Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δράση σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο με το Πανελλήνιο ανδρών-γυναικών

Georgantas-Kariofilidis

Georgantas-KariofilidisΟι προκριματικές φάσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών 2015-2016 καλύπτουν αύριο και μεθαύριο όλα τα πεδία δράσης της Panourgiaεπιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα και «γεμίζουν» το αγωνιστικό πρόγραμμα. Διεξάγονται σε έξι περιοχές, «απλώνονται» σε διάφορα σημεία του ορίζοντα και προσελκύουν περίπου 600 αθλητές και αθλήτριες. Οι αγώνες δίνουν προκρίσεις για την τελική φάση της σημαντικότερης εσωτερικής διοργάνωσης, που θα γίνει στις 19 και 20 Μαρτίου. Θα μετάσχουν συγκεκριμένα 446 αθλητές και 141 αθλήτριες και θα παίξουν στον Πειραιά για τις περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη για την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, στην Πάτρα για τη δυτική Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη για τη Θράκη, στην Καβάλα για την ανατολική Μακεδονία και στη Χίο για το ίδιο νησί και αυτό της Λέσβου.

Όσον αφορά στους άνδρες, οι συμμετοχές χωρίζονται σε 154 στην Αττική, 124 στη Θεσσαλονίκη, 60 στην Πάτρα, 45 στην ανατολική Μακεδονία, 36 στη Θράκη και 27 στη Χίο. Στις γυναίκες πρόκειται ν’ αγωνιστούν αντίστοιχα 58, 23, 20, 11, 13 και 16 αθλήτριες. Να σημειωθεί ότι η Μυτιλήνη θα έχει εκπροσώπηση μόνο στους άνδρες με ορισμένες συμμετοχές από τον Γ.Α.Σ. Λέσβου.

Από την προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα προκριθούν συνολικά 30 άνδρες και 20 γυναίκες. Στα τελικά έχουν περάσει απευθείας οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 6 πρώτες αθλήτριες του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης, απ’ αυτούς φυσικά, που δήλωσαν συμμετοχή. Οι θέσεις πρόκρισης για κάθε περιοχή κατανέμονται ως εξής: Από την Αθήνα περνάνε στα τελικά 17 αθλητές και 10 αθλήτριες. Από τη συμπρωτεύουσα 5 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Από τη δυτική Ελλάδα 3 και 2, από την ανατολική Μακεδονία 2 και 1, από τη Θράκη 2 και 1 και από τη Χίο 1 και 1 αντίστοιχα. Συνεπώς, στο απλό της τελικής φάσης θα μετάσχουν 38 άνδρες και 26 γυναίκες, ενώ θυμίζουμε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θ’ αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο απλό θα συγκροτήσουν, με επιλογή των σωματείων τους, τα διπλά της τελικής φάσης, χωρίς περιορισμούς.

Το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών προβλέπει γκρουπ στην πρώτη ημέρα και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Κατευθείαν στην τελική φάση προκρίνονται από το ranking list οι αθλητές Κώστας Παπαγεωργίου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Βλοτινός, Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Αγγελάκης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη, Χριστίνα Φίλη, Φιλαρέτη Εξάρχου και Όλγα Γεωργοπούλου.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) έχουν αναρτηθεί οι κληρώσεις για τους αγώνες κάθε περιοχής και στον ίδιο χώρο θα δημοσιευτούν την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα των προκριματικών του Πανελληνίου πρωταθλήματος. 

 

* Σε φωτογραφίες του Βασίλη Καραουλάνη ο Γιάννης Γεωργαντάς και ο Ανέστης Καριοφυλλίδης, που διεκδικούν πρόκριση από τη Θράκη και η Μαριάντζελα Πανουργιά, η οποία θ΄αγωνιστεί στην Πάτρα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ