Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Μέντες για το προβάδισμα του Ολυμπιακού: «Τώρα τα πάντα εξαρτώνται μόνο από μας»

Mendes me_Pera
Mendes me_PeraΔύο χρόνια μετά την καθοριστική παρουσία του στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του τίτλου, ο Ένιο Μέντες τιμά ξανά φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την ίδια φανέλα. Ο Πορτογάλος διεθνής επανεμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο στην Α1 εθνική κατηγορία, θύμισε σε όλους τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης την ποιότητά του και μένοντας αήττητος έδωσε πολύτιμη βοήθεια στον Ολυμπιακό ώστε να επικρατήσει στα δύο ντέρμπι με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών και τον Α.Ο. Ταταύλα και να γίνει μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Παράλληλα κατέδειξε πόσο σημαντικό είναι για το πρωτάθλημα να έχει καλούς ξένους αθλητές και αθλήτριες, που τονώνουν το ενδιαφέρον του και ομορφαίνουν την εικόνα του. Με αφορμή την επιστροφή του στην Α1 ο 29χρονος άσος μίλησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και υπογράμμισε ότι μετά τις νίκες στα μεγάλα παιχνίδια της 5ης και της 6ης αγωνιστικής τα πάντα πλέον για την κατάκτηση της 1ης θέσης εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. 
«Να πω κατ’ αρχάς για την εμφάνισή μου, ότι ήταν σπουδαίο που βοήθησα την ομάδα του Ολυμπιακού με τις νίκες μου. Ένιωσα αυτοπεποίθηση και μεγάλη χαρά επίσης, που πήρα τη νίκη σε όλα τα ατομικά παιχνίδια μου. Γνώριζα ήδη, από την παρουσία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια, ότι θα έχω μπροστά μου δύσκολα ματς, επειδή οι αντίπαλοι παίκτες παίζουν καλά, αλλά είμαι σε καλή κατάσταση κι έτσι ήταν φυσιολογικό για μένα. Απέναντι στον έναν Κωνσταντινόπουλο επικράτησα σχετικά εύκολα, απέναντι στον Λαγογιάννη ήταν αμφίρροπο το ματς. Επίσης με τα Ταταύλα νίκησα σχετικά εύκολα τον Παπαδημητρίου και ήταν πιο κλειστό το παιχνίδι με τον Βλοτινό. Ωστόσο, απέναντι σε αυτές τις δύο ομάδες ήταν πολύ δύσκολη και η δική προσπάθεια κι αν δεν ένιωθα καλά μπορούσα να χάσω. Είναι πάντα δύσκολα αυτά τα ματς για μένα ακόμα κι αν ο κόσμος μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο βλέποντας σκορ 3-0 και 3-1 σετ. Όλοι αυτοί οι παίκτες παίζουν καλά και πρέπει πάντα να παλεύω», δήλωσε ο Μέντες και αναφορικά με τα αποτελέσματα της ομάδας του στα ντέρμπι σχολίασε: «Ήταν πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να κερδίσει αυτούς τους δύο αγώνες απέναντι σε δύο πολύ δυνατές ομάδες διότι με τα συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα τα πράγματα στον 2ο γύρο εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω να έρθει ο τίτλος πίσω στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά αυτή τη στιγμή τα πράγματα δείχνουν καλά για τον Ολυμπιακό. Απλά, πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας για την πρωτιά με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και με σεβασμό στους αντιπάλους».
 
“ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑΣ”
Ο πολύπειρος επιθετικός, που έχει πάρει μέρος σε 8 παγκόσμια πρωταθλήματα (από το 2003 έως το 2012), πανηγύρισε χάλκινο μετάλλιο με την Πορτογαλία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2010) και μετείχε φέτος στο World Tour της Ισπανίας, ρωτήθηκε αν μέσα από τις αναμετρήσεις με τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους του Πέρα Αθηνών διέκρινε πρόοδο σε σχέση με τη σεζόν 2013-2014. Εκεί βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για την εξέλιξη των νεαρών αθλητών του Ολυμπιακού και σημείωσε: «Κάθε αγώνας μου ήταν διαφορετικός. Είδα βελτίωση στα δύο αδέρφια σε αυτή την τελευταία διετία, αλλά θέλω να προσθέσω ότι και στους δύο νεαρούς του Ολυμπιακού (σ.σ. εννοεί Σγουρόπουλο και Σταματούρο) είδα πρόοδο. Πιστεύω ότι το μέλλον της ελληνικής εθνικής ομάδας θα είναι οι δύο νεαροί αθλητές του Ολυμπιακού και αυτά τα δύο αδέρφια», είπε χαρακτηριστικά ο Μέντες. Να προστεθεί ότι ο δεξιόχειρας Πορτογάλος παίρνει μέρος σε τέσσερα διασυλλογικά πρωταθλήματα φέτος, αφού, όπως ανέφερε, αγωνίζεται ακόμα στη χώρα του, στην Ισπανία και στη Γαλλία!!!
 
Κλείνοντας, χρειάζεται ειδική αναφορά και στον Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στα πρώτα του παιχνίδια στην Α1 με τη Φιλία Ορεστιάδας. Πρόκειται για διεθνή αθλητή, ο οποίος αυτόν τον μήνα βρίσκεται στο νούμερο 445 της παγκόσμιας κατάταξης και μεταξύ άλλων συμμετοχών σε σημαντικούς αγώνες στο εξωτερικό, ήταν παρών στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014 και του 2015. Εκτός από διακρίσεις στη χώρα του, έχει να επιδείξει μετάλλια και σε επίπεδο Βαλκανικών Αγώνων.
 
* Φαίνεται πως είχε αντίκρισμα η πρόσφατη προτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης προς τις ομοσπονδίες-μέλη της να μην οδηγήσει σε διατάραξη του αγωνιστικού προγράμματος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ο φόβος από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Έτσι τις τελευταίες ημέρες έγιναν κανονικά τρία παιχνίδια στη Γαλλία για το E.T.T.U. Cup (δύο στους άνδρες και ένα στις γυναίκες), ενώ για την άνευ αγώνα νίκη της Ιστρ επί του Κιέβου γράφτηκε ότι οι Ουκρανοί δεν έκαναν το ταξίδι για οικονομικούς λόγους και εξαιτίας της ασταθούς κατάστασης, που επικρατεί στην πατρίδα τους.
 
 
* Φωτό: Ο Ένιο Μέντες στην αναμέτρησή του με τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο από το σαββατιάτικο ντέρμπι με το Πέρα (πηγή φωτό redplanet.gr).
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ