Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο τουρνουά της Κύπρου από αύριο τέσσερις νεαροί διεθνείς μας

Paridi xamogela

Paridi xamogelaΔύο αθλητές και δύο αθλήτριες μεταβαίνουν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λευκωσία για να πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου, που αρχίζει εκεί την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Θα είναι η πιο νεαρή αποστολή, στα τέσσερα σερί χρόνια της ελληνικής παρουσίας στο καθιερωμένο event και τη συγκροτούν ο 18άχρονος Κωνσταντίνος Αγγελάκης του Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας, ο 15άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος του Ολυμπιακού, η 19χρονη Κωνσταντίνα Παρίδη του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά και η 14χρονη Έλλη Φίσερ του Α.Ο. Άρης 2006. Τα παιδιά θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης. Οι καθιερωμένοι ετήσιοι αγώνες με προσκλήσεις γίνονται στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» και τους διοργανώνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Φέτος εκτός από την Ελλάδα και φυσικά την οικοδέσποινα Κύπρο, προσκλήθηκαν και θα πάρουν μέρος η Ρουμανία, η Ιορδανία, η Μάλτα και ο Λίβανος.

Στο πρόγραμμα είναι τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού σε άνδρες και γυναίκες. Το ομαδικό διεξάγεται με το κορμπιγιόν σύστημα, γι’ αυτό και αρκεί ένα δίδυμο για να συγκροτηθεί ομάδα. Και οι τέσσερις νεαροί διεθνείς αγωνίζονται πρώτη φορά στο τουρνουά της Κύπρου. Θα δώσουν όλοι τους πολλά παιχνίδια κι έχουν καλή ευκαιρία για χρήσιμο αγωνιστικό τεστ κυνηγώντας παράλληλα πρώτες θέσεις.

Το πρόγραμμα των αγώνων,  όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας (www.cyprustabletennis.com.cy), είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή  13/11/2015:                                                                           

Ομαδικά ανδρών-γυναικών: 9.00 – 12.30, 15.00 – 20.00

Τελικοί ομαδικών 18.00

Σάββατο 14/11/2015:                                                                           

Ατομικά  ανδρών-γυναικών: 9.00 – 12.30, 15.00 – 20.30

Κυριακή 15/11/2015:                                                                           

Ατομικά  ανδρών-γυναικών: 9.00 – 12.30 

Τελικοί ατομικών: 11.00

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Polemidia Cyprus_1Με την ευκαιρία της συμμετοχής στο τουρνουά της Λευκωσίας έχει ενδιαφέρον να δούμε επιγραμματικά και τους πέντε Έλληνες αθλητές, που συνεργάζονται φέτος με κυπριακά σωματεία. Οι Βορειοελλαδίτες Χριστιάνα Κανάρη και Ανέστης Καριοφυλλίδης είναι οι πιο γνωστοί. Αγωνίζονται στην Α1 με τα χρώματα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και της Φιλίας Ορεστιάδας αντίστοιχα κι έχουν κάνει συμφωνία και με συλλόγους της 1ης κατηγορίας της Κύπρου. Η πρώτη με τον Α.Σ. Πολεμίδια και ο δεύτερος με τον Άρη Λεμεσού. Επίσης, στην ανδρική ομάδα του Α.Σ. Πολεμίδια Κύπρου αγωνίζεται ο αδερφός της Χριστιάνας, Σωκράτης Κανάρης, ενώ στον Άρη Λεμεσού παίζουν με τον Καριοφυλλίδη τα δίδυμα αδέρφια Νίκος και Γιάννης Τσίτρας από την Καρδίτσα.

Στην Α΄κατηγορία ανδρών της Μεγαλονήσου μετέχουν 10 ομάδες και ύστερα από δύο αγωνιστικές ο Άρης Λεμεσού είναι στην 5η θέση με 3 βαθμούς. Έχει μία νίκη και μία ήττα. Οι αδερφοί Τσίτρα έχουν και σε ατομικό επίπεδο από μία νίκη και μία ήττα. Ο Καριοφυλλίδης δεν έχει μπορέσει ακόμα ν’ αγωνιστεί εξαιτίας διαφόρων άλλων υποχρεώσεων και αναμένεται να το κάνει από τον Ιανουάριο. Για τους πρώτους να σημειωθεί ότι μένουν μόνιμα στην Κύπρο. Ο Νίκος είναι ορκωτός λογιστής σε πολυεθνική εταιρεία και ο Γιάννης στην 4η χρονιά του εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο αθλητικό σχολείο για πινγκ πονγκ, που ιδρύθηκε φέτος εκεί και παράλληλα είναι προπονητής στον Άρη Λεμεσού και υπεύθυνος για το κλιμάκιο επιλέκτων της ομοσπονδίας στην ίδια πόλη. Αμφότεροι παίζουν και στην Ελλάδα, στην Καρδίτσα. Ο Καριοφυλλίδης επισκέπτεται την Κύπρο τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια και μετέχει στο καθιερωμένο προπονητικό καμπ στη Λεμεσό σαν προπονητής και σπάρινγκ για τους μικρούς σε ηλικία αθλητές. Να προστεθεί ότι ο τρίτος παίκτης της ομάδας, ο Πάρης Χριστοφόρου, είναι της κατηγορίας παίδων κι έχει και την κυπριακή και την ελληνική υπηκοότητα.

Και ο Α.Σ. Πολεμίδια είναι ομάδα της Λεμεσού. Στους άνδρες αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία και πάει για την άνοδο, στις γυναίκες στην Α’ κι επιδιώκει τον τίτλο. Η Κανάρη έχει συμφωνήσει να ενισχύσει την ομάδα σε λίγα και κρίσιμα παιχνίδια και περιμένει ειδοποίηση για το πρώτο Σαββατοκύριακο, στο οποίο θα χρειαστεί η παρουσία της. Στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας έχουν γίνει οι δύο πρώτες αγωνιστικές και ο Α.Σ. Πολεμίδια προπορεύεται με ισάριθμες νίκες και 4 βαθμούς έχοντας συγκάτοικο την ΑΠΕΠ Πελενδρίου. Ο Σωκράτης Κανάρης έχει αρχίσει με δύο νίκες και δύο ήττες.

 

* Φωτό 1: Η Κωνσταντίνα Παρίδη σε χαλαρή στιγμή στο Σ.Ε.Φ. σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη

* Φωτό 2: Ο Σωκράτης Κανάρης (αριστερά) με την ομάδα του στην Κύπρο, τον Α.Σ. Πολεμίδια. Δίπλα του οι συμπαίκτες του Χρήστος Σάββα και Λεωνίδας Λεωνίδου.                                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ