των «32») κι αφού είχαν περάσει το Σάββατο τη φάση των «64». Οι Χατζηλυγερούδης/Δαμιανής κάμφθηκαν με 3-1 σετ από τους Γάλλους Ζουλ Καβάιγ/Ντοριάν Ζενγκ (11-9, 8-11, 8-11, 6-11), ενώ οι Βλαχάκης/Λυκοστράτης έχασαν με 3-0 από το 1ο φαβορί του αγωνίσματος τους Ιάπωνες Τακέρου Καίβα/Γιουκίγια Ούντα (10-12, 9-11, 6-11).

 

* Φωτό Βασίλης Καραουλάνης

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ