Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με δύο ήττες συνέχισε στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια του Γκιώνη!

Gio-Gauzy1

Gio-Gauzy1Οι σοβαρές απουσίες εξακολουθούν να λυγίζουν την Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη. Σε κάθε ματς από την αρχή της φετινής σεζόν τής λείπει ένας τουλάχιστον βασικός αθλητής κι αυτό της έχει στοιχίσει βαθμούς σε Γερμανία και Τσάμπιονς Λιγκ. Το τελευταίο τριήμερο το πρόβλημα έγινε εντονότερο και η ζημιά επιβεβαιώθηκε με δύο ακόμα ήττες! Το βράδυ της Παρασκευής οι πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Γερμανίας έχασαν για την 6η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα 3-2 εκτός έδρας από τη Χάγκεν και απόψε για την 7η αγωνιστική ξανά 3-2 στην έδρα τους από την Οχσενχάουζεν! Εκτός από τον Τίμο Μπολ μάλιστα, που είναι καιρό τραυματίας, απουσίασε από τα συγκεκριμένα παιχνίδια και ο έτερος Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα, λόγω ενοχλήσεων στον κοιλιακό, ενώ ούτε ο Γκιώνης ήταν στην κατάλληλη κατάσταση γιατί δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στον προσαγωγό! Η Μπορούσια έχει οπισθοχωρήσει τώρα στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το Σάββατο εξάλλου, είχαν δραστηριότητα στη Γαλλία οι Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Αγγελίνα Παπαδάκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Μαρία Χριστοφοράκη και συνέβαλαν στις νίκες των ομάδων τους.

Το απόγευμα της Κυριακής η Μπορούσια υποδέχτηκε μπροστά σε εκατοντάδες φίλους της στο Ντίσελντορφ την Οχσενχάουζεν. Ο Μπολ και ο Φρανζίσκα ήταν στον πάγκο, ο παίκτης-προπονητής Ντάνι Χάιστερ έπρεπε πάλι να μπει στον αγωνιστικό χώρο και ο Γκιώνης με τον Ινδό Ασάντα καλούνταν ν’ αποδώσουν πραγματικά καλό πινγκ πονγκ για να ξεπεράσουν υψηλά εμπόδια. Ο Γκιώνης ήταν καλύτερα απ’ ό,τι την Παρασκευή με το πόδι του, προπονήσεις είχε κάνει ελάχιστες τον τελευταίο καιρό, πάντως τοποθετήθηκε 1ος παίκτης. Έχασε στο εναρκτήριο ματς, μετά έφερε το παιχνίδι στο 2-2, αλλά η νέα ήττα της ομάδας του δεν αποφεύχθηκε.

Αρχικά αντιμετώπισε τον Σιμόν Γκοζί. Η εξαιρετική παράδοση που είχε απέναντί του δεν συνεχίστηκε, καθώς ο Γάλλος διεθνής έπιασε θαυμάσια απόδοση και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ. Στο 4ο στη σειρά ματς συνάντησε τον Λίαμ Πίτσφορντ. Έδωσε αναμέτρηση για γερά νεύρα με τον Άγγλο διεθνή και τελικά επικράτησε με 3-2 και το τελευταίο σετ να λήγει στην παράταση (13-11)! Στο φινάλε όμως, ο Γκοζί λύγισε με 3-2 σετ και τον Ασάντα (νωρίτερα είχε ηττηθεί και ο Χάιστερ από τον Πολωνό Ντίγιας) και η Οχσενχάουζεν έφυγε νικήτρια από το ARAG Center. Πληρώνοντας τα μαζεμένα προβλήματα τραυματισμών η Μπορούσια έφτασε ήδη τις 4 ήττες στο πρωτάθλημα κι έπεσε στην 5η θέση της κατάταξης με 6 βαθμούς. Λογικά δεν θα χάσει την πρώτη 4άδα, που οδηγεί στα πλέι οφ, αλλά σίγουρα με τις συνεχόμενες ήττες βιώνει αυτό τον καιρό μία κατάσταση, στην οποία δεν έχει συνηθίσει.   

Την Παρασκευή η Μπορούσια είχε υποστεί την 3η ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα. Για την 6η αγωνιστική κάμφθηκε 3-2 από τη Χάγκεν και εκείνη την ώρα είχε οπισθοχωρήσει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ο Γκιώνης ήταν ανέτοιμος, αφού είχε και την περασμένη εβδομάδα ενοχλήσεις στον προσαγωγό, προπονήθηκε ελάχιστα και έπαιξε με ένεση! Τοποθετήθηκε στη θέση 2, έκανε νίκη στην αρχή και ήττα στο τέλος του αγώνα. Στο πρώτο ματς νίκησε τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ με 3-1 σετ. Ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 5ο επί μέρους παιχνίδι και κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Σουηδό σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων Άντον Σέλμπεργκ. Ο παίκτης-προπονητής Ντάνι Χάιστερ είχε νικήσει στο μοναδικό του παιχνίδι, όμως υπέστη δύο ήττες ο Ινδός Σαράθ Καμάλ Ασάντα (από τον Σέλμπεργκ και τον Νούτινκ).

Απόντες κι από τους δύο αγώνες ήταν ο Γερμανός αστέρας Τίμο Μπολ, ο οποίος αναμένεται να γυρίσει στη δράση σε περίπου έναν μήνα και ο συμπατριώτης του Πάτρικ Φρανζίσκα, που έπαθε την Τετάρτη τράβηγμα στον κοιλιακό!

Στη Γαλλία είχε τoΣάββατο τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής στην πρώτη φάση της 3ης και της 4ης κατηγορίας, όπου μετέχουν Έλληνες πρωταθλητές. Στους άνδρες και το 3ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1) η Αζέν των Τάσου Ρηνιώτη, Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου επιβλήθηκε εκτός έδρας της Λα Ρομάν με 8-2. O Ρηνιώτης είχε δύο νίκες στο απλό, ο Κωνσταντινόπουλος μία νίκη και μία ήττα στο απλό και μαζί επικράτησαν στο διπλό.

Στο ίδιο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας η Καπέλ λα Γκραντ του Κώστα Λαγογιάννη ξεπέρασε εκτός έδρας το εμπόδιο της Τορίν με 8-4. Ο 34χρονος πρωταθλητής σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα στο απλό και άλλη μία νίκη στο διπλό. Τη μοναδική ήττα τη γνώρισε από τον δυνατό νεαρό Γάλλο Μενάντ. Η Καπέλ λα Γκραντ βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς και συγκάτοικο την Τορίν, ενώ η Αζέν είναι 4η με 8.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1) και το 2ο γκρουπ η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη κατέβαλλε άνετα στην έδρα της την Μπετούν με 8-0 και πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2014 πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο απλό.

Στην 4η κατηγορία (National 2) τέλος, η Πασαζουά της Αγγελίνας Παπαδάκη επιβλήθηκε εκτός έδρας της Λα Ρομάν με 8-1. Η 26άχρονη διεθνής χρειάστηκε να πάει τελικά στη Γαλλία και να ενισχύσει την ξένη ομάδα της κι έτσι έμεινε γι’ άλλη μια χρονιά έξω από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (όπου θυμίζουμε θα περνούσε αυτό το Σαββατοκύριακο από την προκριματική φάση). Η Πασαζουά έχει βάλει τον στόχο της ανόδου τον Δεκέμβριο, ζήτησε και σε αυτό το παιχνίδι τη συνδρομή της Παπαδάκη και η τελευταία την πρόσφερε με δύο νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό. Το γαλλικό κλαμπ βρίσκεται στη 2η θέση του γκρουπ με 10 βαθμούς.

 

* Φωτό: Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γκιώνη με τον Γκοζί, στο πλαίσιο του σημερινού αγώνα Μπορούσια-Οχσενχάουζεν, μέσα από τη μετάδοση στο ίντερνετ.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ